Biertips - Lekker het weekend in

19 juni 2021
Zie jij door de bomen het bos nog?! Hoeveel bieren zijn er niet op de markt? Welke zijn de moeite waard en welke kun je beter laten staan. Met een leger van inmiddels enkele duizenden Bierista's wordt er wat afgeproefd. Wekelijks geven wij je een aantal biertips, die wij van Bierista warm, maar koud geserveerd, aanbevelen.

Elke week schrijven de gediplomeerde bierkenners uit de Bierista Community vele honderden expert-reviews over bieren die zijn hebben geproefd. De redactie maakt wekelijks een selectie met bieren die hoog worden gewaardeerd door de kenners. Op basis van de kennis van experts van Bierista weet je dus welke bieren sowieso de moeite waard en welke je met een gerust hart kunt overslaan. Wil je zelf ook expert-reviews schrijven? Haal dan je bierdiploma door de Bierista Bieropleiding te volgen. Dat kan nu tijdelijk met 20% korting.

Cornet Oaked

Deze week kreeg Cornet veel aandacht. Het merk dat onderdeel uitmaakt van Swinkels Family Brewers lanceerde de Cornet Alcohol-free, een alcoholvrij bier op basis van Cornet Oaked, een Zwaar Blond met 8,5% alcohol. De Cornet Oaked is een krachtig bier met aroma's van getoast hout. Dit komt omdat dit bier houtijping heeft gehad op houten snippers. Dat procedé geeft dit bier een warm houtkarakter met subtiele toetsen van vanille. Cornet Oaked krijgt gemiddeld een 7,7 van Bierista's. Het gerookte broertje, Cornet Smoked, is ook een bier met een geweldige balans. Dit bier scoort zelfs een 8,1. De Cornet Alcohol-free heeft inmiddels een plaats bemachtigd in de Top 10 Beste Alcoholvrij Bier. De bieren van Cornet zijn dus bieren die je gerust koud kunt zetten voor een avondje bierplezier.

Paulaner Hefeweissbier

Zo'n groot glas Weizen met zo'n formidabele witte hoed, die over de rand van het glas kijkt. Weizen zijn er in soorten en maten, de beste vind je terug in de Top 10 Beste Weizen. Paulaner Hefeweissbier vind je terug in de hoogste regionen van deze populaire lijst. Heb je trek in een Weizen, dan geeft deze Paulaner alles wat je hartje begeert. Die volle smaak, de frisheid, het kenmerkende aroma van banaan en uiteraard een aanblik op dorst van te krijgen.

Texels Overzee

Na een Belgisch bier, een Duitse Weizen sluiten we dit rijtje tips af met een Nederlandse IPA. Texels Overzee IPA is een van de jongste bieren van Texels Bierbrouwerij. Het bier zit vol frisse hoparoma's en heeft die volle fruitige smaak, die zo kenmerkend is voor de Texelse bieren. De bierkenners van Bierista weten deze IPA van eigen bodem wel te waarderen.
Zij geven dit bier een 7,6, waarbij vooral de doordrinkbaar, de bitterheid en het fruitige karakter worden geroemd.  Tot slot nog een extra tip: Bierista heeft een leuke speedcourse, een soort gratis quiz, voor je klaar staan. Hier leer je alles over de Texelse Bierbrouwerij en haar bieren. Het kost je een paar minuten en je krijgt een mooi certificaat van Texels om in te lijsten! Check hier de Texels Speedcourse.

Zowel de Cornet Oaked, Paulaner Hefeweissbier als de Texels Overzee zijn goed verkrijgbaar in slijterij en supermarkt.