Brand Bierbrouwerij

Brand Bierbrouwerij is de oudste brouwerij van Nederland. Sinds 1340 wordt er in Wijlre in Zuid-Limburg bier gebrouwen. Op 19 april 1989 wordt de oude familie brouwerij overgenomen door Heineken. Sinds een aantal jaren profileert Brand zich steeds meer als brouwer van speciaalbieren. Brand Pils heeft diverse andere familieleden gekregen zoals de Zwaar Blond, IPA, Saison en de Weizen.

Bieren (14)

Sorteer op
  Score Category Naam
Brand ongefilterd

Brand Ongefilterd

7,6
Brand Ongefilterd is een ongefilterde versie van Brand Pilsener. Het lichttroebele bier is vol, romig en zacht van smaak.
Brand lentebock

Brand Lentebock

7,4
Brand Lentebock is gebrouwen met een bijzondere blend van gebrande moutsoorten. Dit bovengistende bier dankt zijn frisse smaak aan de Saazer hop. "De magische geur van het voorjaar, de frisse smaak van Saazer hop! Heerlijk die lente", aldus Rob Habets, meesterbrouwer bij Brand Bierbrouwerij.
Brand up

Brand Up

7,4
Een ode aan de oersmaak van pils. Dat is Brand Up, oftewel Urtype pilsener. De krachtige frisse smaakt komt het dichtst bij het oorspronkelijk pilsrecept uit 1842. Speciaal voor het ondergistende Brand Up wordt gebrouwen met Saazhop uit Tsjechiƫ.
Brand dubbelbock

Brand Dubbelbock

7,4
Brand Dubbelbock dankt zijn rijke en robuuste smaak aan de dubbele rijping. De bijzondere blend van geroosterde moutsoorten geeft dit bier zijn robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier. De smaak van Brand Dubbelbock komt het best tot zijn recht in een tulpglas.
Brand pilsener

Brand Pilsener

7,4
Brand Pilsener wordt gebrouwen met meer hop dan veel andere pilseners. Dat geeft de Brand Pilsener zijn eigen, krachtige smaak. Het volledig volmout gebrouwen pils van Brand kenmerkt zich door de perfecte balans tussen hopbitterheid en hoparoma. Dit komt omdat Brand twee keer hop toevoegt tijdens het brouwproces.
Brand zwaar blond

Brand Zwaar Blond

7,2
Brand Zwaar Blond is de winnaar van de Brandbierbrouwwedstrijd van 2013. Hobbybrouwer Jacques Bertens stelde het winnende recept samen en mocht zijn zwaar blond brouwen in de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. Vijf verschillende hopsoorten geven dit bier zijn frisse en fruitige smaak. Het zware karakter is afkomstig van de hoeveelheid gebruikte graan.
Brand porter

Brand Porter

7,2
Brand Porter is het recept van Dennis Pancras en Niels Bosman. Dit duo uit Enschede won in 2016 de Brand Brouwwedstrijd. De Brand Porter heeft geroosterde tonen en aroma's van chocolade. Heerlijk met een blokje kaas of bij een stevige steak.
Brand sylvester

Brand Sylvester

7,2
De zoetkruidige smaak maakt Brand Sylvester onweerstaanbaar tijdens de donkere wintermaanden. Exclusief geselecteerde mouten geven dit bier zijn rijke aroma en robijnrode kleur. "Een robijnrode kleur. De warmte van kruidnagel, kaneel en zoethout. Ronde karameltonen. Geurige Saazerhop. Sylvester is krachtig en toch fris. Hartverwarmend voor winterse dagen", aldus Rob Habets, meesterbrouwer bij Brand Bierbrouwerij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket