Brouwerij Peroni

Peroni is een Italiaanse bierbrouwerij die in 1846 opgericht is in Vallefiorita. In 1864 opende de brouwerij in Catanzaro. In 2005 kwam de brouwerij in handen van SABMiller/ABInBev. In april 2016 accepteerde AB InBev het bod van het Japanse Asahi om Peroni (samen met Grolsch en Meantime) over te nemen.

Het bier van Peroni is een blonde pils met een alcoholpercentage van 4,7%. Dit is het best verkopende pils van Italië. Vanaf de vijftiger en zestiger jaren werd het bier populair in Italië en iets werd het bier wereldwijd gedistribueerd.

Birra Peroni heeft in Italië ongeveer een vijfde van de markt in handen en is na marktleider Heineken de grootste in het land. Peroni heeft ondertussen drie brouwerijen, in Catanzaro, Rome en Padua. In 2014 werd in totaal zo'n 17,7 miljoenhectoliter bier verkocht.

Onze topbieren

8,0

Peroni Gran Riserva Bianca

Peroni

Peroni Gran Riserva Bianca is een Witbier. Het bier heeft een aromatisch en fris karakter. Het bier is gebrouwen met Italiaans mout.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Peroni Gran Riserva Puro Malto

Peroni

Peroni Gran Riserva Puro Malto is een Lager. Het bier heeft aroma's als karamel, honing en mout. Een zoet en toch relatief droog bier.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Peroni Nastro Azzurro

Peroni

Peroni Nastro Azzurro van de Italiaanse bierbrouwer Peroni is één van de meest gedronken bieren in Italië. Peroni Nastro Azzurro betekent letterlijk “Blauw Lint”. Dit blonde bier is helder en doorzichtig van kleur en heeft een romige, witte schuimlaag. De smaak lijkt wat moutig maar eindigt in kruidige accenten. De afdronk heeft een fijne bitterheid.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Nastro Azzurro 0.0

Peroni

Nastro Azzurro 0.0 is een premium alcoholvrij bier uit Italië dat staat voor Italiaans vakmanschap, passie en flair. Met een verfrissende smaak.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

Peroni Libera

Peroni

Peroni Libera is een alcoholvrij bier. Het bier heeft een intense citrusachtige smaak en een fruitig aroma. Knisperend fris.

0.0 Alcoholvrij bier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,6

Peroni Gran Riserva Rossa

Peroni

Peroni Gran Riserva Rossa is een Amber Ale van 5,2%. Een toegankelijk bier met een complexe smaak.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Peroni Chill Lemon

Peroni

Peroni Chill Lemon is een Radler. Deze radler bevat lichte moutnotities en is herkenbaar door een fris karakter.

Radler

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,0

Peroni Gran Riserva Doppio Malto

Peroni

Peroni Gran Riserva Doppio Malto is een Italiaans Bockbier van 6,6%. Gebrouwen met 100% Italiaanse mout.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Drie 'nieuwe' Pilseners op de proeftafel

Pils is nog steeds de meest gedronken bierstijl. De laatste tijd profileren zich een aantal nieuwe merken. Wat zeggen Bierista's hiervan?

Verder lezen

Peroni Libera 0.0% in Formule1

Koninklijke Grolsch kondigt een internationale samenwerking aan voor Peroni Libera 0.0%. Ze gaan in zee met Formule 1.

Verder lezen