Brouwerij Peroni

Peroni is een Italiaanse bierbrouwerij die in 1846 opgericht is in Vallefiorita. In 1864 opende de brouwerij in Catanzaro. In 2005 kwam de brouwerij in handen van SABMiller/ABInBev. In april 2016 accepteerde AB InBev het bod van het Japanse Asahi om Peroni (samen met Grolsch en Meantime) over te nemen.

Het bier van Peroni is een blonde pils met een alcoholpercentage van 4,7%. Dit is het best verkopende pils van Italië. Vanaf de vijftiger en zestiger jaren werd het bier populair in Italië en iets werd het bier wereldwijd gedistribueerd.

Birra Peroni heeft in Italië ongeveer een vijfde van de markt in handen en is na marktleider Heineken de grootste in het land. Peroni heeft ondertussen drie brouwerijen, in Catanzaro, Rome en Padua. In 2014 werd in totaal zo'n 17,7 miljoenhectoliter bier verkocht.

Onze topbieren

Nieuw
8,0

Peroni Gran Riserva Bianca

Peroni

Peroni Gran Riserva Bianca is een Witbier. Het bier heeft een aromatisch en fris karakter. Het bier is gebrouwen met Italiaans mout.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,8

Peroni Gran Riserva Puro Malto

Peroni

Peroni Gran Riserva Puro Malto is een Lager. Het bier heeft aroma's als karamel, honing en mout. Een zoet en toch relatief droog bier.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Peroni Nastro Azzurro

Peroni

Peroni Nastro Azzurro van de Italiaanse bierbrouwer Peroni is één van de meest gedronken bieren in Italië. Peroni Nastro Azzurro betekent letterlijk “Blauw Lint”. Dit blonde bier is helder en doorzichtig van kleur en heeft een romige, witte schuimlaag. De smaak lijkt wat moutig maar eindigt in kruidige accenten. De afdronk heeft een fijne bitterheid.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,1

Peroni Libera

Peroni

Peroni Libera is een alcoholvrij bier. Het bier heeft een intense citrusachtige smaak en een fruitig aroma. Knisperend fris.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter