Sander.van.werkhoven

Sander van Werkhoven Doetinchem

Bierista
64 Reviews

Beoordelingen (64)

Helemaal van deze tijd dit bier. Laag in alcohol, redelijke smaak. Ik mis wel body. Het is geen typisch witbier, noch een weizen maar het hangt er een beetje tussenin. Ik weet niet of ik het zou bestellen. Een slecht bier is het zeker niet, maar ook niet echt bijzonder.

Zicht 7,0

Bleekgeel, troebel

Neus 6,5

Heel licht hoppig

Smaak 7,0

Verfrissend en dorstlessend. Echt terrasbier
Sander.van
Bierista
7,5

Overdwars

Een geslaagde collab wat mij betreft. Het bier mist de spannende elementen van eerdere collabs die Gulpener aanging, maar het is wel een karaktervolle doordrinker. En dat past ook wel weer bij het karakter van deze beide brouwers. Want nippen van bier is natuurlijk prima, een beetje doordrinken beter.

Zicht 7,0

Licht amber, ietwat troebel

Neus 7,5

Aangename frisse zoetheid die doet denken aan caramel.

Smaak 7,5

Nog wat scherpe aanzet, maar daarna mooi rond en licht zoet.
Geen slecht bier, maar de naam Session Ipa wordt niet waar gemaakt. Daarvoor mist het zowel geur als smaak van de hop. Ik had een zekere frisse bitterheid verwacht maar die heeft dit bier niet.

Zicht 7,0

Mooi donkergeel met een lichte troebel

Neus 6,5

Weinig hoppig voor een ipa, eerder wat geparfumeerd.

Smaak 6,5

Ik mis de frisheid van de hop. Beetje onprettig droog ook.
Sander.van
Bierista
5,0

Wentersch Piet

Een weizen ter ere van Piet Mondriaan... Nobel streven, niet best uitgevoerd. Dit bier lijkt in niets op een weizenbier. Niet in kleur, noch in geur. In het glas zit een schuimloos bier dat simpelweg niet goed gebrouwen is. Dit is echter een jonge brouwerij die ik op basis van 1 geproefd bier niet gelijk wil afserveren. Neemt niet weg dat dit brouwsel niet afgevuld had mogen worden.

Zicht 6,0

Donkergeel, licht troebel

Neus 5,0

Niet fris, hint van diacityl

Smaak 5,0

Te zoet, de bekende boterbabbelaar. Sommige mensen houden daarvan.
Prima bock, die terecht al vaker in de prijzen viel. Voor mij mag een bock meer gebrande mouttonen hebben en dat ontbeert deze Bronckhorster versie. Ook de nasmaak is mij iets te metalig.

Zicht 8,0

Mooi rood bruin, fijne schuimkraag.

Neus 7,0

Mout, beetje rokerig.

Smaak 7,5

Mout en karamel
Porter en Stout, nee het zijn niet mijn favorieten. Maar wat een verrassing dit bier! Een heel fijn complex aroma met een mooie toets van koffiebonen en cacao. Heerlijk bier!

Zicht 7,0

Als je van zwart bier houdt, prima. Schuim wel snel weg.

Neus 8,0

Koffie, cacao

Smaak 8,5

'Smooth'. Complex en toch zacht.

Spijs suggestie

Chocola wellicht.
Sander.van
Bierista
6,5

Hertog Jan Dubbel

Mijn mede-proevers van dit bier zijn niet unaniem lovend en dat snap ik wel. Hoewel ik het 1/2 liter kruikje fraai vind, valt de inhoud mij niet mee. Ter vergelijking trek ik er tijdens het proeven ook een HJ Bockbier bij open, maar waar dit bier nog een overduidelijke mout zoetheid heeft net als gebrande tonen en een zekere hoppigheid, mis ik dat toch wel bij de Dubbel. Daar is het toch vooral de zoetigheid in geur en hoofdsmaak die blijft hangen. Ik denk wel dat je er uitstekend een runderstoofje mee kunt bereiden trouwens! En daar serveer je dan de HJ Bock bij. Mooi samenspel toch!?

Zicht 7,0

Mooi helder bruin, fijne schuimkraag.

Neus 6,5

Geen overduidelijke kenmerken. Beetje caramel.

Smaak 6,0

Vooral plakkerig.

Spijs suggestie

Hachee met rode kool
Sander.van
Bierista
8,0

Hoegaarden Grand Cru

Een topper hoor. Puristen zullen vast beweren dat dit bier bij lange na niet meer de kwaliteit van vroeger heeft maar ik durf dat te bestrijden. Anders dan de Leffe bieren, ook van ABInBev, is dit bier veel complexer al heeft het zeker iets weg van de Leffe Tripel (boze tongen beweren zelfs dat beide bieren hetzelfde zijn). Ik hou van de kruidigheid in de nasmaak en de mooie geur. Het etiket beveelt 5-6 graden als drinktemperatuur aan. Dat is zonde van de smaak. Bij 8-10 komt dit bier pas echt 'los'.

Zicht 8,0

Goudgeel met een fijne schuimkraag

Neus 8,0

Complex, fruitig, kruidig

Smaak 8,0

Verfijnd en spannend. Doe er nog maar één!

Spijs suggestie

Belegen kaas
Sander.van
Bierista
7,0

Leffe Rituel 9

Een vreemde eend in de bijt van het Leffe-gamma. Het heeft duidelijk de karaktereigenschappen van zowel de Leffe Royale als de Tripel maar is toch net een tikje anders. Het is hierdoor een wat onbestemd bier. Het mist de kruidigheid van de Leffe Tripel en is weer voller van smaak dan de Royale. De hoofdsmaak ontbeert spanning. Na één slok weet je wat je van dit bier kan verwachten. Degelijk, technisch perfect gebrouwen, maar wel overwegend zoet van smaak.

Zicht 8,0

Een plaatje. Mooi koperkleurig, fijne stevige schuimkraag.

Neus 7,5

Zoetig, duidelijk Leffe-karakter.

Smaak 7,0

Vol, zoet, vloeit mooi uit.

Spijs suggestie

Belegen kaas
Ik geef deze Imperial Rye Bock wel een kleine voldoende, maar ruim is het niet. Ik ben een fan van de Walhalla bieren. Veel smaak en een eigen karakter in het algemeen. Helaas mist deze bock beide eigenschappen. De alcohol overheerst in de nasmaak en de metaligheid is vrij dominant. Volgend jaar beter hoop ik.

Zicht 6,5

Kleur mooi donker bruin. Schuim snel weg wat jammer is.

Neus 6,0

Tja, beetje onbestemd. Niet zo aangenaam.

Smaak 6,0

Ook niet zo aangenaam. Beetje zepig.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket