Brand Bierbrouwerij

Brand Bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland. Deze brouwerij werd in 1340 opgericht in Wijlre, Zuid-Limburg. 19 april 1989 werd deze familiebrouwerij overgenomen door Heineken. Sinds een aantal jaren profileert Brand zich steeds meer als brouwer van ambachtelijke, bijzondere bieren.

De brouwers van Brand gebruiken al generaties lang uitzonderlijk natuurlijke grondstoffen: gerst, hop, water uit eigen bronnen en gist. Brand bier is dus heel zuiver bier en wordt gebrouwen volgens het befaamde Reinheitsgebot uit 1516. Water put Brand direct uit de meer dan 70 meter diepe natuurlijke bronnen op het eigen terrein. Kenmerkend voor Brand is dat zij de bieren niet pasteuriseren.

De welbekende Brand Pilsener heeft ondertussen vele nieuwe familieleden gekregen zoals de Zwaar Blond, IPA, Saison, Sylvester en de Brand Weizen.

Onze topbieren

7,8

Brand Dubbelbock

Brand Bierbrouwerij

Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van geroosterde moutsoorten geeft dit bier zijn robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Brand Farmhouse Lager

Brand Bierbrouwerij

Farmhouse is de tweede collab die Brouwerij Noordt uit Rotterdam met Brand uit Wijlre heeft gebrouwen. Een kruidig ondergistend bier voor het najaar en de winter.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Brand Pilsener

Brand Bierbrouwerij

Brand Pilsener wordt gebrouwen met meer hop dan veel andere pilseners. Dat geeft deze Pilsener zijn eigen, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen Pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans tussen hopbitterheid en hoparoma. Dit komt omdat Brand twee keer hop toevoegt tijdens het brouwproces. Bierkenners weten dit bier te waarderen. Tijdens de Dutch Beer Challenge 2020 werd Brand Pilsener met goud bekroond in de categorie Pilsener. Ook de gediplomeerde bierambassadeurs van Bierista vinden dit bier een van de beste Pilseners van Nederland.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Brand Herfstbier

Brand Bierbrouwerij

Brand Herfstbier is aan amberkleurig bier. Het bier met warme herfsttinten en een stevige schuimkraag is zacht en smaakvol met kruidige tonen. Het aroma is rijk met naast de kruidige toets een volle zoete smaak van karamel en gebrande mout. Een licht bittertje geeft dit Herfstbier de juiste balans.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,6

American IPA - India Pale Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brand Premier Winter

Brand Bierbrouwerij

Brand Premier Winter is een Limited Edition winterbier met een alcoholpercentage van 8,8%. Door het gebruik van zoethout tijdens het brouwproces is een volzoet, verwarmend en kruidig bier ontstaan. Drink het bier rustig om alle smaaktonen te ontdekken.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brand Ongefilterd

Brand Bierbrouwerij

Brand Ongefilterd is een ongefilterde versie van Brand Pilsener. Het lichttroebele bier is vol, romig en zacht van smaak.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Brand Krachtig Blond

Brand Bierbrouwerij

Dit Krachtig blond bier is iets frisser met meer aroma met een vol en fruitig karakter. Verkrijgbaar per September 2021 in de supermarkt en horecazaken in heel Nederland.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Out now - Zomernummer van Bier! Magazine

De hele zomer lang genieten van mooie reportages, columns en biernieuws. Het zomernummer van Bier! Magazine ligt in de kiosk.

Verder lezen

Noordt en Brand schreeuwen

Brouwerij Noordt en Brand Bier schreeuwen het van daken. Ze hebben hét gedaan; samen een bijzonder bier gebrouwen.

Verder lezen

Brouwers Brand en Brouwerij Noordt samen aan de ketel

Brand Bier en Brouwerij Noordt hebben samen een fris, ondergistend bier gebrouwen. Binnenkort verkrijgbaar exclusief bij Brand-horecazaken.

Verder lezen

Doe mee met de Brand Bierproeverij

Brouwmeester Rob Habets van Brand neemt je zaterdagavond mee langs vier bieren van Brand, waaronder de verse Brand Lentebock.

Verder lezen