Wilderen Goud op 1 in Bierista Top 10 Blond

21 juli 2020
Je staat in de slijterij, de supermarkt of voor de bar. Het aanbod bieren is gigantisch! Je ziet door de bieren het bos niet meer. Wat doen je dan? Raadpleeg dan even Bierista. De expert-reviews van duizenden Bierista's helpen jou de juiste keuze te maken. Kijk maar eens naar de Top 10 Blond.

Je komt veel bekende toppers tegen in de Bierista Blond Top 10. Maar niet alleen bekende namen, ook enkele verrassende wat minder bekende bieren. Leffe Blond verwacht je natuurlijk sowieso in deze ranglijst. Bierista's geven deze evergreen een 7,2. Een fractie meer - een 7,3 - krijgt de Viven Blond. Dit bier zit momenteel in het praktijkpack van de Bierista Bieropleiding. Dit Belgische bier valt goed in de smaak.

Zwaarste bier

Zwaarste bier in deze Top 10 Blond is Brand Blond, een bier met liefst 8,5% alcohol. Gerardus Blond, een bier van Gulpener dat verkrijgbaar is bij de Lidl, scoort met een 7,4 een 7de plaats. Dat is net voor de eerste trappist in de lijst: de Achel Blond.

Op de vijfde plaats vinden we de Affligem Blond. Een prachtige vol abdijbier met fruitige tonen. Een 'altijd-goed bier'. Rond en fruitig is ook de nummer 4. Texels Blond valt met een 7,5 net buiten het podium, maar laat dat je niet weerhouden om dit bier te kopen of te bestellen. Hier ga je beslist geen spijt van krijgen

Top 10 Blond

Dan de top 3 in de Top 10 Blond. Op 3 La Trappe Blond. Dit bier heeft al zoveel prijzen gewonnen. Niet verwonderlijk, want dit bier is fruitig, kruidig en heeft werkelijk alles wat je van een goede Blond mag verwachten. Dit bier kun je zonder aarzelen kopen of bestellen. De nummer 2 - Kwaremont Blond - is toch wel verrassend. Een Belgisch bier vernoemd naar de Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Het is een bier dat graag als 'wielrenners-bier' wordt gezien. Niet toevallig is het alcoholpercentage van 6,6 exact gelijk aan het stijgingspercentage van de berg.

Goud

De nummer 1 in de Top 10 Blond is Wilderen Goud. Dit verfrissende, sprankelende bier heeft licht moutige tonen naast heel fruitige aroma's. Dit bier is dorstlessend en doordrinkbaar. Het glas waarin dit bier wordt geschonken trekt de aandacht. Het is een laag, groot rond glas, dat de olifantspoot wordt genoemd. Zo lomp als het glas, zo elegant is deze Blond. Het is dan ook zeker niet verplicht dit bier in het merkglas te schenken. Een sierlijk tulpglas of een kelk genieten toch de voorkeur.

Expert-reviews

De Blond Top 10 is een lijst die tot stand komt op basis van reviews van duizenden Bierista's. Dagelijks proeven deze gediplomeerde bierambassadeurs de meest uiteenlopende bieren en schrijven ze expert-reviews. Hiermee vormen ze een inspiratiebron voor steeds meer bierliefhebbers. Om expert-reviews te kunnen schrijven moet je gediplomeerd Bierista zijn. Dat is eenvoudig en bovenal leuk. Wordt ook Bierista meester in bier en start nu je online Bierista Bieropleiding.