Sander.van.werkhoven

Sander van Werkhoven Doetinchem

Bierista
51 Reviews

Beoordelingen (51)

Sander.van
Bierista
7,5

Leffe Radieuse

De Leffe Radieuse is een echte bierklassieker en toch vrij onbekend. Het bier is een beetje naar de achtergrond verdrongen door Tripel, Bruin en vooral de Leffe Blond. Het is naar mijn idee wel wat zoeter geworden dan ik mij herinner en met name mis ik de kenmerkende kruidigheid die het bier in het verleden wel had. Toch is het zeker een aanrader.

Zicht 8,0

Rood, bijna paars. In combinatie met de juiste bokaal een plaatje.

Neus 7,0

Zoet, fruitig

Smaak 7,0

Mouttonen, kruidig, zoet fruit
Sander.van
Bierista
7,5

La Trappe Blond

Een puik glas bier. Niet zo zwaar als de La Trappe tripel maar - bijna - het zelfde drinkgenot. Het is zowel fris als fruitig. Hopliefhebbers zullen het minder waarderen. Een bittertje is maar amper waar te nemen. Ik vind het een fraai en uitgebalanceerd bier dat na 1 glas schreeuwt om het volgende.

Zicht 8,0

Een blond bier hoort er zo uit te zien. Bijna goudkleurig.

Neus 7,5

Fruitig, duidelijk La Trappe geur

Smaak 7,0

Aan de zoete kant, maar aangenaam door de fruitigheid.
Ik zie dat mijn mede-proevers het bier minder goed beoordelen, maar deze Shakti kan mij zeer bekoren. Een dubbele ipa met maar liefst 8,8% alcohol, maar laat dit geen belemmering zijn de fles te ontkurken. De inhoud is krachtig, bitter en vol, en door de zoete tonen in de eindsmaak wordt het geheel mooi afgerond. Hier lust is er nog wel eentje van!

Zicht 7,0

Neus 7,0

Smaak 7,5

Allereerst, complimenten voor het etiket. Walhalla begrijpt dat je er in het bierschap of bierkoeling onderscheidend uit moet zien en dat is zeker het geval. Maar dan de smaak. Die is prima, maar omdat er nogal wat ipa's op de markt zijn ligt de lat simpelweg hoog. En daar springt deze Loki eerder tegen- dan overheen. Een leuk bier dat onderscheidende smaakelementen mist.

Zicht 7,0

Amber, troebel

Neus 7,0

Pittig, hoppig

Smaak 6,5

Begint veelbelovend maar ebt snel weg.
Sander.van
Bierista
6,2

Hertog Jan Weizener

Nadat meerdere collega's als Grolsch en Brand met succes een eigen weizen op de markt hadden gebracht en het segment populairder werd, werd er ook bij Hertog Jan gekeken hoe een graantje kon worden meegepikt van deze trend. Het eigen succesvolle Hoegaarden in de wielen rijden met een witbier mag niet, een eigen weizen werd kennelijk ook afgewezen dus werd het een combinatie van wit en weizen. Een weizen met kruiden zogezegd want het bevat sinaasappelschillen en koriander. Van de tap vind ik dit nog wel een lekker terrasbier. Uit de fles mist het frisheid en karakter. Het is niet het beste van twee bierwerelden, eerder vlees noch visch.

Zicht 6,5

Troebel, licht amber

Neus 6,5

Beetje onbestemd. Ietwat muf

Smaak 6,0

Beetje weeïg.
Sander.van
Bierista
7,0

Bruut Soelaas

Volgens de brouwer maakt hij ongepolijste bieren. En deze Soelaas is een sterke blonde staat er op het etiket. Ik heb er een dubbel gevoel over. Enerzijds is dit een prima gebrouwen bier. De kwaliteit is goed, geen brouwfouten, van geur tot eindsmaak simpelweg in orde. Maar ga ik er hier nog één van bestellen? Ik weet het nog zo niet. Het is niet zo spannend en wellicht wil ik daarna wat anders? Ik vind de inhoud wel een mooi bewijs van het feit dat de algemene kwaliteit van de Nederlandse speciaalbieren toeneemt, maar ook dat de markt nu wel een beetje verzadigd raakt met medium bodied blonde bieren. Sorry Bruut.

Zicht 8,0

Ja top! Goudgeel, mooie schuimkraag, koolzuurpareling

Neus 7,0

Weinig. Beetje gistig in de verte.

Smaak 7,4

Tja, weinig onderscheidende elementen. Licht zuurtje, dat wel.
Sander.van
Bierista
7,5

Leffe Tripel

Het is natuurlijk makkelijk om dit speciaalbier van 's werelds grootste brouwerij af te branden, maar dat doe ik niet. Niet nodig ook. In zijn genre is het gewoon een uitstekend bier. Niet zoet, maar eerder fris en kruidig met iets van laurier en sinaasappel. Laat dit bier maar de instapper zijn voor wie interesse heeft in speciaalbier om hem of haar daarna op het spoor te zetten van een ontdekkingstocht door bierland. Een prima tripel met een eigen en herkenbaar karakter die vervaarlijk makkelijk wegdrinkt.

Zicht 8,0

Goudgeel

Neus 7,5

Kruidig (laurier, kruidnagel)

Smaak 7,5

Fris, iets van citrus
Het valt niet mee om je als Hollandse brouwer nog te onderscheiden tussen al die nieuwkomers. Niet dat Walhalla al een gevestigde naam is, maar in bierkringen geniet de brouwerij al wel de nodige bekendheid. De etiketten zijn speels en origineel, de inhoud smakelijk. Het geldt zeker ook voor deze Oriris. Mooi in balans en spannend in de mond. Een bitter die lang blijft hangen zonder storend te zijn. Wel vreemd dat in deze tijden het webadres of ander social media account ontbreekt op het etiket.

Zicht 7,0

Troebel, amber

Neus 8,0

Aantrekkelijk, bijna aards, grassig, hop

Smaak 8,0

Zowel fruitig als een mooie nabitter.
Sander.van
Bierista
7,5

Leffe Royale Cascade

Eerst was er de 'gewone' Leffe Royale, daarna kwamen er twee versies bij, gebrouwen met specifiek omschreven hopsoorten. De Cascade variant heeft als toevoeging IPA en dat zet de drinker op het verkeerde been. De Leffe bieren - blond en tripel - kenmerken zich niet door een uitgesproken bitterheid. Het zijn doordrinkers, gebrouwen voor een brede smaak. En ook deze IPA is amper bitter te noemen. Hier heeft de brouwer toch teveel de oren laten hangen naar de commerciële jongens en meisjes van verkoop en marketing. We doen wel lekker hip mee met de hoptrend, maar overdrijven, ho maar. Het bier heeft zeker een bitter, maar wel een vriendelijke variant ervan. Niet verkeerd, maar geen bier voor de 'hop heads' onder ons.

Zicht 8,1

Mooi helder, goudgeel, stevige schuimkraag.

Neus 7,5

Niet te sterk, fris, aromatisch

Smaak 7,2

Fris en licht bitter
Een stiekeme favoriet. Originele variant op een bekende bierstijl. Is het wel een tripel, zo vragen sommige medeproevers hierboven zich af. Daarover valt inderdaad te twisten. Wel qua kleur en alcoholvolume. Maar mag een tripel niet kruidig en zelfs pittig zijn? Het toegevoegde pepertje laat zich gelden en het citroengras zorgt voor een frisse twist.

Zicht 7,5

Licht troebel.

Neus 8,0

Fris, kruidig.

Smaak 8,0

Stevig, fris, kruidig

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket