Brouwerij Paulaner

Paulaner is een bierbrouwerij in Duitsland. De monniken van de Orde der Miniemen worden in Duitsland Paulaner genoemd en zo komt de brouwerij aan haar naam. Het recept van het Paulaner bier is al een eeuwenoud recept. Dit recept zou op de brouwmeester Valentin Stephan Still teruggaan, die als 'Broeder Barnabas' bekendstond.

De Paulaner Brouwerij is begonnen met bockbier brouwen in 1634 maar heeft in 1999 pas haar huidige naam gekregen. Het logo van de brouwerij is gemaakt door Franciscus van Paola, stichter van de Orde, die je ook op het logo terugziet.

Het klooster Neudeck in München was het oude hoofdkwartier van de Paulaner, die eigenlijk zou blijven staan tot 2009 als gevangenis. In 1813 nam Franz Xaver de kloosterbrouwerij over dat had een goede invloed op de brouwerij. Sindsdien zijn er vele bieren uitgebracht.

Onze topbieren

8,5

Paulaner Zwickl Naturtrüb

Paulaner

Paulaner Zwickl Naturtrüb is een kellerbier, soepel en subtiel, maar met toch een volle smaak. Het is een prima dorstlesser.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Paulaner Hefe Weissbier

Paulaner

Paulaner Hefe Weissbier is een Weizen volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. Het ongefilterde tarwebier is vol van smaak en heeft aroma's van bananen en bananenschuimpjes. Dit fruitige en frisse bier smaakt het beste op het terras in de zon.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Paulaner Salvator

Paulaner

Paulaner Salvator is een Dubbelbock, echt een klassieker. De Salvator wordt vaak gezien als voorbeeld voor deze bierstijl. Dit bier wordt nu vaak gelinkt aan de herfst, maar van oorspong is dit een bier voor in de vastentijd. Als er in die periode niet gegeten mocht worden, hadden ze altijd nog dit vloeibare brood om op de been te blijven.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Paulaner Hefe Weissbier Dunkel

Paulaner

Paulaner Hefeweissbier Dunkel heeft de typische banaanaroma's van een reguliere Weizen. De Dunkel voegt daar gebrande aroma's aan toe. Denk aan geroosterd brood, karamel en nootachtige tonen. Dit verfrissende doordrinkbier heeft een zoete gebrande nasmaak die lekker lang blijft hangen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Paulaner Oktoberfest Bier 2019

Paulaner

Paulaner Oktoberfest Bier 2019 is het bier dat geschonken wordt op het Oktoberfest van 2019. Het bier heeft accenten van mout, honing en kruiden. Een echte klassieker!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,3

Paulaner Weissbier Zitrone

Paulaner

Paulaner Zitrone is een klassieke dorstlesser die bestaat uit Hefe-Weissbier en citroenlimonade. Dit bier heeft een natuurlijke troebeling en een mat gouden kleur. Tonen van citroen en een aroma van mandarijn zorgen voor een frisse beleving.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Paulaner Münchner Hell

Paulaner

Paulaner Münchner Hell is een Blonde Lager uit München. Een luchtige witte schuimkraag en aantrekkelijke geur maken dat je al snel een slok wilt nemen. Krachtige aroma's van zowel mout als hop. In de smaak een natuurlijke, verfijnde hoppigheid smaak. Deze Duitse blonde is geknipt voor de zomer!

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,9

Paulaner Oktoberfest Bier 2018

Paulaner

Paulaner Oktoberfest Bier 2018 is zoals de naam al zegt, het Paulaner Oktoberfestbier van 2018. Een echte klassieker!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Zonder Oktoberfest is het stil in München

Het is stil in München. Onder normale omstandigheden zou de Duitse stad tot en met zondag 4 oktober de bierhoofdstad van de wereld geweest zijn.

Verder lezen

Paulaner koploper in Weizen Top 10

Paulaner staat aan kop in de Weizen Top 10. In deze ranglijst vind je logischerwijs veel Duitsers op een enkele uitzondering na!

Verder lezen

Zomerse dorstlessers maken pas op de plaats

De verandering van weer was deze week direct terug te zien in het drinkgedrag van de Bierista Community. Zij kozen duidelijk voor wat zwaarder.

Verder lezen

Eelke van Houten schrijft 10.000ste expert-review

Eelke van Houten heeft de 10.000ste expert-review op Bierista geschreven. De gediplomeerde bierkenner beschreef Paulaner Hefe Weissbier.

Verder lezen