7,5

Wilderen Tripel Kanunnik

Brouwerij Wilderen (5)

Wilderen Tripel Kanunnik is een toegankelijke tripel gebrouwen met vier granen. Gerst, tarwe, haver en rogge geven in een speciale melange deze tripel zijn unieke kenmerken. Het weelderig schuimende bier wordt geserveerd in het grote Kanunnik-glas, waarin verborgen boodschappen te vinden zijn.

Details

Bierstijl
Alcohol
8.2%
Categorie
Blond en Krachtig
Kenmerken
Viergranen tripel
Spijzen
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
8 °C
Volume
30 cl
Drinkmoment
Terras, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Gratis verzending vanaf €50,- naar NL en BE Vóór 18:00 uur besteld, morgen in huis

Kopen voor €2,30
(33cl)
7,5

Het oordeel van de Bierista's

Wilderen Tripel Kanunnik is beoordeeld met een gemiddelde van 7,5 door onze Bierista's

7,6

Smaak

7,6

Zicht

7,3

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.
Metaal

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"De Kannunik is een tripel van brouwerij Van Wilderen. 8,2% alcohol, op basis van hoge gisting en met hergisting op de fles. Er staat veel informatie op het etiket.Het is een 4 granen bier (gerst, tarwe, haver en rogge) Daarnaast bevat het extra ingrediënten: kruiden en kandijsuiker. De ideale schenktemperatuur is 9 graden. Wat mij betreft een lekkere zachte en kruidige tripel. "

Adjo Pot

3.630

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Een helder goudblond van kleur bier, met een volle licht crèmekleurige schuimkraag. Het schuim blijft lang staan. Opvallend vindt ik de kolom van contante koolzuurbellen.

7,5 Neus De geur kenmerkt zich door een citrusfruitig , kruidige en hoppige tonen.

8,0 Smaak Mooie ronde toegankelijke smaak. Zoetig, kruidig, een mooie bitterheid, de alcohol en het koolzuur Volle body en meer dan gemiddeld koolzuur. Een prima degustatiebier.

Spijssuggestie Er zijn vele mooie combinaties mogelijk zoals kalfsworst met sperzieboontjes of een gepaneerde schnitzel.

7,8

"Hoewel de kruiden in de geur domineren, zijn ze in de smaak erg in balans met de zoetheid van de gebruikte moutsoorten. Een bittertje blijft op de tong achter, die smeekt om een volgende slok van dit complexe en zeer geslaagde tripel bier. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Prachtig goudblond bier, met een zweem van de gist en een erg standvastige en grote schuimkraag. Schenk hem dus voorzichtig in!

7,5 Neus Ik ruik nogal wat. Kruiden, fruit, gist en iets van hop.

7,7 Smaak Een basis van zoetheid aangevuld met kruiden, alcohol, fruit, en een verfrissend bittertje en gist.

Spijssuggestie Vis, schelpdieren. Mag best een scherpe kaas bij eventueel.

8,0

"Deze Wilderen Tripel Kanunnik is weliswaar zoet, maar dragelijk zoet. De zoetheid overheerst niet de smaak, zoals bij veel andere Belgische Tripels wel het geval is. De fruitigheid en de prachtige fruitige en bloemige aroma's maken dit voor mij een geslaagde Tripel. "

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Goudkleurig bier met een forse witte schuimkraag, die na elke slok een 'kanten' randje in je glas achterlaat.

8,0 Neus Complexe geur met een zeer vriendelijke, bijna parfumachtig karakter. Je ruikt fruit, bloemen , kruiden en zoetheid.

8,0 Smaak Deze Tripel heeft specifieke smaken uit de gebruikte granen, aroma's uit de hop en ook de gist is duidelijk als smaakmaker aanwezig. Aromatisch, zoet en fruitig.

Spijssuggestie Wilderen Tripel Kanunnik smaakt heerlijk bij een kalssukade met courgette en wilde bospaddestoelen.

Tripel Karmeliet: een spraakmakende klassieker

Triple Karmeliet is een evergreen dat wordt gebrouwen door brouwerij Bosteels.

Verder lezen

Terrassen vandaag weer open: dit zijn de regels

Vandaag, 1 juni, gaan de terrassen sinds 11 weken weer open. Horecaondernemers hebben hard gewerkt om te voldoen aan de regels die voor de opening gelden.

Verder lezen

Pubquiz, Ronald Giphart en live metal tijdens online Flestival

Het Bier Flestival wordt zondag 6 juni door zes brouwerijen online gehouden.

Verder lezen

Witbier, het ideale terrasbier

Witbier is misschien wel het meest bestelde terrasbier. Heerlijk fris, zomers en dorstlessend. Ontdekt door monniken uit het plaatsje Hoegaarden.

Verder lezen