De molen hop liefde

De Molen Hop & Liefde

7,2 (5 beoordelingen)

De Molen Hop & Liefde heette vroeger Pale Ale Citra. Dit bier is namelijk gedryhopt met Citra. Een voor De Molen begrippen zeer licht bier dat bol staat van het citrusfruit, gras en kruidigheid. Dit is een fris en verkwikkend bier uit Bodegraven.

4.8%
Bovengistend
Soepel en Subtiel
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
6 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap
Bovengistend
Beste keuze: Albert Heijn
2,09
0,33 l Bestellingen alleen vanaf 70 euro
Vandaag besteld, morgen in huis

Expert Video Review

Brouwerij De Molen staat bekend om zijn smaakvolle en innovatieve bieren. De hele basic labels in zwart/wit zijn kenmerkend. Alain Schepers van Bierista neemt de Hop en Liefde onder de loep. Een American Pale Ale knalvol fruitige hoparoma's

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
7,3

Casper Meenink

Een bier voor liefhebbers van hopen met hop. De oranje kleur en de fruitige geur waarin sinaasappel overheerst doen het goed op een zomers terras. De eerste slok verrast dan toch wel met een behoorlijke hoeveelheid bitterheid die het fruitige aroma aan de kant drukt. Een hoppig bier, maar helaas wordt hier de fruitigheid overschaduwd door de bitters. Qua body is het bier ietwat wateriger, en da's eigenlijk zonde als je t mij vraagt. Had wat meer pit in gemogen, maar al met al zeker geen slecht bier.

Zicht 7,3

Oranje, iets mistig bier met dikke witte schuimkraag

Neus 7,6

Sinaasappel! Verder zijn frisse fruitaromas van onder meer citroen, ananas en lychee te ontdekken.

Smaak 7,3

De fruitigheid in de geur wordt bijna helemaal overschaduwd door de bitterheid. Zelf vind ik dit zeker niet onaangenaam, maar het is even omschakelen :-)

Spijs suggestie

Barbecue, pittig gekruide kip
Frank.de
Bierista
6,5

Frank de Kruif

De naam zegt het al: voor liefhebbers van hoppig. Pale Ale Citra is de officiële benaming, en het bier doet zijn naam dan ook alle eer aan. Vooral in de neus veel citrus, misschien een tikkeltje te wild, amigo. Voor wie hop liever wat minder prominent op de voorgrond ziet treden, al gauw te bitter, vooral in de nadronk.

Zicht 7,0

Amber, zeer luchtige, wat al te ruim bemeten kraag.

Neus 7,5

De wilde frisheid van limoenen.

Smaak 6,0

Het bitter schuift in de nadronk de fruitige frisheid opzij.
Piet
Bierista
8,0

Piet Tuinema

Aangenaam bier met een mooi frisse afdronk van vruchten en beetje hopbitter goed samenspel tussen de verschillende ingredienten uitnodigend voor een 2de glas.Opmerking het schuim mag iets minder nadrukkelijk aanwezig zijn maar is niet storend.

Zicht 7,0

Volop stevig schuim bier mooi helder amberkleurig

Neus 7,0

Fruitige caramel, wordt wel een beetje verstoord door de heftige schuimkraag lichte aangename citrus

Smaak 7,5

Aangename fruitige nasmaak met citrustonen en een niet overheersende bitterheid

Spijs suggestie

Hartige gerechten; oude kazen ;oosterse maaltijden
Loes.van
Bierista
8,0

Loes van Esschoten

Spannend bier waarin heel veel verschillende niveaus in te ontdekken zijn en waar de verschillende smaken niet voor elkaar onder doen of rommelig worden.

Zicht 7,2

Deze wildebras kon niet wachten om in het glas geschonken te worden. Daar ontwikkelde zich een prachtige slagroomtoef op het lichte beetje mistige koolzuur rijke bier.

Neus 6,6

de eerste indruk is zéér harsig en straf. Naarmate het bier wat toegankelijker word (schuim blijft maar komen) komen ook karamel geuren en citrus naar voren.

Smaak 7,8

Citrus voert de boventoon. Citroen, pompelmoes, bloedsinaasappel de hele familie komt voorbij.Door de karameltonen word het bier toch niet te eentonig en blijf je elke slok nét anders ervaren. Ook in de nasmaak komt weer de citrus naar voren, nu in de typische bitterheid van sinaasappelschil.

Spijs suggestie

Vooral volle zoutige, zure en peperige gerechten passen hier goed bij. Scherpe, oude en karaktervolle kazen bijvoorbeeld of met spek omwikkelde vijgen uit de oven met siroop van citrusschillen. Maar pas op met pittig.
Alain
Bierista
6,0

Alain Schepers

Een karaktervol bier met slechts 4,8% alcohol. De fruitige aroma's zijn aantrekkelijk, de bitterheid te overheersend ten opzichte van het fruit. Een witte hoed kan er mooi uitzien, maar deze is echt een paar maatjes te groot. Een lichte dorstlesser met heel veel smaak voor de liefhebbers van bitter.

Zicht 5,0

Oranje- tot amberkleurig bier. Heeft een overvloedige, licht gekleurde schuimkraag.

Neus 7,0

Citrusfruit met sinaasappel voorop. Daarnaast ook wat tropisch fruit als meloen en ananas.

Smaak 6,0

Mooie fruitige neus zet zich door in de smaak. Hier komt ook een stevige mate van bitterheid opzetten, die de frisse fruitigheid aan de kant duwt.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket