Dry January weer van start

8 januari 2024
Het jaar is weer begonnen. Tijd voor Dry January. Na een maand van overvloed aan eten en drinken vinden velen het tijd om het een maandje zonder alcohol te proberen.

Dry January krijgt steeds meer aanhangers in ons land. Onderzoeken tonen aan dat ruim 15% van de bevolking het afgelopen jaar een maand lang bewust geen alcohol heeft gedronken. De verwachting is dat het aantal deelnemers de komende jaren verder zal gaan stijgen.

Fitter

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om aan Dry January deel te nemen. Sommigen doen het om te proberen een gezonder levensstijl te behouden, terwijl anderen het doen om hun alcoholgebruik te verminderen of om geld te besparen. Veel deelnemers merken ook op dat ze zich fitter en energieker voelen na een maand zonder alcohol.

Dry January

Er zijn tal van manieren waarop mensen in Nederland aan Dry January kunnen deelnemen. Veel mensen doen het individueel, maar er zijn ook groepen en evenementen die speciaal zijn georganiseerd voor deelnemers aan Dry January. Er zijn zelfs speciale apps en social media-groepen waar mensen hun voortgang kunnen delen en steun kunnen vinden tijdens de uitdaging.

Top 10 Alcoholvrij

Je zou denken dat bierbrouwers zich tegen zo’n initiatief zouden keren. Dat gebeurt niet, te meer omdat er afspraken zijn gemaakt in het kader van het Preventie-akkoord. Brouwers hebben hier beloofd actief bij te dragen aan het tegengaan van alcoholmisbruik. Het promoten van alcoholvrij bier is hier een voorbeeld van. Heineken zie je momenteel op tal van media voorbij komen om actief de Heineken 0.0 te promoten. Mede door het grotere en sterk verbeterde aanbod zitten alcoholvrije bieren stevig in de lift. Wil je weten welke alcoholvrije bieren de moeite waard zijn? Check dan hier de Bierista Top 10 Beste Alcoholvrij bieren.