Brouwerij Wilderen

Brouwerij Wilderen is een bierbrouwerij en distilleerderij. Behalve bieren komen er ook prachtige gins en whisky's vandaan. De brouwerij heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot 1642. Brouwerij Wilderen brouwt een Kriek, de Wilderen Goud en de Tripel Kannunik. Alle bieren worden op de markt gebracht met veel gevoel voor marketing. De brouwerij is ook te bezoeken, waarbij men in de schitterend verbouwde ossenstal van de Wilderen bieren kan genieten.

Onze topbieren

8,1

Wilderen Cuvée Clarisse Rum Infused

Brouwerij Wilderen

is een krachtig bier. Het basisbier is een Wilderen Clarisse die is geïnfuseerd met rum. Het resultaat is een complex bier met een geweldige balans tussen bier en rum.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Cuvée Clarisse Wild Weasel Whisky Infused

Brouwerij Wilderen

Cuvée Clarisse Wild Weasel Whisky Infused is een krachtig bier. Het basisbier is een Wilderen Clarisse die is geïnfuseerd met Wild Weasel Whisky. Het resultaat is een complex bier met een geweldige balans tussen bier en whisky.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Wilderen Cuvée Clarisse

Brouwerij Wilderen

Wilderen Cuvée Clarisse bevat een vleugje zoethout en karamel. Dat maakt dit bovengistende bier met hartverwarmend veel alcohol zo bijzonder. Dit degustatiebier heeft de zoetheid van mout, fruitigheid én kruidigheid.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Wilderen Tripel Kanunnik

Brouwerij Wilderen

Wilderen Tripel Kanunnik is een toegankelijke tripel gebrouwen met vier granen. Gerst, tarwe, haver en rogge geven in een speciale melange deze tripel zijn unieke kenmerken. Het weelderig schuimende bier wordt geserveerd in het grote Kanunnik-glas, waarin verborgen boodschappen te vinden zijn.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Wilderen Goud

Brouwerij Wilderen

Wilderen Goud is een bovengistend bier. Rijk aan smaak en zeer doordrinkbaar. Het goudkleurige bier wordt geschonken in een bijzonder glas; een groot rond glas dat de olifantspoot wordt genoemd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Wilderen Kriek

Brouwerij Wilderen

Wilderen Kriek is gemaakt van lambic, een spontaan vergist bier. Dit bier heeft lange tijd mogen rijpen op grote houten foeders. Mooie rijpe krieken zijn aan de lambic toegevoegd. Het resultaat is een fris en fruitig bier met die typisch kersensmaak.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Wilderen Betty Ford

Brouwerij Wilderen

Wilderen Betty Ford is een Belgian Ale van 5,2%. De intense bruinrode kleur is te danken aan een speciaal geselecteerde donkere mout. De zuivere, milde en volmondige smaak tezamen met een bescheiden droge bitterheid in de afdronk, zorgt ervoor dat dit een zeer toegankelijk bier is.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Tripel Kanunnik: Driedubbel genieten

Tripel is nog altijd een zeer populaire bierstijl. De Wilderen Tripel Kanunnik is een viergranen Tripel met een kruidig karakter.

Verder lezen

Lekker aan de Tripel

Tripel is nog altijd een van de meest bekende en populaire bierstijlen. Wij hebben drie aanraders voor je op een rijtje gezet.

Verder lezen

Wilderen Goud op 1 in Bierista Top 10 Blond

De Top 10 Blond wordt aangevoerd door Wilderen Goud op de voet gevolgd door nog negen goudkleurige, blonde toppers.

Verder lezen

Bierista geeft je vijf biertips

Het valt niet mee het juiste bier te kiezen. Met deze vijf biertips van Bierista sla je de plank in ieder geval nooit mis.

Verder lezen