Brouwerij Noordt

Bier brouwerij Noordt is opgericht in 2014 te Rotterdam. De plannen voor een eigen brouwerij begonnen al eind 2010 toen de eigenaar op zoek ging naar een geschikt pand. Vele bezichtigingen later viel zijn oog op een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Op deze locatie aan de Zaagmolenkade, op slechts 1,5 kilometer afstand van de Coolsingel en aan de rivier de Rotte is ooit de welbekende Swanmarket begonnen. Sinds juli 2015 worden hier nu echte Rotterdamse speciaalbieren gebrouwen. Peter Rouwen is van met af aan hét gezicht van de brouwerij. Brouwerij Noordt heeft een breed assortiment bieren. Het kenmerk van de bieren is de doordrinkbaarheid, waarbij de brouwerij de grondstoffen laat spreken. Het liefst brouwen ze bij Brouwerij Noordt met de vier basisingrediënten. Een experiment wordt echter nooit geschuwd. Je kunt aan de Zaagmolenkade terecht voor een rondleiding door de brouwerij. In de taproom kun je genieten van de diverse bieren, direct van de bron. Bieren van Brouwerij Noordt: Noordt Ipal, award winnaar 2016, Tripel, Saison, Tank 5 - IPA, Blondt, Weizen (ook award winnaar 2016) Dubbel, Bok en lentebok, Noordtsingle (usa Tarwebier), Black IPA (Award winnaar), Extra Special Bitter, NoordtOost & NoordWest en de Caviar Stout bier.

Onze topbieren

8,3

Noordt Winterbier 2018

Brouwerij Noordt

Noordt Winterbier is een Strong Ale gebrouwen naar Amerikaanse stijl. Flink wat bitterheid in dit amberkleurige bier, maar ook zeker mooie ronde smaken die het plaatje compleet maken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

LagerLab No.6 Quadrupel Lager

Brouwerij Noordt

LagerLab No.6 Quadrupel Lager is een experiment van Brouwerij Noordt. Deze Quadrupel is gebrouwen met een ondergist. Bovendien is voor dit bier een experimentele hop gebruikt, die aroma's geeft van hout en bourbon. Daarnaast veel karameltonen en aroma's van noot.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Noordtkaap

Brouwerij Noordt

Noordtkaap is een collaboration tussen de Rotterdamse brouwers Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Noordtkaap is een Double IPA en is opvallend genoeg een ondergistend bier.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Noordt Baltic Porter Invergordon '73 Oak Aged

Brouwerij Noordt

Noordt Baltic Porter Invergordon '73 Oak Aged is gebrouwen in samen met Whiskybase uit Rotterdam. De Baltic Porter werd te rijpen gelegd op het eikenhouten vat waarin eerder Invergordon whisky zat. Het resultaat laat zich raden ...

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Noordt LagerLab No. 9 Philadelphia Cream Lager

Brouwerij Noordt

Een romige, lichtzoete Ale met een droge afdronk, gebrouwen van een herondekt recept van de immigranten die vanuit Europa naar Amerika zijn gevaren.

American Wheat Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

LagerLab No. 5 Scotch Lager

Brouwerij Noordt

LagerLab No. 5 Scotch Lager is een Scotch Ale gebrouwen met een ondergist. Dat levert een verrassend bier op. Dit bier heeft meer van Black IPA of een Porter dan van een klassieke Scotch Ale. Geroosterde tonen, chocolade, koffie, laurier, fruit, hoparoma's, alles zit in dit donkere en rijke bier.

Scotch Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Noordt Amarena Lager

Brouwerij Noordt

Noordt Amarena Lager is een donkerrood tot bruin bier met beige schuimkraag die mooi stabiel is. In het aroma mooie kruidigheid van kaneel, ook ruik je de kersen duidelijk, samen met wat moutigs. De smaak is vol, fijne balans tussen zoet en bitter, de kersen mooi aanwezig, samen met kaneel en een fijne moutigheid. De afdronk heeft een mooi bittertje. Tip: drink deze warm als een gluh(bier)wijn.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Noordt New England Session IPA

Brouwerij Noordt

Noordt New England Session IPA is een laag alcoholische India Pale Ale. Deze lichtgele, troebele New England IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit is een fijne dorstlesser met een smakelijk bittertje die je van een IPA kent. Erg vol van smaak en toch laag in alcohol. Een Session IPA om van te genieten!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Noordt en Brand schreeuwen

Brouwerij Noordt en Brand Bier schreeuwen het van daken. Ze hebben hét gedaan; samen een bijzonder bier gebrouwen.

Verder lezen

Brouwers Brand en Brouwerij Noordt samen aan de ketel

Brand Bier en Brouwerij Noordt hebben samen een fris, ondergistend bier gebrouwen. Binnenkort verkrijgbaar exclusief bij Brand-horecazaken.

Verder lezen

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen

Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de branche-organisatie van grotere bierbrouwers van Nederland. De leden hebben samen meer dan 95% van de markt in Nederland.

Verder lezen