Brouwerij Noordt

Bier brouwerij Noordt is opgericht in 2014 te Rotterdam. De plannen voor een eigen brouwerij begonnen al eind 2010 toen de eigenaar op zoek ging naar een geschikt pand. Vele bezichtigingen later viel zijn oog op een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noordt. Op deze locatie aan de Zaagmolenkade, op slechts 1,5 kilometer afstand van de Coolsingel en aan de rivier de Rotte is ooit de welbekende Swanmarket begonnen. Sinds juli 2015 worden hier nu echte Rotterdamse speciaalbieren gebrouwen. Peter Rouwen is van met af aan hét gezicht van de brouwerij. Brouwerij Noordt heeft een breed assortiment bieren. Het kenmerk van de bieren is de doordrinkbaarheid, waarbij de brouwerij de grondstoffen laat spreken. Het liefst brouwen ze bij Brouwerij Noordt met de vier basisingrediënten. Een experiment wordt echter nooit geschuwd. Je kunt aan de Zaagmolenkade terecht voor een rondleiding door de brouwerij. In de taproom kun je genieten van de diverse bieren, direct van de bron. Bieren van Brouwerij Noordt: Noordt Ipal, award winnaar 2016, Tripel, Saison, Tank 5 - IPA, Blondt, Weizen (ook award winnaar 2016) Dubbel, Bok en lentebok, Noordtsingle (usa Tarwebier), Black IPA (Award winnaar), Extra Special Bitter, NoordtOost & NoordWest en de Caviar Stout bier.

Onze topbieren

8,1

LagerLab No.6 Quadrupel Lager

Brouwerij Noordt

LagerLab No.6 Quadrupel Lager is een experiment van Brouwerij Noordt. Deze Quadrupel is gebrouwen met een ondergist. Bovendien is voor dit bier een experimentele hop gebruikt, die aroma's geeft van hout en bourbon. Daarnaast veel karameltonen en aroma's van noot.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Noordtkaap

Brouwerij Noordt

Noordtkaap is een collaboration tussen de Rotterdamse brouwers Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Noordtkaap is een Double IPA en is opvallend genoeg een ondergistend bier.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Noordt Baltic Porter Invergordon '73 Oak Aged

Brouwerij Noordt

Noordt Baltic Porter Invergordon '73 Oak Aged is gebrouwen in samen met Whiskybase uit Rotterdam. De Baltic Porter werd te rijpen gelegd op het eikenhouten vat waarin eerder Invergordon whisky zat. Het resultaat laat zich raden ...

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

LagerLab No. 5 Scotch Lager

Brouwerij Noordt

LagerLab No. 5 Scotch Lager is een Scotch Ale gebrouwen met een ondergist. Dat levert een verrassend bier op. Dit bier heeft meer van Black IPA of een Porter dan van een klassieke Scotch Ale. Geroosterde tonen, chocolade, koffie, laurier, fruit, hoparoma's, alles zit in dit donkere en rijke bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

LagerLab No. 2 Dubbel Lager

Brouwerij Noordt

LagerLab No. 2 Dubbel Lager is een experiment van Brouwerij Noordt. Deze Dubbel is gebrouwen met een ondergist. Dat levert spannende smaken op. Aroma's van rozijnen, chocolade, een vleugje koffie en laurier.

Dubbel

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Noordt Winterbier 2018

Brouwerij Noordt

Noordt Winterbier is een Strong Ale gebrouwen naar Amerikaanse stijl. Flink wat bitterheid in dit amberkleurige bier, maar ook zeker mooie ronde smaken die het plaatje compleet maken.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Noordt Stoute Fred

Brouwerij Noordt

Noordt Stoute Fred is een Stout met een alcoholpercentage van 8,0%. Een bier dat speciaal gebrouwen is voor restaurant Fred in Rotterdam. Tonen van geroosterde mout, vanille en chocolade.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Noordt Tripel

Brouwerij Noordt

Noordt Tripel is gebrouwen met vier verschillende graansoorten. De gerst werd vooral gebruikt voor de moutigheid, de rogge geeft body en de frisse toetsen zijn vooral afkomstig van de tarwe en in wat mindere mate de haver. Aan deze smaakrijke tripel zijn enkele kruiden toegevoegd voor nog meer complexiteit.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Honing Tripel van Grutte Pier wint Mitra-verkiezing

De Friese Honing Tripel van Grutte Pier heeft de Mitra-jaarverkiezing gewonnen. De winnaar bleef de bieren van Brouwerij Noordt en Stadsbrouwerij Eindhoven voor.

Verder lezen

Noordt en Heineken brouwen samen verder

Brouwerij Noordt bestaat vijf jaar. Hét moment om bekend te maken dat Noordt en Heineken nauwer gaan samenwerken.

Verder lezen

Brouwerij Noordt is van het padje

Brouwerij Noordt in Rotterdam is met recht een bijzondere brouwerij. Dat bewijzen de biermakers opnieuw met een gewaagd experiment.

Verder lezen

Noordt experimenteert in LagerLab

Het was even uitvogelen en experimenteren maar dan heb je ook wat: Noordt LagerLab. De zes klassiek Belgische bieren zijn op bijzondere wijze gebrouwen.

Verder lezen