Brand Bierbrouwerij

Brand Bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland. Deze brouwerij werd in 1340 opgericht in Wijlre, Zuid-Limburg. 19 april 1989 werd deze familiebrouwerij overgenomen door Heineken. Sinds een aantal jaren profileert Brand zich steeds meer als brouwer van ambachtelijke, bijzondere bieren.

De brouwers van Brand gebruiken al generaties lang uitzonderlijk natuurlijke grondstoffen: gerst, hop, water uit eigen bronnen en gist. Brand bier is dus heel zuiver bier en wordt gebrouwen volgens het befaamde Reinheitsgebot uit 1516. Water put Brand direct uit de meer dan 70 meter diepe natuurlijke bronnen op het eigen terrein. Kenmerkend voor Brand is dat zij de bieren niet pasteuriseren.

De welbekende Brand Pilsener heeft ondertussen vele nieuwe familieleden gekregen zoals de Zwaar Blond, IPA, Saison, Sylvester en de Brand Weizen.

Onze topbieren

8,0

Brand Herfstbier

Brand Bierbrouwerij

Brand Herfstbier is aan amberkleurig bier. Het bier met warme herfsttinten en een stevige schuimkraag is zacht en smaakvol met kruidige tonen. Het aroma is rijk met naast de kruidige toets een volle zoete smaak van karamel en gebrande mout. Een licht bittertje geeft dit Herfstbier de juiste balans.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brand Ongefilterd

Brand Bierbrouwerij

Brand Ongefilterd is een ongefilterde versie van Brand Pilsener. Het lichttroebele bier is vol, romig en zacht van smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brand Gose

Brand Bierbrouwerij

Brand Gose is het winnende recept van de Brand Thuisbrouwwedstrijd 2018. Het recept is ontwikkeld door Jens van Riel uit Woerden. Brand Gose is licht, fruitig en heeft een fijn subtiel fris zuurtje. Een ideaal bier voor het terras.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Brand Pilsener

Brand Bierbrouwerij

Brand Pilsener wordt gebrouwen met meer hop dan veel andere pilseners. Dat geeft de Brand Pilsener zijn eigen, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans tussen hopbitterheid en hoparoma. Dit komt omdat Brand twee keer hop toevoegt tijdens het brouwproces.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Brand Blond

Brand Bierbrouwerij

Brand Blond is de winnaar van de Brandbierbrouwwedstrijd van 2013. Hobbybrouwer Jacques Bertens stelde het winnende recept samen en mocht zijn zwaar blond brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. Het zware karakter is afkomstig van de hoeveelheid gebruikte graan.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,3

Brand Up

Brand Bierbrouwerij

Een ode aan de oersmaak van pils. Dat is Brand Up, oftewel Urtype pilsener. De krachtige frisse smaakt komt het dichtst bij het oorspronkelijk pilsrecept uit 1842. Speciaal voor sw ondergistende Brand Up wordt we gebrouwen met Saazhop uit Tsjechië.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

Brand Dubbelbock

Brand Bierbrouwerij

Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van geroosterde moutsoorten geeft dit bier zijn robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Brand Porter

Brand Bierbrouwerij

Brand Porter is het recept van Dennis Pancras en Niels Bosman. Dit duo uit Enschede won in 2016 de Brand Brouwwedstrijd. De Brand Porter heeft geroosterde tonen en aroma's van chocolade. Heerlijk met een blokje kaas of bij een stevige steak.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle

Brand Bier bouwt microbrouwerij

Brand Bier bouwt een microbrouwerij in Wijlre waar nog dit jaar experimentele bieren en speciale edities gebrouwen worden.

Verder lezen

Prijswinnend Winterbier gebrouwen door thuisbrouwer Piet Reiniers

De negende editie van de Brand Bierbrouwwedstrijd is na een spannende finale op de Brand brouwerij in Wijlre gewonnen door Piet Reiniers uit Eindhoven.

Verder lezen

Brand Gose, winnende bier van Jens van Riel, nu verkrijgbaar

Jens van Riel won afgelopen jaar de Brand Bierbrouwwedstrijd. Zijn winnende recept is gebrouwen in Wijlre en nu overal verkrijgbaar als Brand Gose.

Verder lezen