Lekker aan de Tripel

24 juli 2021
Elke dag zijn de leden van de Bierista Community druk in de weer om bieren te proeven. Dat is zwaar werk, maar ze doen het graag. De bevindingen worden vastgelegd in expert-reviews, die je kunt terug vinden op de site. Zo weet je in een oogopslag of een bier de moeite waard is, of niet. Elke week plukt de redactie een aantal biertips uit de stapel van honderden expert-reviews. Deze week hebben we gekozen om eens lekker aan de Tripel te gaan!

Het is nog altijd een zeer geliefde en populaire bierstijl, de Tripel. Het is een degustatiebier met een flink alcoholpercentage. De meeste Tripels zijn goudblond, hebben fruitige tonen en een bittere fnish. Echter, door de enorme populariteit van de stijl zijn er tal van interpretaties op de markt verschenen. Nog altijd geldt Westmalle Tripel als een stijlicoon. En wil je weten wat Bierista's lekker Tripels vinden? Check dan de Top 10 Beste Tripels.

Van Moll Triple Trouble

Van Moll Triple Trouble is volgens de brouwers de grote broer van de Blond, Van Moll Toewijding. Triple Trouble heeft 8,5% en heeft een klassieke basis. Van Moll heeft er een eigen draai aangegeven door onder meer vloerbloesem, sinaasappelschil en koriander aan toe te voegen. Dat maakt het bier meer streetwise, zo omschrijven de makers, die dit bier aanraden bij schaal- en schelpdieren en bij extra belegen en kruidige kazen. Bierista's waarderen dit bier met gemiddeld een 8,1. Bierista Walter Schuren is een absolute fan: "Dit is een bier van wereldklasse!"

Gulpener Sterk Rogge Tripel

Nog zo'n Tripel met een eigen twist is Gulpener Sterk Rogge Tripel. Dit bier heeft een heel eigen verrassend fruitige, kruidige smaak. Dit bier heeft al diverse prijzen gewonnen. Bierista's zijn daar niet verbaasd over. Zij waarderen dit bier met gemiddeld een 8,1. De specifieke, ietwat kruidige smaak, afkomstig van de rogge wordt veel genoemd. Ook de doordrinkbaarheid zien veel Bierista;s als een pluspunt. Maar met dit bier van 8,5% alcohol is het verstandig het drinktempo wat aan banden te leggen.

Wilderen Kanunnik

De derde Tripel die we hier aanbevelen, komt van Belgische bodem. Wilderen Kannunik is een bier gebrouwen met vier granen. Het heeft een weelderige schuimkraag, zeg maar gerust een grote witte hoed. Dit bier heeft veel overeenkomsten met de populaire Tripel Karmeliet. Toch ook hier heeft de brouwer het bier een eigen twist meegegeven. De complexiteit van de smaak en het aangename bittertje in de nasmaak scoren hoog bij de kenners. Dit is volgens velen een Tripel die na elke nip schreeuwt om een volgende slok.

Bierista Bieropleiding

Vind je het ook leuk om bier te proeven en wil je graag meer weten over bier? Dan is de Bierista Bieropleiding vast iets voor jou. In de cursus leer je van alles over bier en je leert ook om goed te proeven en bieren te beschrijven. Bij de cursus zit ook huiswerk: een bierpack met twaalf verschillende bieren die je moet proeven. Meld je nu aan en begin vandaag aan de reis naar het felbegeerde Bierista Bierdiploma! Duizenden bierliefhebbers gingen je voor en dragen met veel plezier de titel Bierista, Meester in bier.