Brand bierbrouwerij

Brand Bierbrouwerij

Brand Bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland. Deze brouwerij werd in 1340 opgericht in Wijlre, Zuid-Limburg. 19 april 1989 werd deze familiebrouwerij overgenomen door Heineken. Sinds een aantal jaren profileert Brand zich steeds meer als brouwer van ambachtelijke, bijzondere bieren.

De brouwers van Brand gebruiken al generaties lang uitzonderlijk natuurlijke grondstoffen: gerst, hop, water uit eigen bronnen en gist. Brand bier is dus heel zuiver bier en wordt gebrouwen volgens het befaamde Reinheitsgebot uit 1516. Water put Brand direct uit de meer dan 70 meter diepe natuurlijke bronnen op het eigen terrein. Kenmerkend voor Brand is dat zij de bieren niet pasteuriseren.

De welbekende Brand Pilsener heeft ondertussen vele nieuwe familieleden gekregen zoals de Zwaar Blond, IPA, Saison, Sylvester en de Brand Weizen.

Onze topbieren

Nieuw
8,0

Brand Herfstbier

Brand Bierbrouwerij

Brand Herfstbier is aan amberkleurig bier. Het biet is zacht en smaakvol met kruidige tonen en een rijk aroma van gebrande moutsoorten.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Brand Pilsener

Brand Bierbrouwerij

Brand Pilsener wordt gebrouwen met meer hop dan veel andere pilseners. Dat geeft de Brand Pilsener zijn eigen, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans tussen hopbitterheid en hoparoma. Dit komt omdat Brand twee keer hop toevoegt tijdens het brouwproces.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brand Ongefilterd

Brand Bierbrouwerij

Brand Ongefilterd is een ongefilterde versie van Brand Pilsener. Het lichttroebele bier is vol, romig en zacht van smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Brand Lentebock

Brand Bierbrouwerij

Brand Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten. Dit bovengistende bier dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop. "De magische geur van het voorjaar, de frisse smaak van Saazer hop! Heerlijk die lente", aldus Rob Habets, meesterbrouwer bij Brand Bierbrouwerij.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Beste Bier
7,4

Brand Up

Brand Bierbrouwerij

Een ode aan de oersmaak van pils. Dat is Brand Up, oftewel Urtype pilsener. De krachtige frisse smaakt komt het dichtst bij het oorspronkelijk pilsrecept uit 1842. Speciaal voor sw ondergistende Brand Up wordt we gebrouwen met Saazhop uit Tsjechië.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Brand Dubbelbock

Brand Bierbrouwerij

Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van geroosterde moutsoorten geeft dit bier zijn robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Brand Session IPA

Brand Bierbrouwerij

Brand Session IPA is een frisse, laag alcoholische India Pale Ale met een dorstlessende afdronk, exotische aroma’s van fruitige hoppen en een aangename bitterheid. Dit bier is gebrouwen nadat het winnende recept werd gevonden tijdens de Brand Bierbrouwwedstrijd. Thuisbrouwer Jeroen Fee werd in de zomer van 2017 voor de tweede keer uitgeroepen tot de winnaar van de Brand Bierbrouwwedstrijd, de eerste keer bracht hij het recept voor de Brand IPA in.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Brand Blond

Brand Bierbrouwerij

Brand Blond is de winnaar van de Brandbierbrouwwedstrijd van 2013. Hobbybrouwer Jacques Bertens stelde het winnende recept samen en mocht zijn zwaar blond brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. Het zware karakter is afkomstig van de hoeveelheid gebruikte graan.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Gose brand brouwwedstrijd.001

De Brand Bierbrouwwedstrijd draait dit keer om Gose!

21 februari 2018 Bierbrouwerij Brand en bierconsumentenverening PINT gaan tijdens de zevende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd op zoek naar de beste Gose. Thuisbrouwers kunnen zich nu aanmelden! Verder lezen
Bierista brand bierbrouwwedstrijd.001

Jeroen Free wint voor de tweede keer Brand Bierbrouwwedstrijd

14 mei 2017 Jeroen Free pakte voor de tweede keer de overwinning tijdens de 6e editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd! In 2014 won Jeroen Free ook al met zijn IPA. Zijn winnende recept van een Session IPA wordt straks gebrouwen in de Brand Brouwerij in Wijlre. Verder lezen