8,1

LagerLab No.6 Quadrupel Lager

Brouwerij Noordt (48)

LagerLab No.6 Quadrupel Lager is een experiment van Brouwerij Noordt. Deze Quadrupel is gebrouwen met een ondergist. Bovendien is voor dit bier een experimentele hop gebruikt, die aroma's geeft van hout en bourbon. Daarnaast veel karameltonen en aroma's van noot.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
10.3%
Categorie
Donker en Rijk
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
10 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Gisting
Ondergistend
Plato
22.0 °P
IBU
30
EBC
35

Mijn bieren

8,1

Het oordeel van de Bierista's

LagerLab No.6 Quadrupel Lager is beoordeeld met een gemiddelde van 8,1 door onze Bierista's

8,0

Smaak

7,7

Zicht

8,1

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,0

"Een lekker doordrinkbaar biertje. Het is een combinatie van een lager en een quadrupel, wat zorgt voor mooie smaken maar ook minder zwaarte. Het biertje is wat minder zoet dan ik gewend bent van quadrupels. Daardoor is het biertje wat frisser en drinkt makkelijker weg. De smaken komen wel heel goed uit. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

7,4 Zicht Amberkleurig, bruin biertje, redelijk helder. Een lichte redelijk stevige schuimkraag.

8,0 Neus Tonen van karamel, noten, chocolade, mout en gedroogd fruit.

7,7 Smaak Mout, karamel en chocolade. Het biertje is wat minder zoet dan ik gewend ben van quadrupels. Smaken komen goed naar voren!

Spijssuggestie Chocolade dessert

8,2

"Een Quadrupel maar dan gebrouwen als een Lager. Een bijzonder experiment met een zeer verrassende uitkomst. Dit is een heel fijn bier met tonen van karamel, lichte mokka en tonen van noot en hout. Bij elke slok ontdek je nieuwe aroma's. Door de ondergist heeft dit bier een minder zoet, clean karakter. Elke nipje is als een liefdevol kusje."

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Donkerbruin met een licht inzakkende, ietwat gekleurde schuimkraag.

8,2 Neus Heerlijk aroma's van mout, toast, chocolade, gedroogd fruit, hout, vanille en noten. Bij elk snif en snuifje ontdek je weer iets nieuws.

8,2 Smaak Een zeer geslaagd experiment met cleane aroma's van hout, toast, mout, karamel en chocolade. Dit bier heeft een geheel eigen karakter, het is clean, heeft niet die dikke volle zoetheid met de warmte van de alcohol. Dit is een stevig bier, rijk aan aroma's maar toch zeer doordrinkbaar.

Spijssuggestie Oude kazen, desserts met vanille en chocolade.

Op proefreis langs Duitsland, Denemarken en Estland

Wellicht ben je deze zomer al lekker weggeweest, of misschien ga je nog. Heerlijk. Of je nu van zon, zee en strand houdt of van een actievere vakantie: het proeven van een aantal lokale bieren hoort daar - wat ons betreft - zeker bij. Zo'n reis kun je in december ook maken, maar dan vanaf de bank thuis. 

Verder lezen

Duvel presenteert Designer Glas 2025

Wat hebben Piet Parra, Morrison Schiffmacher, Iwan Smit, Franky Sticks en Hedof gemeen? Het zijn allemaal iconische creatieven die in het verleden het Duvel Designer Glas hebben mogen ontwerpen. Een prachtig rijtje waar de Brabantse Loes van Delft zich onlangs aan toe heeft mogen voegen.

Verder lezen

Glitterbier speciaal voor vrouwen

Glitterbier met hibiscus en rozenwater? Ontdek Zatisfyer, het sprankelende bier voor iedereen!

Verder lezen

'vandeStreek financiert verbouwing met proeftegoed'

Het is één van de meest geliefde buurtcafés van Utrecht: Café Lombok. Een café dat vernieuwt gaat worden per oktober, want de eveneens Utrechtse brouwer VandeStreek neemt het over. 

Verder lezen