Sander.van.werkhoven

Sander van Werkhoven Doetinchem

Bierista
61 Reviews

Beoordelingen (61)

Sander.van
Bierista
5,0

Wentersch Piet

Een weizen ter ere van Piet Mondriaan... Nobel streven, niet best uitgevoerd. Dit bier lijkt in niets op een weizenbier. Niet in kleur, noch in geur. In het glas zit een schuimloos bier dat simpelweg niet goed gebrouwen is. Dit is echter een jonge brouwerij die ik op basis van 1 geproefd bier niet gelijk wil afserveren. Neemt niet weg dat dit brouwsel niet afgevuld had mogen worden.

Zicht 6,0

Donkergeel, licht troebel

Neus 5,0

Niet fris, hint van diacityl

Smaak 5,0

Te zoet, de bekende boterbabbelaar. Sommige mensen houden daarvan.
Prima bock, die terecht al vaker in de prijzen viel. Voor mij mag een bock meer gebrande mouttonen hebben en dat ontbeert deze Bronckhorster versie. Ook de nasmaak is mij iets te metalig.

Zicht 8,0

Mooi rood bruin, fijne schuimkraag.

Neus 7,0

Mout, beetje rokerig.

Smaak 7,5

Mout en karamel
Porter en Stout, nee het zijn niet mijn favorieten. Maar wat een verrassing dit bier! Een heel fijn complex aroma met een mooie toets van koffiebonen en cacao. Heerlijk bier!

Zicht 7,0

Als je van zwart bier houdt, prima. Schuim wel snel weg.

Neus 8,0

Koffie, cacao

Smaak 8,5

'Smooth'. Complex en toch zacht.

Spijs suggestie

Chocola wellicht.
Sander.van
Bierista
6,5

Hertog Jan Dubbel

Mijn mede-proevers van dit bier zijn niet unaniem lovend en dat snap ik wel. Hoewel ik het 1/2 liter kruikje fraai vind, valt de inhoud mij niet mee. Ter vergelijking trek ik er tijdens het proeven ook een HJ Bockbier bij open, maar waar dit bier nog een overduidelijke mout zoetheid heeft net als gebrande tonen en een zekere hoppigheid, mis ik dat toch wel bij de Dubbel. Daar is het toch vooral de zoetigheid in geur en hoofdsmaak die blijft hangen. Ik denk wel dat je er uitstekend een runderstoofje mee kunt bereiden trouwens! En daar serveer je dan de HJ Bock bij. Mooi samenspel toch!?

Zicht 7,0

Mooi helder bruin, fijne schuimkraag.

Neus 6,5

Geen overduidelijke kenmerken. Beetje caramel.

Smaak 6,0

Vooral plakkerig.

Spijs suggestie

Hachee met rode kool
Sander.van
Bierista
8,0

Hoegaarden Grand Cru

Een topper hoor. Puristen zullen vast beweren dat dit bier bij lange na niet meer de kwaliteit van vroeger heeft maar ik durf dat te bestrijden. Anders dan de Leffe bieren, ook van ABInBev, is dit bier veel complexer al heeft het zeker iets weg van de Leffe Tripel (boze tongen beweren zelfs dat beide bieren hetzelfde zijn). Ik hou van de kruidigheid in de nasmaak en de mooie geur. Het etiket beveelt 5-6 graden als drinktemperatuur aan. Dat is zonde van de smaak. Bij 8-10 komt dit bier pas echt 'los'.

Zicht 8,0

Goudgeel met een fijne schuimkraag

Neus 8,0

Complex, fruitig, kruidig

Smaak 8,0

Verfijnd en spannend. Doe er nog maar één!

Spijs suggestie

Belegen kaas
Sander.van
Bierista
7,0

Leffe Rituel 9

Een vreemde eend in de bijt van het Leffe-gamma. Het heeft duidelijk de karaktereigenschappen van zowel de Leffe Royale als de Tripel maar is toch net een tikje anders. Het is hierdoor een wat onbestemd bier. Het mist de kruidigheid van de Leffe Tripel en is weer voller van smaak dan de Royale. De hoofdsmaak ontbeert spanning. Na één slok weet je wat je van dit bier kan verwachten. Degelijk, technisch perfect gebrouwen, maar wel overwegend zoet van smaak.

Zicht 8,0

Een plaatje. Mooi koperkleurig, fijne stevige schuimkraag.

Neus 7,5

Zoetig, duidelijk Leffe-karakter.

Smaak 7,0

Vol, zoet, vloeit mooi uit.

Spijs suggestie

Belegen kaas
Ik geef deze Imperial Rye Bock wel een kleine voldoende, maar ruim is het niet. Ik ben een fan van de Walhalla bieren. Veel smaak en een eigen karakter in het algemeen. Helaas mist deze bock beide eigenschappen. De alcohol overheerst in de nasmaak en de metaligheid is vrij dominant. Volgend jaar beter hoop ik.

Zicht 6,5

Kleur mooi donker bruin. Schuim snel weg wat jammer is.

Neus 6,0

Tja, beetje onbestemd. Niet zo aangenaam.

Smaak 6,0

Ook niet zo aangenaam. Beetje zepig.
Sander.van
Bierista
7,0

La Trappe Bockbier

Ik vind dit een prima bock. Geen extremiteiten in geur en smaak maar evenmin te zoet. Al is er wel een beetje glucosestroop aan toegevoegd. Wel een lekkere stevige, noem het 'herfstsmaak'.

Zicht 7,5

Fraai robijnrood, herfstkleur

Neus 7,0

Licht geroosterd, moutig

Smaak 7,0

Beetje metalig, mist robuustheid

Spijs suggestie

Stoofjes met vlees, droge Groninger worst.
Sander.van
Bierista
7,0

Gulpener Herfstbock

Voorheen toch wel 'een favorietje' maar nu... Langzamerhand merk je dat Gulpener's nieuwe brouwmeester ook de bestaande recepten een eigen draai geeft. Deze man houdt van bitterheid en meer extremere smaken. Niet dat deze Herfstbock extreem van smaak is, maar de kenmerkende moutigheid die het bier bezat is grotendeels verdwenen. De nasmaak is minder 'rond' geworden hierdoor. Eerder wat frisser en 'puntig'. Wel een mooie fijne schuimkraag.

Zicht 8,0

Mooi helder, amber richting bruin.

Neus 6,5

Fruitig, beetje alcoholisch in de verte.

Smaak 7,2

Niet zoet, beetje metalig eerder

Spijs suggestie

Toch wel een mooi stoofje. Met abrikozen en daarbij rode kool bv.
Sander.van
Bierista
7,0

Hertog Jan Bockbier

Een prima bockbier dat in mijn herinnering ooit meer karakter had. En minder zoet was. Het zou meer uitgesproken van smaak mogen zijn.

Zicht 8,0

Mooi rossig, bruin. Zo hoort het.

Neus 7,0

Wat zoet, karamel.

Smaak 6,5

Het zoete overheerst. Ik mis de (gebrande) mouttonen.

Spijs suggestie

Prima bij een stoofschotel met rund.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket