Brouwerij vandeStreek bier

Brouwerij vandeStreek in Utrecht is in 2013 opgericht door de broers van de Streek. Ronald en Sander van de Streek brouwen hun eerste bier in 2010 in de keuken van een flatje op Kanaleneiland.

Na het eerste brouwsel zijn zij meteen enthousiast. Het tweede brouwsel dat uit de ketels kwam is nog steeds één van de succesnummers van de brouwerij: Dark Roast. De bieren van vandeStreek zijn net even anders, maar altijd vol van smaak. Er wordt vooral gebrouwen wat de brouwers zelf lekker vinden zonder binnen de lijntjes van een bierstijl te blijven. Hierdoor zijn de vandeStreek bieren zeer gevarieerd, van toegankelijk tot extreem.

HopArt

In 2016 slaat de nieuwe Hop Art-serie onwijs goed aan en wordt een groot succes. Sindsdien heeft de brouwerij door te investeren in productiecapaciteit, meer dan 100% groei kunnen doormaken. De bieren van vandeStreek zijn niet meer weg te denken uit het Nederlandse (en ook steeds meer het buitenlandse) bierlandschap.

Playground non-alcoholic IPA

In januari 2019 krijgt de brouwerij De Gouden Pint 2018 toegekend. In thuisstad Utrecht krijgen de broers de prijs uitgereikt, onder meer vanwege het nationale en internationale succes van Playground non-alcoholic IPA. Dit bier met fruitige hoptonen bewijst dat bier zonder alcohol wel degelijk goed kan smaken. Met dit recept hebben de broers een formule aangeraakt, die ze ook commercieel geen windeieren geen windeieren legt. Een logische stap is uitbreiding van de brouwerij, waarbij een lang gekoesterde wens werkelijkheid wordt: een eigen proeflokaal.

Onze topbieren

9,4

vandeStreek 1972

vandeStreek bier

1972 van brouwerij vandeStreek is een Imperial Stout. Deze zoete Imperial Stout is een special gerijpt op Ben Nevis vaten uit 1972. Deze vaten zijn na 45 jaar geleegd waarna de barrels tonen van whisky en hout aan het bier hebben meegegeven. Een echte klapper!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,1

VandeStreek Maple Marshmallow Bourbon

vandeStreek bier

VandeStreek Maple Marshmallow Bourbon is een dikke Stout. Het bier is samen met Rock City Brewing gebrouwen. De Stout heeft geruime tijd op eikenhouten Bourbonvaten gerijpt die het bier natuurlijke aroma’s van maple en vanille hebben gegeven.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

vandeStreek Deep Dive

vandeStreek bier

Deep Dive van brouwerij vandeStreek is een Stout gerijpt op Auchentoshan whiskyvaten. Een verfijnd karakter brengt deze heftige stout mooi in balans. Hier neem je even de tijd voor!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

vandeStreek Zero Gravity

vandeStreek bier

Zero Gravity van brouwerij vandeStreek is een Brut IPA. Een droog karakter als champagne of een saison, met een stakke smaak als een West Coast IPA. Brut IPA's worden gebrouwen met extra gebruik van het enzym amylase, welke de complexe suikers in de wort en het vergistende bier blijft afbreken zodat de gist zich ook daaraan tegoed kan doen.

Brut IPA

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Beergeeks Body and Soul

vandeStreek bier

Beergeeks Body & Soul is een bijzonder samenwerkingsverband van bijna 60 Nederlandse brouwerijen. Zij hebben de krachten gebundeld en deze Imperial Stout met koffie en vanille gebrouwen ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan en het bereiken van de 10.000 leden van de facebookgroep Beergeeks. De opbrengst van dit 'epische bier' komt ten goede aan de Stichting ALS Nederland.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,5

vandeStreek 3565BC Bowmore Barrel Aged

vandeStreek bier

vandeStreek 3565BC Bowmore Barrel Aged is een Imperial Porter. Het bier is niet zo oud als de naam doet vermoeden, maar is gerijpt in Overvecht op postcode 3565BC. De Bowmore vaten geven een intense whiskysmaak met een licht rokerige afdronk.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

vandeStreek Ollenaut Baltic 'G' Porter

vandeStreek bier

Baltic 'G' Porter is een Imperial versie van Ólleneaut's Must Export Porter. Deze collab van brouwerij vandeStreek is een knaller te noemen. Geroosterde tonen en laurier ontdek je snel in dit gitzwarte bier. In de afdronk is hij wat zoetig en lichtbitter.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,4

vandeStreek Rumba Rum BA Spiced Red Ale

vandeStreek bier

vandeStreek Rumba Rum BA Spiced Red Ale is een Strong Ale. De Rumba is een prachtige dans – net als dit bier! Het bier is gerijpt in 7 jaar oude Jamaicaanse rum vaten en de originele gekruide Red Ale smaken lijken te dansen met de rum.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Drie biertips om warm te blijven

Kou, natte sneeuw, donker. Tijd voor een lekker glas bier waar je warm van wordt. Wij hebben drie tips voor je waarmee je het wel redt de komende dagen!

Verder lezen

Geen Dry maar Delicious Dry January

VandeStreek bier heeft een eigen draai gegeven aan Dry January. Met vandeStreek bier en lekkere recepten wordt het een Delicious Dry January.

Verder lezen

vandeStreek bier brouwt bier voor hiphop duo

VandeStreek bier uit Utrecht heeft een zeer aromatisch hoppig bier gebrouwen voor de release van de nieuwe single van Run the Jewels.

Verder lezen

SMaSH: Een hop, een soort mout

Zes Nederlandse brouwers hebben meegedaan aan het SMaSH-experiment om op basis van een hopsoort en een soort mout een bier te maken.

Verder lezen