Gulpener ur weizen
7,4

Gulpener Ur-Weizen

Gulpener Bierbrouwerij (32)

Gulpener Ur-Weizen is een fris en fruitig biologisch bier. De smaakbeleving start met lichte bitters en wordt dan ineens onverwacht zoet. Een verfijnd kruidnageltje geeft extra dimensie aan deze ware dorstlesser. Om van te smullen op zonnige zomerdagen.

Details

Bierstijl
Alcohol
5.3%
Categorie
Fris en fruitig
Kenmerken
Biologisch tarwebier
Spijzen
Salades, Kip en gevogelte, Witvis, Vette vis, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
5 °C
Volume
30 cl
Drinkmoment
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Gisting
Bovengistend

Gratis verzending vanaf 12 bieren Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Kopen voor €0,99
7,4

Het oordeel van de Bierista's

Gulpener Ur-Weizen is beoordeeld met een gemiddelde van 7,4 door onze Bierista's

7,5

Smaak

7,4

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
7,5

"Een mooie zachte makkelijk te drinken Weizen die niet te zwaar moutig/granig is en zich dus goed laat combineren met diverse gerechten."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

8,2 Zicht Gouden stro-kleur, redelijk troebel (geen vlokken of stukjes), dik romig ringvormend schuim.

7,6 Neus Hooi, tarwe, banaan, klein zuurtje op de achtergrond.

7,5 Smaak Zoet weeïg en moutig maar door klein zuurtje op de achtergrond heel goed doordrinkbaar en fris (voor een Weizen)

Spijs suggestie romige jonge lepelkaas met in honing gebakken peren, maar ook pittige gegrilde kipgerechten.

7,0

".Verfrissend bier, zou het goed doen op een zonovergoten terras. Zou over het geheel genomen net wat lichter, minder volmondig mogen zijn. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body

8,0 Zicht Een weiizen zoals je een weizen verwacht, beetje donkerblond, gist-troebeling, aardige schuimkraag

7,0 Neus Stevig typisch weizen-aroma, banaan-fruitig, zelfs een beetje tegen schuim-banaantjes aan.

7,0 Smaak Licht moutig, mondgevoel is eigenlijk net een beetje te vol, waardoor de "Bekömmlichkeit" (wie bedenkt daar nou eindelijk eens een goed nederlands woord voor?) net wat tekort komt. Koolzuurgehalte zou wat hoger moeten zijn.

Spijs suggestie Denkend aan een zonovergoten terras denk ik dat dit bier heel aardig samen zou gaan met een Apfelstrudel met vanille-ijs.

7,8

"Zeer gemakkelijk deinkbare weizen, streelt de tong met fruitige smaken, heeft toch voldoende kruidigheid en moutigheid om niet weg te zakken"

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig

7,1 Zicht Mistig

7,8 Neus Zacht fruitig met banaan en kruidnagel

8,2 Smaak Aangenaam zacht met banaan en iets zoetig toch fris

Mosselen van de barbecue

Het mosselseizoen is in volle gang en daar genieten we met volle teugen van. En als het zonnetje doorbreekt is niets lekkerder dan mosselen van de barbecue, afgeblust met een lekker witbier! Je zult merken dat die intense barbecuesmaak helemaal door de mosselen wordt opgenomen. Fijn als hapje met stokbrood of patat. Bekijk hier het recept!


Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 kilo mosselen (schoongemaakt en foute exemplaren er uit)
  • Zakje mosselgroente of zelf gekozen groente, in stukjes gesneden
  • Mosselkruiden
  • Flesje witbier
  • Aluminiumfolie (of barbecuepan)

Bereidingswijze

Leg de mosselen per halve kilo op een ruim stuk aluminiumfolie en vouw de randen op. 

Als je een barbecuepan hebt, kan je de mosselen hier direct in doen.

Let er wel op dat de mosselen open gaan staan, dus geef ze de ruimte.

Doe de groenten en kruiden erbij en leg de pakketjes op de barbecue.

Doe er een flinke scheut witbier bij en vouw de pakketjes dicht.

Check na 4 minuten of alle mosselen openstaan.

De exemplaren die dicht blijven zijn niet goed, die gooi je weg.

Dien de mosselen op, dep je brood in het kookvocht en geniet van de rest van het witbier.

 


Hertog Jan Vatgerijpt 2019 overtreft verwachtingen

Hertog Jan heeft de nieuwe serie Vatgerijpt 2019 gepresenteerd. Deze nieuwe serie is tot stand gekomen samen met jeneverstokers. Hoe pakt dat uit?

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2019 staat voor de deur

Woensdag beoordelen bierexperts 441 bieren van Nederlandse brouwerijen. De prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge worden op 18 april bekend gemaakt.

Verder lezen

Desperados breidt assortiment uit met Desperados Ginger

Desperados heeft het assortiment uitgebreid met Desperados Ginger. Het lagerbier met 5% speelt handig in op de populariteit van gember in dranken en gerechten.

Verder lezen

De Beyerd blijft Drie Hoefijzers Klassiek brouwen

De Beyerd in Breda blijft ook de komende jaren het historische bier Drie Hoefijzers Klassiek brouwen en verkopen. Deze Pale Ale heeft een rijke geschiedenis.

Verder lezen