Brouwerij noordt

Brouwerij Noordt

Bier brouwerij Noordt is opgericht in 2014 te Rotterdam. De plannen voor een eigen brouwerij begonnen al eind 2010 toen de eigenaar op zoek ging naar een geschikt pand. Vele bezichtigingen later viel zijn oog op een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Op deze locatie aan de Zaagmolenkade, op slechts 1,5 kilometer afstand van de Coolsingel en aan de rivier de Rotte is ooit de welbekende Swanmarket begonnen. Sinds juli 2015 worden hier nu echte Rotterdamse speciaalbieren gebrouwen. Bieren van Brouwerij Noordt: Noordt Ipal, award winnaar 2016, Trippel, Saison, Tank 5 - IPA, Blondt, Weizen (ook award winnaar 2016) Dubbel, Bok en lentebok, Noordtsingle (usa Tarwebier), Black IPA (Award winnaar), Extra Special Bitter, NoordtOost & NoordWest en de Caviar Stout bier.

Onze topbieren

7,8

Noordt New England Session IPA

Brouwerij Noordt

Noordt New England Session IPA is een laag alcoholische India Pale Ale. Deze lichtgele, troebele New England IPA met aroma's van citrus en tropisch fruit is een fijne dorstlesser met een smakelijk bittertje die je van een IPA kent. Erg vol van smaak en toch laag in alcohol. Een Session IPA om van te genieten!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

7,5

Noordt Bok

Brouwerij Noordt

Noordt Bok is een traditioneel laaggegist bockbier. Het bier bevat een rijk palet aan herfstachtige smaken vol karamel en gebrande mout en een licht bittere finish.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

7,3

Noordt Lager

Brouwerij Noordt

Lager van de Rotterdamse Brouwerij Noordt is een goudkleurige Lager. Het bier is mistig in zicht en heeft minimale witte schuimkraag. Friszoet van smaak met moutige tonen en een licht kruidige bitterheid.

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,1

Noordt Weizen

Brouwerij Noordt

Noordt Weizen is gebrouwen met pilsmout en natuurlijk tarwemout. Om het bier wat kleur op de wangen te bezorgen is er ook caramout gebruikt. Een beetje Perle voor verfijnde bitterheid en Mandarina Bavaria voor de frisse citrustoets. Zo brouw je een Weizen op de Noordt wijze, vol Rotterdams en hoog van smaak. Een mooi voorbeeld in de smaakcategorie Fris & Fruitig.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Noordt Blondt

Brouwerij Noordt

Noordt Blondt wordt twee keer geschreven met -dt. Tja, je bent Rotterdammert of niet. Dit goudblonde bier is gebrouwen volgens traditioneel recept, maar wel met een Brouwerij Noordt-twist.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Noordt Lentebok

Brouwerij Noordt

Noordt Lentebok is zo'n smaakvol bier, waarbij je gelijk het voorjaar in je bol krijgt. Dit bier zit vol met aroma's van citrusruit, maar ook met smaken van meer tropisch fruit, zoals perzik. Het is niet alleen fruit wat de klok slaat, een milde bitterheid geeft dit bier net even de bite die het nodig heeft.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

Noordt Noordtsingle

Brouwerij Noordt

Noordt Noordtsingle is goudkleurig en heeft een bescheiden witte schuimkraag. Het bier is gemaakt van tarwe en dat vertaalt zich in een wat moutige, doch frisse en kruidige smaak. Een zeer fijn doordrinkbaar bier!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

6,5

Noordt Extra Special Bitter

Brouwerij Noordt

Noordt Extra Special Bitter is niet zo bitter als de naam doet vermoeden. Deze ESB is karaktervol, is moutig en heeft een fruitig tintje. Zeker, het verfijnde bittertje ontbreekt niet.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

Toon alle
Bird collab noordt

Coolmees met Brouwerij Noordt is #4 in de Bird Collab Tour!

13 april 2018 Hoe kan het ook anders dan dat Bird Brewery in Zuid-Holland de samenwerking aan gaat met de Rotterdamse brouwerij Noordt. Het resultaat is de vierde collab in de Bird Collab Tour: De Coolmees! Verder lezen
Kino

Brouwerij Noordt x KINO Rotterdam = KINO Pale Ale

20 oktober 2017 Vanaf vrijdag 20 oktober kun je aan de bar van Rotterdams hipste bioscoop nu ook een heus huisbier bestellen: De KINO Pale Ale! Verder lezen