Vandestreek bier

Brouwerij vandeStreek bier

Brouwerij vandeStreek in Utrecht is in 2013 opgericht door de broers van de Streek. Ronald en Sander van de Streek brouwen hun eerste bier in 2010 in de keuken van een flatje op Kanaleneiland. Na het eerste brouwsel waren zij meteen enthousiast, en het tweede brouwsel ooit werd de eerste versie van Dark Roast. De bieren van vandeStreek zijn altijd anders maar altijd vol van smaak. Er wordt vooral gebrouwen wat de brouwers lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn de Streek bieren dus zeer gevarieerd, van toegankelijk tot extreem.

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. Sindsdien heeft de brouwerij door te investeren in productiecapaciteit, meer dan 100% groei kunnen doormaken. De bieren van vandeStreek zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse (en ook steeds meer het buitenlandse) bierlandschap.

Onze topbieren

8,0

VandeStreek bier Zonnesteek

vandeStreek bier

Zonnesteek van vandeStreek bier is een fris bier voor in het voorjaar en de zomer. Een mooie melange van drie hopsoorten en drie moutsoorten zorgen ervoor dat jij je hoofd koel kunt houden tijdens de mooiste dagen van het jaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

VandeStreek bier Dark Roast

vandeStreek bier

De Dark Roast van VandeStreek bier is een bier om van te genieten. Ga rustig zitten en laat de smaken van de gebrande mout op je inwerken. Proef de bijzondere, wat fruitige smaak, van de Keniaanse koffie. Deze Dark Roast is mooi in balans. Zitten en genieten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Bitter

7,2

vandeStreek Pumpkin Spiced

vandeStreek bier

VandeStreek Pumpkin Spiced is een typisch najaarsbier. Het is gebrouwen met pompoen en een flinke dosis kruiden waar je warm van wordt. Een bijzonder bier met een intens kruidige smaak.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,1

VandeStreek bier Hop Art

vandeStreek bier

Hop Art van de Utrechtse vandeStreek brouwerij is een Session India Pale Ale die je inspireert, net zoals kunst altijd zou moeten doen. Een voorbeeld in zijn categorie Soepel & Subtiel door de frisse en smaakvolle smaken. Deze frisse en fruitige dorstlesser zit vol frisse, fruitige hoptonen, onder andere veel citrusfruit herken je hier snel terug. Het bier is gebrouwen met 3 Amerikaanse hoppen die zorgen voor smaken als mango, citrus, passievrucht en perzik. Het lage alcoholpercentage maakt dit een heel fijn doordrinkbare IPA.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,8

VandeStreek bier Koper

vandeStreek bier

VandeStreek bier Koper is een - jawel - koperkleurig bier gebrouwen met rogge. Deze graansoort heeft zijn eigen specifieke kenmerken. Door gebruik te maken van de hopsoort Perle komen de kruidige elementen van de rogge extra mooi naar voren. Dit is een bier waarin je steeds nieuwe smaken blijft ontdekken.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,3

VandeStreek bier Playground Alcoholvrije IPA

vandeStreek bier

VandeStreek Playground is een alcoholvrije IPA, ofwel een alcoholvrij bier dat barst van de smaak dankzij het gebruik van extra veel hop.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,7

VandeStreek bier Broeders

vandeStreek bier

Broeders van Vande Streek bier is een bier voor vrijwel ieder moment. Het is een heerlijk verfrissend tarwebier gebrouwen met Duitse hop. Deze smaakt altijd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,0

VandeStreek bier Hop Art #5 Black IPA

vandeStreek bier

VandeStreek-bier Hop Art #5 is een krachtige Black IPA. Gebrande bitterheid en vooral bitterheid uit de hop. Dit is donker en krachtig bier waar je graag tijd voor vrij maakt. Heerlijk bij het haardvuur en bij krachtige, gekruide vleesgerechten, zoals wild.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Bierista vandestreek bier spijs.001

Met VandeStreek bier aan tafel in brouwerij in aanbouw

21 december 2016 VandeStreek bier is druk bezig met het bouwen van een nieuwe brouwerij in Utrecht. De loods is nu nog leeg; een perfecte locatie om iets leuks mee te doen. Op 30 december wordt een bijzonder viergangen bier-spijs diner gehouden met heel mooie bieren Verder lezen
Bierista sander van de streek vandestreekbier

Sander en Ronald van VandeStreek bier hebben eigen speeltuin

8 mei 2016 Sander van de Streek laat zijn prijswinnende Milk Stout proeven. Dit bier is een 'afsplitsing' van de Dark Roast, een vaste waarde in het assortiment bij de Utrechtse brouwer. Meer over dit project en de ambities van VandeStreek bier bij Bierista TV Verder lezen