Top 10 - 0.0 Alcoholvrij Bier

De biercategorie die op dit moment het hardst groeit is de 0.0-categorie. Alcoholvrij bier is in ons land enorm in opmars. Wist je trouwens dat in ons land alcoholvrij betekent dat er niet meer dan 0,1% alcohol in het bier mag zitten. Nederland is daarmee nog veel strenger dan veel andere landen, die ook een bier met 0,5% alcoholvrij mogen noemen. Alcoholvrij is de laatste jaren qua smaak sterk verbeterd. Een betere smaak en steeds meer oog voor een verantwoorde levenswijze maakt deze biercategorie razend populair.

#1
6,9

VandeStreek bier Playground Alcoholvrije IPA

vandeStreek bier

VandeStreek Playground is een alcoholvrije IPA, ofwel een alcoholvrij bier dat barst van de smaak dankzij het gebruik van extra veel hop.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#2
6,8

Grolsch 0.0%

Grolsch

Grolsch 0.0% is een alcoholvrije pils. Door de moderne brouwmethodes is deze alcoholvrije pilsener niet of nauwelijks te onderscheiden van zijn alcoholhoudende broer.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#3
6,6

Heineken 0.0%

Heineken Nederland

Heineken 0.0% is niet of nauwelijks te onderscheiden van de Heineken Pils met 5% alcohol. De brouwers zijn er in geslaagd de smaak vrijwel te evenaren. Deze alcoholvrije Pilsener is dorstlessend en verfrissend.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#4
5,7

Big Drop Pale Ale

Big Drop Brewery

Big Drop Brewing Pale Ale is een bijzondere en uiterst smaakvolle Pale Ale. Voor dit proces is lactose en zout gebruikt. Dat geeft deze alcoholvrije Pale Ale een eigenzinnig karakter.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Kerel, de wedergeboorte van een prachtig streekbier

Belgie is voor velen het bierland bij uitstek. Tussen alle Trappisten, abdijbieren en bieren uit 'gewone' brouwerijen zitten - als je goed zoekt - potentiële klassiekers.

Verder lezen

Bierfestival Groningen vier dagen bierplezier in de Martinikerk

Op 3, 4, 5 en 6 april wordt het Bierfestival Groningen gehouden. Dit festival vindt ook dit jaar plaats in de prachtige Martinikerk in het centrum.

Verder lezen

Hertog Jan Vatgerijpt 2019 overtreft verwachtingen

Hertog Jan heeft de nieuwe serie Vatgerijpt 2019 gepresenteerd. Deze nieuwe serie is tot stand gekomen samen met jeneverstokers. Hoe pakt dat uit?

Verder lezen

Dutch Beer Challenge 2019 staat voor de deur

Woensdag beoordelen bierexperts 441 bieren van Nederlandse brouwerijen. De prijswinnaars van de Dutch Beer Challenge worden op 18 april bekend gemaakt.

Verder lezen