Brouwerij vandeStreek bier

Brouwerij vandeStreek biedt gediplomeerde Bierista's 10% korting in de webshop!

Brouwerij vandeStreek in Utrecht is in 2013 opgericht door de broers van de Streek. Ronald en Sander van de Streek brouwen hun eerste bier in 2010 in de keuken van een flatje op Kanaleneiland. Na het eerste brouwsel waren zij meteen enthousiast, en het tweede brouwsel ooit werd de eerste versie van Dark Roast. De bieren van vandeStreek zijn altijd anders maar altijd vol van smaak. Er wordt vooral gebrouwen wat de brouwers lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn de Streek bieren dus zeer gevarieerd, van toegankelijk tot extreem.

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. Sindsdien heeft de brouwerij door te investeren in productiecapaciteit, meer dan 100% groei kunnen doormaken. De bieren van vandeStreek zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse (en ook steeds meer het buitenlandse) bierlandschap. In januari 2019 krijgt de brouwerij De Gouden Pint 2018 toegekend. In thuisstad Utrecht krijgen de broers de prijs uitgereikt, onder meer vanwege het nationale en internationale succes van Playground non-alcoholic IPA.

Onze topbieren

9,7

vandeStreek 1972

vandeStreek bier

1972 van brouwerij vandeStreek is een Imperial Stout. Deze zoete Imperial Stout is een special gerijpt op Ben Nevis vaten uit 1972. Deze vaten zijn na 45 jaar geleegd waarna de barrels tonen van whisky en hout aan het bier hebben meegegeven. Een echte klapper!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

vandeStreek Zero Gravity

vandeStreek bier

Zero Gravity van brouwerij vandeStreek is een Brut IPA. Een droog karakter als champagne of een saison, met een stakke smaak als een West Coast IPA. Brut IPA's worden gebrouwen met extra gebruik van het enzym amylase, welke de complexe suikers in de wort en het vergistende bier blijft afbreken zodat de gist zich ook daaraan tegoed kan doen.

Brut IPA

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

vandeStreek Ollenaut Baltic 'G' Porter

vandeStreek bier

Baltic 'G' Porter is een Imperial versie van Ólleneaut's Must Export Porter. Deze collab van brouwerij vandeStreek is een knaller te noemen. Geroosterde tonen en laurier ontdek je snel in dit gitzwarte bier. In de afdronk is hij wat zoetig en lichtbitter.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

8,5

vandeStreek Turf 'n Surf

vandeStreek bier

Turf 'n Surf van brouwerij vandeStreek is een Tripel. Het bier is naar Belgische voorbeeld gebrouwen met de bijzondere toevoeging van rook en zout. De minimale hoeveelheid turf-gerookte mout in dit bier zorgt voor een subtiele zweem van rook en die wordt aangevuld met een snufje zeezout. Met de frisheid, rook en ziltigheid een mooie Tripel waarbij de fruitige esters uit de gist en alcohol verwarming ook niet verloren zijn gegaan.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,1

vandeStreek DeWitt

vandeStreek bier

DeWitt van de Utrechtse brouwerij vandeStreek is een Weizen. In samenwerking met de Utrechtse band DEWITT hebben zij dit bier ontwikkeld. Een echte zomerse Weizen die is gebrouwen met citroensap. Flink in de tarwe en redelijk bitter in smaak. De citrustonen brengen dit bier mooi in balans. Echt een bier voor op het terras of thuis bij de barbecue.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

vandeStreek Populus 6921 NachtStout

vandeStreek bier

Populus 6921NachtStout van vandeStreek is het derde bier van de 10 buurmannen van de Populierenlaan in Duiven. Na de succesvolle samenwerking met Jopen en Bronkhorster Brewery werd ditmaal de samenwerking opgezocht met Van de Streek. En met succes!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Vandestreek Blackbock

vandeStreek bier

BlackBock van brouwerij Vandestreek een volmoutig, zwart bockbier, gebrouwen met Duitse mouten en hoppen. Met slechts 6% alcohol is dit een ideaal bier voor zo’n druilerige dag wanneer je buiten niets te zoeken hebt.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

VandeStreek bier Zonnesteek

vandeStreek bier

Zonnesteek van vandeStreek bier is een fris bier voor in het voorjaar en de zomer. Een mooie melange van drie hopsoorten en drie moutsoorten zorgen ervoor dat jij je hoofd koel kunt houden tijdens de mooiste dagen van het jaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Bierista gouden pint.001

VandeStreek bier wint Gouden Pint 2018

14 januari 2019 De brouwerij behoorde op voorhand al tot de favorieten. Zondagmiddag werd dat bevestigd. VandeStreek bier uit Utrecht heeft de Gouden Pint 2018 gewonnen, mede dankzij hun regelrechte bierhit, de Playground non-alcoholic IPA. Verder lezen
Bierista vandestreek bier spijs.001

Met VandeStreek bier aan tafel in brouwerij in aanbouw

21 december 2016 VandeStreek bier is druk bezig met het bouwen van een nieuwe brouwerij in Utrecht. De loods is nu nog leeg; een perfecte locatie om iets leuks mee te doen. Op 30 december wordt een bijzonder viergangen bier-spijs diner gehouden met heel mooie bieren Verder lezen