Brand weizen

Brand Weizen

6,9 (5 beoordelingen)

Brand Weizen is een Weizen uit Limburg volgens traditioneel Beiers recept. Dit bovengistende bier is gebrouwen met Saazerhop, zuiver mineraalwater en natuurlijk veel tarwemout. Heerlijk fris met een zachte afdronk. "Onder een stevige schuimkraag ontspringt een frisse oase van fruitige en lichtkruidige smaken. Heerlijk rustig genieten", tipt Rob Habets, meesterbrouwer van Brand Bierbrouwerij.

5.1%
Tarwebier
Fris en fruitig
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
5 °C
30 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Bovengistend
Beste keuze: Beerwulf
0,79
Gratis verzending vanaf 12 bieren
Voor 18.00 uur besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Frank.de
Bierista
7,0

Frank de Kruif

In het ruime aanbod weizeners is die van Brand een degelijke, maar geen hoogvlieger. Met de smaak is weinig mis, maar het blijft wat dun en waterig, zeker in vergelijking met de concurrentie uit bakermat Duitsland, die vaak wat voller en romiger zijn. Maar bepaald geen straf om te drinken.

Zicht 7,5

Goudgeel, licht troebel, stevige kraag.

Neus 6,5

Kruidig en (citrus-)fruitig, maar tamelijk zwak.

Smaak 7,0

Fris en kruidig, maar enigszins dun.

Spijs suggestie

Zomerse lunch, oosterse gerechten.
Sander.van
Bierista
7,0

Sander van Werkhoven

In België mogen ze dan een beetje neerkijken op die ‘Ollanders’ en hun brouwkwaliteiten, dat is zeker in het geval van Brand volkomen onterecht. Er komt een mooi scala aan bieren uit de Limburgse ketels. Met de Weizen was Brand niet de eerste brouwer die op deze trend inhaakte. Dat het bier op de markt werd gebracht gebeurde louter uit commerciële overwegingen, de Nederlander ontdekte massaal de Zuid-Duitse bierspecialiteit. En dat gebeurde, ironisch genoeg, omdat sommige witbieren zo slap en futloos waren geworden dat er vraag ontstond naar een steviger tegenhanger. De Brand Weizen is zeker in de zomer een hardloper. Het is iets minder vol dan een – pakweg – Erdinger, Paulaner of Konig Ludwig, maar toch een prima dorstlesser op het terras. Frisse neus, smaakvolle afdronk.

Zicht 7,0

Troebel zoals het hoort.

Neus 7,0

Fris, bananig

Smaak 6,5

Piet
Bierista
6,5

Piet Tuinema

Dit bier is in het begin veelbelovend maar er blijft weinig van over in de nasmaak de specifieke Weizen aroma`s zijn gauw verdwenen zodat het niet er spannend meer is.

Zicht 7,0

Wazig;goudkleurig:Stabiele schuimkraag

Neus 7,0

Fruitige kruidige neus.met een licht banaankarakter

Smaak 6,5

Frisse fruitige begin smaak met weinig hopkarakter

Spijs suggestie

NVT
Marcel
Bierista
7,0

Marcel van de Ven

een mooie frisse Weisse maar net niet de topper, maar in de zon op het terras een goed alternatief voor een Duitse Weisse.

Zicht 7,0

Stro geel troebel/mistig bier zoals een Weisse hoort te zijn.met een redelijk stevige schuimkraag.

Neus 6,5

geur van banaan en fruit, maar mist de kracht van een duitse weisse.

Smaak 7,2

frisse smaak zoals bij een weisse hoort.
Alain
Bierista
7,0

Alain Schepers

Brand Weizen is een uitstekende Weizen. Fruitig en smaakvol, maar met een te lichte nasmaak. Daardoor is dit bier net even wat minder uitgesproken dan ik zou hopen. Desalniettemin een heel fijn bier om op vrijdagmiddag het weekend mee te beginnen.

Zicht 7,0

Goudgeel van kleur en goed geschonken in het juiste glas laat deze Weizen een volle romige schuimkraag zien.

Neus 7,0

Van een Weizen mag je volvruchtige aroma's verwachten. De Brand Weizen voldoet daar redelijk aan. Rijpe banaan en rijp geel fruit zijn duidelijk waarneembaar.

Smaak 7,0

Rijpe banaan in de smaak en meer geel fruit. In de smaak ook wat fris citrusfruit. De smaak is prima, maar heeft net niet dat volle fruitige, vruchtige.

Spijs suggestie

Uitstekend te combineren met gerechten met witte vis en salades. Wil je naar de Duitse roots van de Weizen combineer dit bier dan met een klassieke Wienerschnitzel of met Weisswurst.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket