Brouwerij Wilderen

Brouwerij Wilderen is een bierbrouwerij en distilleerderij. Behalve bieren komen er ook prachtige gins en whisky's vandaan. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1642. Brouwerij Wilderen brouwt een Kriek, de Wilderen Goud en de Tripel Kannunik. Alle bieren worden op de markt gebracht met veel gevoel voor marketing. De brouwerij is ook te bezoeken, waarbij men in de schitterend verbouwde ossenstal van de Wilderen bieren kan genieten.

Onze topbieren

8,0

Wilderen Kriek

Brouwerij Wilderen

Wilderen Kriek is gemaakt van lambic, een spontaan vergist bier. Dit bier heeft lange tijd mogen rijpen op grote houten foeders. Mooie rijpe krieken zijn aan de lambic toegevoegd. Het resultaat is een fris en fruitig bier met die typisch kersensmaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Wilderen Cuvée Clarisse

Brouwerij Wilderen

Wilderen Cuvée Clarisse bevat een vleugje zoethout en karamel. Dat maakt dit bovengistende bier met hartverwarmend veel alcohol zo bijzonder. Dit degustatiebier heeft de zoetheid van mout, fruitigheid én kruidigheid.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Wilderen Goud

Brouwerij Wilderen

Wilderen Goud is een bovengistend bier. Rijk aan smaak en zeer doordrinkbaar. Het goudkleurige bier wordt geschonken in een bijzonder glas; een groot rond glas dat de olifantspoot wordt genoemd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Wilderen Tripel Kanunnik

Brouwerij Wilderen

Wilderen Tripel Kanunnik is een toegankelijke tripel gebrouwen met vier granen. Gerst, tarwe, haver en rogge geven in een speciale melange deze tripel zijn unieke kenmerken. Het weelderig schuimende bier wordt geserveerd in het grote Kanunnik-glas, waarin verborgen boodschappen te vinden zijn.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Bierista wilderen brouwerij mike janssen

Brouwerij Wilderen: Waar liefde, passie en zakelijkheid samen gaan

3 april 2015 De bieren zijn fantastisch, de glazen zijn onderscheidend, de viltjes vallen op en de verpakkingen zijn spannend. Kortom over alles is nagedacht, alles klopt. Eigenaar Mike Janssen van Brouwerij Wilderen is al vele jaren een vakman met bier in zijn aderen Verder lezen
Bierista wilderen brouwerij mike janssen 2

Brouwerij Wilderen bezit een ongelofelijke aantrekkingskracht

1 april 2015 Mike Janssen begon een paar jaartjes terug een nieuwe brouwerij in Wilderen. Inmiddels is Wilderen een naam die meer geassocieerd wordt met bier, dan met de deelgemeente van Sint Truiden. Geen wonder als je de brouwer vol passie hoort spreken Verder lezen