Alcoholvrij

Het begrip ‘alcoholvrij’ kan voor misverstanden zorgen. In Nederland hanteren we zeer strenge eisen om een bier ‘alcoholvrij’ te mogen noemen. Een bier mag dan niet meer alcohol bevatten dan 0,1%. Dat is verwaarloosbaar. Ter vergelijking: rijpe vruchten bevatten in sommige gevallen meer alcohol....

Pilsener

Pils of Pilsener is nog steeds veruit de meest gedronken bierstijl. Het is een ondergistend, soepel en subtiel biertype met een laag alcoholpercentage en een behoorlijke hoeveelheid koolzuur. De kleur is licht- tot goudgeel. Het bier heeft een stevige witte schuimkraag, die lang blijft staan. Het...

Stout

Stout kun je zien als een sterke Porter. Een Stout is bovengistend, heeft geroosterde bitterheid en is over het algemeen donkerder dan een Porter. Tonen van geroosterde en gebrande mout, melasse en koffie zijn veel voorkomend. De nasmaak zit vol gebrandheid en bitterheid en heeft vaak wat...

Weizen

Weizen is een Duits tarwebier gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het wordt geschonken in grote glazen, waarbij de volle romige schuimkraag tot wel centimeters boven het glas uitstijgt. De smaak is zacht, romig en zoet met maar weinig bitterheid. Aroma's van kruiden, kruidnagel en banaan...