Brouwers Brand en Brouwerij Noordt samen aan de ketel

24 april 2022
Brand Bierbrouwerij uit Wijlre heeft goed gekeken naar buurman Gulpener. De afgelopen jaren brouwde Gulpener samen met diverse bevriende brouwerijen. Brand Bierbrouwerij heeft eenzelfde idee en start in mei met de Collab Brewer Series. De eerste samenwerking, die Brand Bierbrouwerij is aangegaan, is met Brouwerij Noordt uit Rotterdam.

Gulpener startte in 2019 met een reeks samenwerkingen met craft bierbrouwerijen. De brouwerij uit Gulpen brouwde onder meer met vandeStreek bier, Uiltje Brewing Company en de Texelse Bierbrouwerij. Elk van de samenwerkingen leverde een bijzonder bier op. Dat soort eenmalige bieren met een verhaal wilden veel Brand-horecazaken ook. Bij Brand Bierbrouwerij zagen ze ook wel brood in dat idee. Dat resulteert nu in de Callob Brewers Series. Op maandag 2 mei wordt het eerste bier in deze serie gepresenteerd; een bier dat gebrouwen werd samen met de Rotterdamse Brouwerij Noordt. Het is de bedoeling om elk half jaar een bier te brouwen met steeds een andere brouwerij.

Voorjaarsbier

Rob Habets - brouwmeester bij Brand Bierbrouwerij - en Peter Rouwen - hoofd brouwzaken van Brouwerij Noordt presenteren op 2 mei de New Zealand Sunshine. Dit is een ondergistend bier met 6,5% alcohol. Door het gebruik van New Zealand-hoppen heeft deze verfrissende Lager een tropisch en fruitig karakter. Het bier, dat prima past bij het voorjaarsseizoen, wordt enkel en alleen afgevuld op fust en is vanaf begin mei exclusief verkrijgbaar bij Brand-horecazaken.

Tijdens het Nederlands Bierproeffestival in de Week van het Nederlandse Bier bemannen Brand en Brouwerij Noordt samen een stand in de Grote Kerk in Den Haag. Hier heb je drie dagen de kans om dit eenmalige bier te proeven.

Rob Habets - brouwmeester bij Brand Bierbrouwerij - en Peter Rouwen - hoofd brouwzaken van Brouwerij Noordt presenteren op 2 mei de New Zealand Sunshine.