Paulaner koploper in Weizen Top 10

11 september 2020
Het wordt de komende dagen prachtige nazomerweer. Heerlijk weer om nog even te genieten van een zomers bier, zoals een Weizen. Reden waarom we de Top 10 met de lekkerste Weizen bieren naar voren halen. Zo weet je precies wat je in de koelkast moet hebben.

Het wekt natuurlijk geen verbazing dat Weizen Top 10 gedomineerd wordt door de Duitser. Weizen is immers een typische Duitse bierstijl. De Bierista Community heeft de afgelopen periode waanzinnig veel reviews van Weizen bieren toegevoegd. Het is - zeker 's zomers - een van de populairste bierstijlen.

Koploper

Aan kop van de lijst gaat Paulaner Hefe Weissbier. Het gemiddelde cijfers dat Bierista's geven is een 8,3. En dat is waanzinnig hoog! "Fris en fruitig", "een bier waar je er nog wel een van lust', "verfrissend". Het zijn dit soort omschrijvingen die de koploper mee krijgt. Deze lijstaanvoerder staat echter met minieme voorsprong op de eerste plaats. Tweede is Weihenstephaner Hefeweissbier met gemiddeld een 8,2.

Nederlandse inbreng

Andere Duitsers in de Top 10 zijn Franziskaner Hefeweissbier, Erdinger Weissbier en Schneider Weisse Orginal TAP 7. Tussen al dat Duitse geweld is er slechts één Nederlandse Weizen, die zich staande houdt. En dat is Grolsch Puur Weizen. Dit bier scoort een 7,6. Vooral de frisheid, de volle smaak en kruidigheid worden geroemd.