Nederland wordt Bourgondischer: 0.0 bij de lunch

15 mei 2019
De gemiddelde Nederlander komt eindelijk los van zijn boterhammetje met kaas en een glaasje melk tussen de middag! Volgens Alain Schepers van Bierista wordt het een trend om alcoholvrij bier te drinken bij je broodje tussen de middag. "Het mag allemaal wel wat spannender tijdens de lunchpauze."

“Je ziet het overal om je heen. In restaurants en café’s wordt meer en meer alcoholvrij bier gedronken bij de lunch en ook in steeds meer bedrijfskantines zie je 0.0-bieren staan. Het is niet ineens zo dat we Bourgondiërs zijn geworden, maar er zit wel beweging in”, aldus de biersommelier van Bierista, de grootste bieropleiding van Nederland.

Minder calorieën

Een alcoholvrij bier is een verantwoorde keuze volgens Schepers. “Een alcoholvrij bier bevat eenderde tot de helft minder calorieën dan een regulier glas pils. Bovendien is het een natuurlijk product. Een lunchbox met een blikje alcoholvrij bier zal niet gelijk het straatbeeld bepalen, maar feit is dat er steeds vroeger bier op tafel komt.”

Vroeger aan het bier

“De vijf in de klok is al lang niet meer heilig”, aldus Schepers. “Een 0.0 bij de lunch is een trend. Dat je het vroeg in de middag drinkt op het terras tijdens het winkelen of na het maaien van je gazonnetje is ook een gegeven. Aan het einde van de werkdag even een alcoholvrij biertje doen is inmiddels gemeengoed. Je kunt gewoon met de auto naar huis en je hebt energie genoeg om ’s avonds nog wat te werken of te gaan sporten.”

Meer alcoholvrij

"Bij de Bierista Bieropleiding zien we de consumptie van alcoholvrij bier de komende periode nog veel verder groeien. Er komen veel vragen binnen, zoals ‘Hoe wordt alcoholvrij bier gebrouwen?' En ‘Welke bieren zijn echt de moeite waard?’. Bierista.nl heeft een speciale pagina samengesteld, waar je van alles vindt over alcoholvrij bier."