Leffe rituel 9

Leffe Rituel 9

6,9 (3 beoordelingen)

Leffe Rituel 9 is een warm en krachtig bier met liefst 9% alcohol. Het koperkleurige bovengistende bier heeft een volle ronde body met zoete aroma's van fruit en bittere kruiden. Dit is een bier met een uitgesproken karakter.

9.0%
Donker en Rijk
Vette vis, Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
10 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Beste keuze: Albert Heijn
3,35
0,75 l Bestellingen alleen vanaf 70 euro
Vandaag besteld, morgen in huis

Reviews door Bierista Experts

Kitty
Bierista
6,3

Kitty Hendrix

Niet te classificeren type met te veel zoet en te weinig andere smaken. Voor de 9% alcohol brengen brouwerijen anno 2017 veel meer smaken in een bier. Leffe brengt het niet verder dan veel zoet, Veel suiker in plaats van mout wellicht? De kruiden en fruit smaken die volgens het etiket in het bier zitten zijn ver te zoeken.

Zicht 6,7

Helder amber

Neus 6,5

Zoet, mout en caramel

Smaak 6,5

Veel zoet, caramel en alcohol
Adjo
Bierista
7,5

Adjo Pot

Leffe is een Belgisch abdijbier en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Leffe Rituel 9 bevat 9,0% alcohol en is een bovengistend bier. Gebrouwen met gerstemout, mais, gerst en hop. De aanbevolen drinktemperatuur is 6 à 8°C . Het aanbevolen glaswerk is een kelkglas , zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen. Een hoog alcoholisch, karaktervol, en vol genietbier, met een lange nasmaak. Lastig te classificeren, goed te combineren met verschillende gerechten

Zicht 7,8

Mooi helder, donker amberkleurig bier met een beige schuimkraag. Kleine schuimbellen. De schuimkraag blijft lang staan. Mooie koolzuur pareling in het Leffe kelkglas.

Neus 7,0

Zoetige, moutige, kruidige, fruitige geur. Lastig te bepalen welk fruit ik ruik. Het is een complexe geur.

Smaak 7,5

Een zoete volle smaak. Veel body. De smaak gaat over in fruitige en bittere kruidige smaken. Er is een duidelijke koolzuurprikkeling. Een lange afdronk. Een beetje plakkend. Dit is een krachtig, vol bier waarin ik elke keer nieuwe aroma’s tegenkom. Het heeft karakter en een mooie balans. Een genietbier met een hoog alcohol percentage.

Spijs suggestie

Frietjes met stoofvlees. Pitabroodjes met shoarma. Krachtige (belegen)kazen. Spareribs.
Sander.van
Bierista
7,0

Sander van Werkhoven

Een vreemde eend in de bijt van het Leffe-gamma. Het heeft duidelijk de karaktereigenschappen van zowel de Leffe Royale als de Tripel maar is toch net een tikje anders. Het is hierdoor een wat onbestemd bier. Het mist de kruidigheid van de Leffe Tripel en is weer voller van smaak dan de Royale. De hoofdsmaak ontbeert spanning. Na één slok weet je wat je van dit bier kan verwachten. Degelijk, technisch perfect gebrouwen, maar wel overwegend zoet van smaak.

Zicht 8,0

Een plaatje. Mooi koperkleurig, fijne stevige schuimkraag.

Neus 7,5

Zoetig, duidelijk Leffe-karakter.

Smaak 7,0

Vol, zoet, vloeit mooi uit.

Spijs suggestie

Belegen kaas
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket