Brouwerij Heineken Nederland

Het lijkt een verhaal uit een jongensboek: van microbrouwer tot een multinational in de bier- en drankensector. Het is geen boekverhaal, het is hoe het bierbrouwer Heineken NV. daadwerkelijk is vergaan. Het Nederlandse bedrijf is actief in ruim tweehonderd landen en Heineken behoort tot een van de grootste brouwerijen van de wereld. Niet de grootste, dat is het Belgische Anheuser-Busch Inbev. Maar met meer dan 218 miljoen hectoliter bier kun je Heineken geen kleine speler noemen.

Ook is Heineken de grootste ciderproducent van de wereld. In meer dan honderdveertig brouwerijen in meer dan zeventig landen vindt de productie ervan plaats. Ruim tachtigduizend mensen werken voor de biermultinational en zijn daarop trots. Net zo trots als heel Nederland. Want dagelijks worden er wereldwijd vijfentwintig miljoen glazen geserveerd. Mooi is dat Heineken zich zeer bewust is van het feit dat je kwaliteit niet afmeet aan de grootte van je merk, maar aan de puurheid van je bier.

Dan nog even dit. De ster. Die is niet zomaar een belangrijk onderdeel van het logo. De rode ster is een oud-brouwers symbool uit de Middeleeuwen. De punten van de ster staan voor de vier natuurlijke ingrediënten en de vijfde punt staat symbool voor de onbekende magie van het bierbrouwen.

Onze topbieren

7,6

Wieckse Witte 0.0 Alcoholvrij

Heineken Nederland

Wieckse Witte is verfrissend en dorstlessend. Het is bovendien alcoholvrij, maar dat proef je niet. Heerlijk voor op het terras of in combinatie met bijvoorbeeld een zomerse fruitsalade.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Heineken Extra Vers

Heineken Nederland

Heineken Extra Vers is hetzelfde als Heineken Pilsener. Alleen dan extra vers. Licht, temperatuur en tijd zijn vijanden van bier. Daarom brengt Heineken Extra Vers speciaal verpakt, gekoeld zo snel mogelijk naar de verkooppunten. Zo kan iedereen genieten van een heerlijke, extra verse Pilsener.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Desperados

Heineken Nederland

Desperados is een frisse Lager. Dit bier is gebrouwen met tequila aroma, door dit aroma heeft het bier een vrij zoete smaak. Desperados werd voor het eerst in 1995 gebrouwen in Frankrijk door Brasserie Fischer. Een jaar later kwam deze brasserie, en dus ook Desperados, in handen van Heineken.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Desperados Ginger

Heineken Nederland

Desperados Ginger is een verfrissend bier met gember. Deze Lager is niet zo zoet en heeft een duidelijke toets van gember.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Heineken Pilsener

Heineken Nederland

Heineken Pilsener is beroemd over de hele wereld. Bekend vanwege zijn kenmerkende smaak, die vooral te danken is aan de Heineken A-gist.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,7

Wieckse Witte

Heineken Nederland

Wieckse Witte is een verfrissend witbier dat zijn oorsprong kent in Maastricht. Daar werd het jarenlang gebrouwen bij Stadsbrouwerij De Ridder. Tegenwoordig wordt het verfrissende witbier gebrouwen bij Heineken.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
6,6

Heineken 0.0%

Heineken Nederland

Heineken 0.0% is niet of nauwelijks te onderscheiden van de Heineken Pils met 5% alcohol. De brouwers zijn er in geslaagd de smaak vrijwel te evenaren. Deze alcoholvrije Pilsener is dorstlessend en verfrissend.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Heineken H41

Heineken Nederland

Heineken H41 werd in het voorjaar van 2016 gelanceerd in Italië en Nederland. Het bier is gebrouwen met een speciale gistsoort, die de moeder is van de bekende Heineken A-gist. De gist werd ontdekt in Patagonië. Na diverse experimenten hadden de brouwers van Heineken de wilde gist onder controle en zag Heineken H41 het daglicht.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Noordt en Heineken brouwen samen verder

Brouwerij Noordt bestaat vijf jaar. Hét moment om bekend te maken dat Noordt en Heineken nauwer gaan samenwerken.

Verder lezen