Brouwerij Van Moll

Brouwerij van Moll is in 2013 geopend in Eindhoven. Eindhoven is de vijfde grote stad van Nederland, maar had toentertijd nog geen eigen bierbrouwerij. Dat ging er bij de van Moll-mannen niet in en verhuisde zij hun brewpub dat jaar naar Eindhoven. De twee heren, Jaap en Erwin, runnen de brouwerij vol passie. De mannen hebben zo van hun hobby hun werk kunnen maken en timmeren de laatste jaren keihard aan de weg.

Van Moll won tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 de zilveren medaille voor hun blond bier Toewijding. De Eindhovense brouwerij hoefde alleen Jopen Lentebier voor zich te dulden. Een aantal jaar na de opening is craft brewer Van Moll niet meer weg te denken uit het bierlandschap.

Onze topbieren

9,0

Van Moll Zoltan – Tonka & Chipotle

Van Moll

Zoltan – Tonka & Chipotle van brouwerij Van Moll is een Imperial Stout. Dit bier is gebrouwen met tonkabonen en chipotle pepers! Een mooi eigenzinnig en smaakvol bier van deze Brabantse brouwers!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Van Moll Rebel Road Trip

Van Moll

Rebel Road Trip is een New England IPA. Dit bier is gebrouwen in samenwerking met brouwerij Laugar uit Spanje. Citrusachtig in de neus met hinten van ananas. Dit proef je ook terug in de smaak met licht fijn bittertje in de afdronk.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,3

Van Moll Quadrophenia

Van Moll

Van Moll Quadrophenia is een Quadrupel. Gebrouwen met mout, hop, gist, water en Belgian dark sugars. Bovenop 'a touch of Australian Galaxy hops'.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Van Moll Doerak

Van Moll

Van Moll Doerak is een India Pale Ale met vier verschillende Amerikaanse hopsoorten. De mix van deze hoppen zorgt voor een ongekend scala aan aroma's, waarbij tropisch fruit, citrusfruit en bloemen vechten om voorrang.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Van Moll Toewijding

Van Moll

Van Moll Toewijding is een blonde dorstlesser met pit. Dit bier is gebrouwen met Waalse gist en met Cascade hop.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Van Moll Nirvana

Van Moll

Van Moll Nirvana is zomers genot. Heerlijk fris met een scala aan smaken dankzij de Citra en Centennial hop en door toevoeging van citroengras, sinaasappelschil en koriander.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Van Moll Miljaar

Van Moll

Van Moll Miljaar is een Belgian IPA. De heerlijke solide basis van een Belgisch blond bier, waarboven de tropische frisheid van Amerikaanse hoppen over je tong dartelt. Miljaar! roep je dan vanzelf uit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Van Moll Avondrood

Van Moll

Avondroos is een Zuur bier gebrouwen door Labietis, Van Moll en Rita Blazma. Een smaakvolle Sour met kenmerken vanuit ieder land. Aroma's van zoete blauwe bessen en in de smaak smaak iets zacht zoet en bitter. Iets zuur maar vooral hoppig bitter.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen

Bierfestival Van Moll online

Van Moll Craft Beer organiseert het Van Moll Craftbeer Festival online. Op zaterdag 16 mei kun je vanuit je luie stoel genieten van bier, muziek en bingo.

Verder lezen

Joey Greenhorn Mitra's Bier van het Jaar 2019

Joey Greenhorn is de winnaar geworden van Mitra's verkiezing 'Bier van het Jaar 2019'. Bekijk de uitslag.

Verder lezen

Bier Magazine Top 30: Wie maakten het verschil in 2019

Welke biermensen maakten het verschil in 2019 volgens de medewerkers van Bier Magazine?

Verder lezen