Brouwerij vandeStreek bier

Brouwerij vandeStreek biedt gediplomeerde Bierista's 10% korting in de webshop!

Brouwerij vandeStreek in Utrecht is in 2013 opgericht door de broers van de Streek. Ronald en Sander van de Streek brouwen hun eerste bier in 2010 in de keuken van een flatje op Kanaleneiland. Na het eerste brouwsel waren zij meteen enthousiast, en het tweede brouwsel ooit werd de eerste versie van Dark Roast. De bieren van vandeStreek zijn altijd anders maar altijd vol van smaak. Er wordt vooral gebrouwen wat de brouwers lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn de Streek bieren dus zeer gevarieerd, van toegankelijk tot extreem.

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. Sindsdien heeft de brouwerij door te investeren in productiecapaciteit, meer dan 100% groei kunnen doormaken. De bieren van vandeStreek zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse (en ook steeds meer het buitenlandse) bierlandschap. In januari 2019 krijgt de brouwerij De Gouden Pint 2018 toegekend. In thuisstad Utrecht krijgen de broers de prijs uitgereikt, onder meer vanwege het nationale en internationale succes van Playground non-alcoholic IPA.

Onze topbieren

9,7

vandeStreek 1972

vandeStreek bier

1972 van brouwerij vandeStreek is een Imperial Stout. Deze zoete Imperial Stout is een special gerijpt op Ben Nevis vaten uit 1972. Deze vaten zijn na 45 jaar geleegd waarna de barrels tonen van whisky en hout aan het bier hebben meegegeven. Een echte klapper!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

vandeStreek Zero Gravity

vandeStreek bier

Zero Gravity van brouwerij vandeStreek is een Brut IPA. Een droog karakter als champagne of een saison, met een stakke smaak als een West Coast IPA. Brut IPA's worden gebrouwen met extra gebruik van het enzym amylase, welke de complexe suikers in de wort en het vergistende bier blijft afbreken zodat de gist zich ook daaraan tegoed kan doen.

Brut IPA

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Beergeeks Body and Soul

vandeStreek bier

Beergeeks Body & Soul is een bijzonder samenwerkingsverband van bijna 60 Nederlandse brouwerijen. Zij hebben de krachten gebundeld en deze Imperial Stout met koffie en vanille gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan en het bereiken van de 10.000 leden van de facebookgroep Beergeeks. De opbrengst van dit 'epische bier' komt ten goede aan de Stichting ALS Nederland.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

vandeStreek Ollenaut Baltic 'G' Porter

vandeStreek bier

Baltic 'G' Porter is een Imperial versie van Ólleneaut's Must Export Porter. Deze collab van brouwerij vandeStreek is een knaller te noemen. Geroosterde tonen en laurier ontdek je snel in dit gitzwarte bier. In de afdronk is hij wat zoetig en lichtbitter.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

vandeStreek Turf 'n Surf

vandeStreek bier

Turf 'n Surf van brouwerij vandeStreek is een Tripel. Het bier is naar Belgische voorbeeld gebrouwen met de bijzondere toevoeging van rook en zout. De minimale hoeveelheid turf-gerookte mout in dit bier zorgt voor een subtiele zweem van rook en die wordt aangevuld met een snufje zeezout. Met de frisheid, rook en ziltigheid een mooie Tripel waarbij de fruitige esters uit de gist en alcohol verwarming ook niet verloren zijn gegaan.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

vandeStreek DeWitt

vandeStreek bier

DeWitt van de Utrechtse brouwerij vandeStreek is een Weizen. In samenwerking met de Utrechtse band DEWITT hebben zij dit bier ontwikkeld. Een echte zomerse Weizen die is gebrouwen met citroensap. Flink in de tarwe en redelijk bitter in smaak. De citrustonen brengen dit bier mooi in balans. Echt een bier voor op het terras of thuis bij de barbecue.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Vandestreek Blackbock

vandeStreek bier

BlackBock van brouwerij Vandestreek een volmoutig, zwart bockbier, gebrouwen met Duitse mouten en hoppen. Met slechts 6% alcohol is dit een ideaal bier voor zo’n druilerige dag wanneer je buiten niets te zoeken hebt.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Populus 6921 NachtStout by vandeStreek bier

vandeStreek bier

Populus 6921NachtStout by vandeStreek bier is het derde bier van de 10 buurmannen van de Populierenlaan in Duiven. Na de succesvolle samenwerking met Jopen en Bronkhorster Brewery werd ditmaal de samenwerking opgezocht met Van de Streek. En met succes!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Ruim 300 mensen verwacht bij virtuele brouwerijtoer vandeStreek bier

VandeStreek bier in Utrecht houdt zaterdag een virtuele brouwerijtoer inclusief proeverij. De belangstelling is enorm.

Verder lezen

HELP! Drink bier, steun de brouwers

Brouwers worden hard getroffen momenteel. Hoe je de brouwers een steuntje in de rug geven?! We hebben wat zaken op een rijtje gezet.

Verder lezen

vandeStreek bier houdt virtuele rondleiding door de brouwerij

Creatieve geesten bij vandeStreek bier in Utrecht. Zij houden zaterdag een virtuele rondleiding door de brouwerij.

Verder lezen

De populairste alcoholvrije bieren volgens Bierista

Wat zijn de beste en lekkerste alcoholvrije bieren? Bierista maakte een Top 10 van populaire 0.0% bieren.

Verder lezen