Brouwerij vandeStreek bier

Brouwerij vandeStreek in Utrecht is in 2013 opgericht door de broers van de Streek. Ronald en Sander van de Streek brouwen hun eerste bier in 2010 in de keuken van een flatje op Kanaleneiland.

Na het eerste brouwsel zijn zij meteen enthousiast. Het tweede brouwsel dat uit de ketels kwam is nog steeds één van de succesnummers van de brouwerij: Dark Roast. De bieren van vandeStreek zijn net even anders, maar altijd vol van smaak. Er wordt vooral gebrouwen wat de brouwers zelf lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn de vandeStreek bieren zeer gevarieerd, van toegankelijk tot extreem.

HopArt

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. Sindsdien heeft de brouwerij door te investeren in productiecapaciteit, meer dan 100% groei kunnen doormaken. De bieren van vandeStreek zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse (en ook steeds meer het buitenlandse) bierlandschap.

Playground non-alcoholic IPA

In januari 2019 krijgt de brouwerij De Gouden Pint 2018 toegekend. In thuisstad Utrecht krijgen de broers de prijs uitgereikt, onder meer vanwege het nationale en internationale succes van Playground non-alcoholic IPA. Dit bier met fruitige hoptonen bewijst dat bier zonder alcohol wel degelijk goed kan smaken. Met dit recept hebben de broers een formule aangeraakt, die ze ook commercieel geen windeieren geen windeieren legt. Een logische stap is uitbreiding van de brouwerij, waarbij een lang gekoesterde wens werkelijkheid wordt: een eigen proeflokaal.
In de zomer 2021 treedt vandeStreek bier toe tot de branche-organisatie Nederlandse Brouwers. De Utrechtse brouwerij is inmiddels uitgegroeid tot één van de smaakmakers in de Nederlandse craft bierscène en wil ook via dit gremium een stevig geluid laten horen.

Onze topbieren

9,4

vandeStreek 1972 Ben Nevis BA

vandeStreek bier

1972 Ben Nevis BA van brouwerij vandeStreek is een Imperial Stout. Deze zoete Imperial Stout is een special gerijpt op Ben Nevis vaten uit 1972. Deze vaten zijn na 45 jaar geleegd waarna de barrels tonen van whisky en hout aan het bier hebben meegegeven. Een echte klapper!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

VandeStreek Maple Marshmallow Bourbon

vandeStreek bier

VandeStreek Maple Marshmallow Bourbon is een dikke Stout. Het bier is samen met Rock City Brewing gebrouwen. De Stout heeft geruime tijd op eikenhouten Bourbonvaten gerijpt die het bier natuurlijke aroma’s van maple en vanille hebben gegeven.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

vandeStreek Deep Dive

vandeStreek bier

Deep Dive van brouwerij vandeStreek is een Stout gerijpt op Auchentoshan whiskyvaten. Een verfijnd karakter brengt deze heftige stout mooi in balans. Hier neem je even de tijd voor!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

vandeStreek Zero Gravity

vandeStreek bier

Zero Gravity van brouwerij vandeStreek is een Brut IPA. Een droog karakter als champagne of een saison, met een stakke smaak als een West Coast IPA. Brut IPA's worden gebrouwen met extra gebruik van het enzym amylase, welke de complexe suikers in de wort en het vergistende bier blijft afbreken zodat de gist zich ook daaraan tegoed kan doen.

Brut IPA

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,7

vandeStreek Barrel Wave

vandeStreek bier

vandeStreek Barrel Wave is een Imperial Stout van 12,6%. Gerijpt op bourbon en whisky vaten. Voor de durfals die graag zichzelf in de diepte van grote smaken storten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Beergeeks Body and Soul

vandeStreek bier

Beergeeks Body & Soul is een bijzonder samenwerkingsverband van bijna 60 Nederlandse brouwerijen. Zij hebben de krachten gebundeld en deze Imperial Stout met koffie en vanille gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan en het bereiken van de 10.000 leden van de facebookgroep Beergeeks. De opbrengst van dit 'epische bier' komt ten goede aan de Stichting ALS Nederland.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

vandeStreek Bourbon Barrel Aged Barley Wine

vandeStreek bier

vandeStreek Bourbon Barrel Aged Barley Wine is een Barley Wine. De 2021 editie van de prijswinnende Bourbon Barrel Aged Barley Wine uit 2020. Deze keer zijn de brouwers direct naar de kern gegaan om je deze barley wine te brengen. Geniet van de rijke smaak!

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

vandeStreek Battleship 2021 West Coast TIPA

vandeStreek bier

vandeStreek Battleship 2021 West Coast TIPA is een West Coast TIPA. Een hopbom gebrouwen met maar liefst vier verschillende hopsoorten. Lekker droog, goed bitter, zwaar en vooral hoppig. Bereid je voor op dit slagschip en blijf niet aan wal!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

vandeStreek kiest z'n eigen hop

vandeStreek bier heeft een uniek pakket klaar staan. Aan de hand van vier 'single hop-bieren' ervaar je de verschillen in smaak van verschillende hopsoorten.

Verder lezen

Craft Club: de beste bieren voor nu

Een aantal brouwerijen slaat de handen ineen en biedt kneitervers bier via een nieuw initiatief: de Craft Club.

Verder lezen

Pap, je krijgt Playground-sokken

Dankzij de exclusieve Playground-sokken van vandeStreek bier wordt Vaderdag een feestdag als nooit tevoren.

Verder lezen

Nieuw: Speedcourse vandeStreek bier

Een van de smaakmakers in het Nederlandse bierlandschap in zonder meer vandeStreek bier. Leer meer over deze brouwerij de speedcourse.

Verder lezen