Brouwerij Van Moll

Brouwerij van Moll is in 2013 geopend in Eindhoven. Eindhoven is de vijfde grote stad van Nederland, maar had toentertijd nog geen eigen bierbrouwerij. Dat ging er bij de van Moll-mannen niet in en verhuisde zij hun brewpub dat jaar naar Eindhoven. De twee heren, Jaap en Erwin, runnen de brouwerij vol passie. De mannen hebben zo van hun hobby hun werk kunnen maken en timmeren de laatste jaren keihard aan de weg.

Van Moll won tijdens de Dutch Beer Challenge 2016 de zilveren medaille voor hun blond bier Toewijding. De Eindhovense brouwerij hoefde alleen Jopen Lentebier voor zich te dulden. Een aantal jaar na de opening is craft brewer Van Moll niet meer weg te denken uit het bierlandschap.

Onze topbieren

9,0

Van Moll Zoltan – Tonka & Chipotle

Van Moll

Zoltan – Tonka & Chipotle van brouwerij Van Moll is een Imperial Stout. Dit bier is gebrouwen met tonkabonen en chipotle pepers! Een mooi eigenzinnig en smaakvol bier van deze Brabantse brouwers!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Van Moll Rebel Road Trip

Van Moll

Rebel Road Trip is een New England IPA. Dit bier is gebrouwen in samenwerking met brouwerij Laugar uit Spanje. Citrusachtig in de neus met hinten van ananas. Dit proef je ook terug in de smaak met licht fijn bittertje in de afdronk.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Van Moll Eindbaas Level 2

Van Moll

Van Moll Eindbaas Level 2 is een Cherry Barley Wine. Verrijkt met een flinke dosis kersen en wat cacaonibs.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

van Moll Hobo with a Hopgun

Van Moll

van Moll Hobo with a Hopgun is een Westcoast IPA. Het bier heeft een stevige bitterheid, droge body en veel mooie hoparoma's.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Van Moll Doerak

Van Moll

Van Moll Doerak is een India Pale Ale met vier verschillende Amerikaanse hopsoorten. De mix van deze hoppen zorgt voor een ongekend scala aan aroma's, waarbij tropisch fruit, citrusfruit en bloemen vechten om voorrang.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Van Moll Quadrophenia

Van Moll

Van Moll Quadrophenia is een Quadrupel. Gebrouwen met mout, hop, gist, water en Belgian dark sugars. Bovenop 'a touch of Australian Galaxy hops'.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Van Moll Lost Highway

Van Moll

Van Moll Lost Highway is een DDH Black IPA. Het bier is gedubbeldryhopt met een kruiwagen Sabro hop. Tonen van kokos, mandarijn en tropisch fruit.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Van Moll Triple Trouble

Van Moll

Triple Trouble van Van Moll is een eigenzinnige Tripel. Zelf noemen de brouwers het een 'Cosmopolitan Tripel'. Dit mede door de toevoeging van vlierbloesem, kamille en curacao. Je ontdekt een mooie twist in deze klassieke stijl Tripel.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Van Moll Craft opent samen met fans een brewpub

Van Moll Craft heeft al 274.000 euro opgehaald via crowdfunding om nieuwe vestiging in Nijmegen te openen.

Verder lezen

Lekker aan de Tripel

Tripel is nog altijd een van de meest bekende en populaire bierstijlen. Wij hebben drie aanraders voor je op een rijtje gezet.

Verder lezen

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen

Bierfestival Van Moll online

Van Moll Craft Beer organiseert het Van Moll Craftbeer Festival online. Op zaterdag 16 mei kun je vanuit je luie stoel genieten van bier, muziek en bingo.

Verder lezen