Top 10 - 0.0 Alcoholvrij Bier

De biercategorie die op dit moment het hardst groeit is de 0.0-categorie. Van elke twintig glazen bier die in ons land gedronken wordt is er één alcoholvrij. De verwachting is dat aantal nog verder gaat stijgen. Niet gek, want er komen steeds meer alcoholvrije bier bij. En dat niet alleen; de smaak is ook sterk verbeterd. Er zijn inmiddels vele alcoholvrije bieren waar je ook al fervent bierliefhebber blij van wordt. Hieronder vind je een aantal alcoholvrije bieren die door Bierista's zeer worden gewaardeerd. Je kunt altijd zelf een review schrijven over bieren waar je over te spreken bent, of juist niet. Om een review te kunnen schrijven hoef je alleen even een account aanmaken. Bierista's toetsen jouw review op kwaliteit en volledigheid voordat deze op de site verschijnen. Heb je je bierdiploma, dan komt je review direct op site en telt die mee voor de gemiddelde beoordeling van dat bier.

#1
7,7

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei

Weihenstephaner

Weihenstephaner Hefeweissbier Alkoholfrei is nauwelijks te onderscheiden van de variant met alcohol. Deze bovengistende Weizen heeft alles wat je van een Weizen mag verwachten: mooie fruitige aroma's van banaan en natuurlijk een kruidnageltje.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#2
8,5

Jever Fun

Jever

Jever Fun is een alcoholvrij bier. Jever Fun wordt gebrouwen als een volwaardig bier waarna de alcohol wordt weggenomen. De biersmaak blijft hierdoor behouden. Daarnaast bevat dit bier geen suiker en minder calorieën. Het is een bitter en subtiel alcoholarm bier met karakter.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#3
6,8

Hertog Jan 0.0 Alcoholvrij

Hertog Jan Brouwerij

Terwijl alle grote pilsmerken een alcoholvrij op de markt hebben, laat een Hertog Jan 0.0 Alcoholvrij nog altijd op zich wachten. Vraag is of de brouwer uit Arcen überhaupt met een alcoholvrij bier op de markt gaat komen. Alcoholvrij bier is een segment dat de laatste tijd erg snel aan populariteit wint. Het afgelopen jaar groeide deze categorie met meer dan 32%. Eind vorig jaar waren al vijf van elke honderd geconsumeerde biertjes in ons land alcoholvrij. Dat aantal lijkt alleen maar verder te stijgen. De vraag of Hertog Jan met een alcoholvrij bier komt lijkt dan ook minder relevant dan wanneer de Limburgse brouwer een 0.0-variant zet naast de Hertog Jan Pilsener, Enkel, Dubbel, Tripel en natuurlijk het kroonjuweel, de Hertog Jan Grand Prestige.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#4
7,3

Leffe Blond 0.0%

Leffe

Leffe Blond 0.0% is een blond alcoholvrij bier. Het is het eerste abdijbier dat geheel zonder alcohol is gebrouwen. 'Het alcoholvrije bier blijft trouw aan de kwaliteit en authenticiteit van de bekende alcoholhoudende bieren', zo zeggen ze bij Leffe.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#5
7,3

Jopen NON IPA

Jopen Bier

Jopen NON IPA is het eerste alcoholarme bier van brouwerij Jopen. Alcoholarm, want alcoholvrij bier mag het pas genoemd worden als er minder dan 0,1% alcohol in zit. Deze alcoholarme IPA met 0,3% wordt gebrouwen met een speciale gistsoort waardoor er tijdens het brouwproces nauwelijks suikers in alcohol worden omgezet. Het bier is smaakvol en fruitig dankzij de flinke hoeveelheid hop. Daarnaast is het bier met gerst, tarwe en haver gebrouwen voor een Haarlems twist en moutige tonen. De naam van het bier verwijst ook naar de thuisbasis van Jopenbier: de Jopenkerk Haarlem, maar vooral natuurlijk naar het smaakvolle bier, waar nauwelijks alcohol in zit.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#6
7,0

VandeStreek bier Playground Alcoholvrije IPA

vandeStreek bier

VandeStreek Playground is een alcoholvrije IPA, ofwel een alcoholvrij bier dat barst van de smaak dankzij het gebruik van extra veel hop.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#7

Van Moll Wanderlust Non Alcoholic IPA

Van Moll

Van Moll Wanderlust Non Alcoholic IPA is een lichtvoetig en verantwoord bier. Met Wanderlust in je glas trek je langs boomgaarden met citrusffruit, ruik je de dennenbomen en proef je de weelderige zoete smaak van passievrucht. Slechts 0,3% alcohol, maar wel 100% smaak.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

#8
7,3

Bavaria 0.0 IPA

Royal Swinkels Family Brewers

Bavaria 0.0 IPA is een alcoholvrij bier met het sleutelwoord 'hop'. De vier hopsoorten die in Bavaria 0.0% IPA zitten, zorgen niet alleen voor de geur van tropische vruchten, maar ook voor een aangenaam bittertje in de smaak.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#9
7,5

Brugse SportZot

Brouwerij De Halve Maan | Brugge

Sportzot is in België het eerste alcoholvrije speciaalbier met echte smaak. Als basis wordt de bekende Brugse Zot blond gebruikt, dat gebrouwen is met 4 verschillende moutsoorten en 2 aromatische hopvariëteiten. Door een unieke filtratietechniek, waarbij op een volledig natuurlijke wijze alleen de alcohol uit het bier wordt gefilterd, ontstaat dit smakelijke bier.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

#10
6,8

Heineken 0.0%

Heineken Nederland

Heineken 0.0% is niet of nauwelijks te onderscheiden van de Heineken Pils met 5% alcohol. De brouwers zijn er in geslaagd de smaak vrijwel te evenaren. Deze alcoholvrije Pilsener is dorstlessend en verfrissend.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beerwulf geeft Metallica T-shirt cadeau bij Enter Night Pilsner

Beerwulf.com geeft nu tijdelijk een bijzonder T-shirt cadeau bij aankoop van een voordeelverpakking Enter Night Pilsener.

Verder lezen

Lucie Wigboldus nieuwe directeur Nederlandse Brouwers

Lucie Wigboldus volgt Cees-Jan Adema op als directeur van de Nederlandse Brouwers.

Verder lezen

Europese prijzen voor Dokkumer Bonifatiusbieren

Twee bieren van Stadsbrouwerij Bonifatius hebben een prijs gewonnen in de European Beer Challenge in Londen.

Verder lezen

Sijf Rotterdam wint Café Top 100 2019

Het Rotterdamse café Sijf is gisteren gehuldigd als nieuwe nummer 1 van de Misset Horeca Café Top 100.

Verder lezen