Brouwerij Heineken Nederland

Het lijkt een verhaal uit een jongensboek: van microbrouwer tot een multinational in de bier- en drankensector. Het is geen boekverhaal, het is hoe het bierbrouwer Heineken NV. daadwerkelijk is vergaan. Het Nederlandse bedrijf is actief in ruim tweehonderd landen en Heineken behoort tot een van de grootste brouwerijen van de wereld. Niet de grootste, dat is het Belgische Anheuser-Busch Inbev. Maar met meer dan 218 miljoen hectoliter bier kun je Heineken geen kleine speler noemen.

Ook is Heineken de grootste ciderproducent van de wereld. In meer dan honderdveertig brouwerijen in meer dan zeventig landen vindt de productie ervan plaats. Ruim tachtigduizend mensen werken voor de biermultinational en zijn daarop trots. Net zo trots als heel Nederland. Want dagelijks worden er wereldwijd vijfentwintig miljoen glazen geserveerd. Mooi is dat Heineken zich zeer bewust is van het feit dat je kwaliteit niet afmeet aan de grootte van je merk, maar aan de puurheid van je bier.

Dan nog even dit. De ster. Die is niet zomaar een belangrijk onderdeel van het logo. De rode ster is een oud-brouwers symbool uit de Middeleeuwen. De punten van de ster staan voor de vier natuurlijke ingrediënten en de vijfde punt staat symbool voor de onbekende magie van het bierbrouwen.

Onze topbieren

7,7

Desperados Virgin 0.0%

Heineken Nederland

Desperados Virgin 0.0% is een verfrissend alcoholvrij bier. De geheel eigen smaak en kick waar Desperados bekend om staat, maar dan zonder alcohol.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Wieckse Witte 0.0 Alcoholvrij

Heineken Nederland

Wieckse Witte is verfrissend en dorstlessend. Het is bovendien alcoholvrij, maar dat proef je niet. Heerlijk voor op het terras of in combinatie met bijvoorbeeld een zomerse fruitsalade.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Desperados Sangre

Heineken Nederland

Desperados Sangre is een Lager van 5,9%. Een bier met tequila-smaak dat wordt geschud met een twist van rode druiven, kruiden en verfrissende tonen van sangria.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Desperados Whisky Sour

Heineken Nederland

Desperados Whisky Sour is een Lager. Het bier is op smaak gebracht met Tequila, Whisky Sour en ilde limoen.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Desperados Nocturno

Heineken Nederland

Desperados Nocturno is een Lager van 7,0%. Het bier is gebrouwen met Tequila & Blended spirits.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Desperados

Heineken Nederland

Desperados is een frisse Lager. Dit bier is gebrouwen met tequila aroma, door dit aroma heeft het bier een vrij zoete smaak. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer. Een jaar later kwam deze brasserie, en dus ook Desperados, in handen van Heineken.

Radler

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Desperados Red

Heineken Nederland

Desperados Red is een roodkleurige Lager. Een zoet bier vol aroma's van rood fruit. Het bier is verrijkt met Tequila, Guarana en Cachaça.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Desperados Lime

Heineken Nederland

Desperados Lime is een Lager. Het bier is tijdens het brouwproces verrijkt met Tequila, cactus en limoen.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Noordt en Heineken brouwen samen verder

Brouwerij Noordt bestaat vijf jaar. Hét moment om bekend te maken dat Noordt en Heineken nauwer gaan samenwerken.

Verder lezen