Op de proeftafel: vandStreek Playground non-alcoholic IPA

Het is by far het meest verkochte bier van vandeStreek bier. Het zette de wereld van alcoholvrije bieren op z'n kop. Het bier won diverse nationale en internationale prijzen. Tijd om vandeStreek Playground non-alcoholic IPA eens op de proeftafel te zetten.

Brouwerij vandeStreek bier uit Utrecht besteedt vanaf de oprichting al veel aandacht aan het ontwerp op de verpakking. Het blikje Playground is daar geen uitzondering op. Het is een kleurrijk spektakel, dat de aandacht trekt in de slijterij en de supermarkt én tijdens het drinken werp je ook vast en zeker nog even een blik op het blikje om telkens weer nieuwe dingen te ontdekken.

Schuimkraag

Het gaat natuurlijk om het bier. Dus schenken we het snel in. Dat doen we zoals gebruikelijk in een Bierista-proefglas. Een goudgeel tot licht oranje bier vult het glas. Het bier heeft een lichte troebeling. Daarboven een bescheiden schuimkraag. Bij het inschenken ruik je de fruitaroma's al. Het water loopt je dan al in de mond.

Non-alcoholic

VandeStreek Playground non-alcoholic IPA is een alcoholvrije India Pale Ale. Al hoewel, alcoholvrij ... Zo mag je dit bier in ons land officieel niet noemen. Het bevat 0,5% alcohol. In omliggende landen valt dat wel onder de noemer alcoholvrij. In Nederland moeten we dan zeggen alcoholarm. VandeStreek bier heeft dit creatief opgelost door het bier non-alcoholic te noemen, want tja alcoholarm ... dat klinkt niet echt sexy. Het is dus een IPA en dan mag je een duidelijk hopprofiel en wat bitterheid verwachten.

Tropisch fruit

Het ruiken geeft gelijk al een duidelijk beeld van wat je van de smaak kunt verwachten. Het is heel veel fruit dat je ruikt. Tropisch fruit afgewisseld met citrusfruit. Die fruitmand, afkomstig dus van de hop, vind je ook terug in de smaak. Het is een heerlijk fris en fruit bier. Drink 'm vooral niet ijskoud, want dan mis je weelderige zoetheid van vooral het tropisch fruit. Wie nu denkt dat dit bier op limonade lijkt, heeft het mis. Onderliggend proef je iets ruws, iets harsigs, dat uitmondt in een fijne karaktervolle bitterheid.

TIP: Heerlijk bij Chicken Burrito. Check hier het recept van de BierButler.

Top 10 Beste Alcoholvrij Bier

Dit is een geweldig alcoholvrij bier. Bierista's geven dit bier gemiddeld een 7,4 en daarmee is vandeStreek bier een vaste klant in de Top 10 Beste Alcoholvrij bier. Dat verdient dit bier. Het zette de alcoholvrije bierwereld in ons land op z'n kop. Is vaak gekopieerd, maar tot op heden niet geëvenaard. Of hebben we een bier gemist?