Duitsers scoren goed in Top 10 Beste Weizen

13 juni 2021
Zodra het zonnetje schijnt is het weer voor Weizen, het lekkere frisse dorstlessende tarwebier met die enorme grote schuimkoppen, waar je je tanden in kunt zetten. Weizen is een Duitse bierstijl. Je zult vast niet van je stoel vallen als je hoort dat er veel Duitse bieren in de Top 10 Beste Weizen staan. Welke dat precies zijn er of er ook Nederlandse inbreng is in de lijst lees je hier.

De lijst met Weizen wordt aangevoerd door een reeks Duitsers. Gelukkig vinden we ook twee Nederlandse brouwerijen terug in deze lijst. Grolsch Weizen staat al langer bekend als misschien wel de beste Weizen van Nederland. Het bier werd voor het eerst gebrouwen vlak na de opening van de nieuwe brouwerij in Enschede. Toen wisten de brouwers van Grolsch een verpletterende indruk te maken op de Duitse leveranciers van de brouwapparatuur. Wil je hier meer over weten, dan bevelen we je van harte de gratis Grolsch Speedcourse aan.

Gratis speedcourse!

Gulpener Ur-Weizen

Een tweede bier van eigen bodem in deze lijst is het biologische bier van Gulpener Bierbrouwerij. Gulpner Ur-Weizen wordt hoog gewaardeerd vanwege zijn frisse  en dorstlessende karakter. Het bier is vol van smaak en natuurlijk tref je hier die kenmerkende Weizen-aroma's van rijpe banaan en kruidnagel in aan. De brouwerij is maar wat trots op dit biologische tarwebier. Duurzaamheid staat erg hoog in het vaandel bij de Limburgse brouwer. Dat en meer leer je in de gratis speedcourse over Gulpener. Ben jij slim genoeg om dat exclusieve Gulpener-certificaat in de wacht te slepen?

Gulpener speedcourse!

Duitsers

Zoals gezegd, de lijst met de Top 10 Beste Weizen wordt gedomineerd door de Duitsers. Natuurlijk vind je Erdinger Weissbier in de lijst. Dit is een klassieker, net als Paulaner Hefeweissbier en Franziskaner Weissbier. Aan de top is het dringen geblazen. Waar denk je dat Weihenstephaner Hefeweissbier met een gemiddelde waardering van een 8,3 terug te vinden is?! Is het de nummer 1 of is het toch Schneider Weisse Original Tap 7 of wellicht nog een ander? Check de lijst.

Top 10 Beste Weizen

Expert-reviews

Wil je ook laten weten wat jij van een bier vindt? Maak dan een account aan en schrijf je eigen reviews. Zo bouw je al snel je eigen smaakbibliotheek. Wil je met de juiste bierkennis bieren beoordelen, wil je weten wat je proeft en ruikt en waar de aroma's vandaan komen. Haal dan het erkende bierdiploma. Bestel de Bierista Bieropleiding (nu tijdelijk met 20% korting) en ga gelijk aan de slag!