Trends & Ontwikkelingen

Consumptie 0.0
groeit met meer dan 30%

Brouwproces

Hoe wordt 0.0
gemaakt?

Voordelen

Alcoholvrij bier
en gezondheid

Inspiratie

Bier & spijs combinaties
en meer lekkere tips

Top 10

De allerlekkerste
alcoholvrije bieren

FAQ

Alcohol in 0.0?
Dat kan toch niet?

Alcoholvrij bier breekt definitief door

Alcoholvrij bier heeft definitief een plek verworven in het bierlandschap. De grote variëteit aan smaken en soorten en de goede kwaliteit zijn twee belangrijke redenen voor de enorme groei. Uit onderzoek van de Nederlandse Brouwers is gebleken dat de 0.0%-categorie veruit het snelst groeiend biersegment is.

Steeds meer consumenten omarmen de 0.0. Het is verantwoorde dorstlesser, die je op alle momenten van de dag kunt drinken. Het is een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld suikerhoudende frisdrank of de zoveelste bak koffie.

Doorbraak

De doorbraak is niet meer te stoppen. Zowel de twintigers als de wat oudere generaties hebben de vele voordelen van 0.0 ontdekt. Zij schromen ook niet meer om een alcoholvrij bier te bestellen. Dat was in het verleden nog wel eens een issue. En nog steeds zijn er volksstammen, die 0.0 geen bier vinden en er niet naar omkijken. Die groep wordt kleiner en kleiner.

Als levensgenieter wil je af en toe ook genieten. En dat gebeurt ook. Er zijn momenten waarop heel bewust gekozen wordt voor een smakelijk glas bier met alcohol. Omdat deze momenten bewust gekozen zijn, worden ze intenser beleefd en wordt er meer genoten. De gewoonte om vaak, of soms zelfs dagelijks (veel) alcohol te drinken verdwijnt. Oftewel ‘gieten is uit, genieten is in’.

Brouwers

De brouwers spelen ook een belangrijke rol. Zij hebben veel tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van alcoholvrije en alcoholarme bieren. De smaak en de kwaliteit van deze bieren is sterk verbeterd. Uit blindtesten blijkt dat een 0.0 moeilijk te onderscheiden is van een alcoholhoudend bier.

De brouwers hebben onlangs een Preventieakkoord gesloten met de overheid. Daarin nemen de bierbrouwers hun verantwoordelijkheid in het terugdringen van alcoholmisbruik. De promotie van 0.0 speelt hierin een belangrijke rol.

Ontwikkelingen

Bierista volgt de ontwikkelingen en trends op de voet. Ook in de Bierista Bieropleiding is de opkomst van alcoholvrije bieren een belangrijk onderwerp. Door de opkomst van 0.0 komt bier eerder op tafel. Tijdens een middagje winkelen kun je gerust op het terras een 0.0 drinken. Je kunt gewoon met de auto en dat tweede glas verstoort ook niet je plannen voor de avond.

Op een feestje moet je nog steeds wel sterk in je schoenen staan. De sociale druk die daar wordt uitgeoefend wil nog wel eens wat karakter vragen, maar ook daar is een verschuiving te zien. Hoe fijn is het dat je volgende ochtend fris en fruitig wakker wordt.

Calorieën

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de calorieën. Een alcoholvrij bier bevat over het algemeen eenderde tot wel de helft minder calorieën dan een regulier pilsje. Bij zwaardere bieren loopt het verschil nog veel verder op.

We leven in een bierrevolutie. Nederland telt bijna 700 brouwerijen. Ook het aanbod aan buitenlandse bieren neemt meer en meer toe, Een regelrechte zegen. We hebben als bierconsument ontzettend veel te kiezen. Daarvoor pakken we steeds vaker bewust ons geniemoment. Voor al die andere momenten zijn er talloze, smakelijke alternatieven! Proef en geniet! Proost!