Playground Non Alcoholic IPA nu verkrijgbaar op fust

30 mei 2024

VandeStreek Bier kondigt met trots aan dat hun meest bekroonde bier, Playground Non Alcoholic IPA, vanaf nu verkrijgbaar is op fust. Dit betekent dat je deze smaakvolle alcoholarme IPA voortaan ook rechtstreeks van de tap kunt proeven in bars, restaurants, sportkantines en op evenementen.

De Playground Non Alcoholic IPA is het resultaat van jarenlange experimenten door de broers Sander en Ronald van de Streek. Sinds 2015 zijn zij al bezig met het perfectioneren van deze populaire bierstijl. Het geheim achter dit unieke bier? Een speciale gist en een heerlijke mix van Amerikaanse hoppen zoals Columbus, Mosaic, Citra en Cascade. 

Met de introductie van Playground Non Alcoholic IPA op fust wordt het voor horecagelegenheden een stuk makkelijker om dit geliefde bier aan hun assortiment toe te voegen. Gasten kunnen nu genieten van een van de beste non-alcoholische IPA's ter wereld, vers van de tap.

Sander van de Streek, verantwoordelijk voor de productie, legt uit: “Voorheen vulden we onze Non Alcoholics alleen af op fles en blik. Het afvullen van alcoholarm bier op fust brengt risico’s met zich mee. Er bestaat een kans dat gist van eerder getapte bieren in dezelfde leiding actief wordt en het alcoholarme bier alsnog meer dan 0,5% alcohol bevat. Dankzij een nieuwe techniek hebben we deze risico’s uitgesloten en kunnen we Playground stabiel op fust afvullen.”

Een ander groot voordeel van Playground op fust is dat het behandeld kan worden zoals elk ander fust. Het hoeft niet koud bewaard te worden en is geschikt voor vrijwel alle tapsystemen.

Playground Non Alcoholic IPA belichaamt de speelplaats die de brouwerij is voor Sander en Ronald – een plek waar ze voortdurend experimenteren met ingrediënten, machines en nieuwe ideeën. Deze toewijding aan innovatie heeft geresulteerd in een bier dat niet alleen alcoholarm is, maar ook barst van smaak en karakter.