Brouwerij 't IJ

Sinds 1985 brouwt Brouwerij ’t IJ in Amsterdam eigenzinnige bieren. Ondertussen worden deze bieren door heel het land en ver daarbuiten goed gewaardeerd. Oprichter Kasper Peterson trad als lid van de band Drukwerk vaak op in België waar hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Omdat soortgelijk bier in Nederland toentertijd nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij zelf te gaan brouwen in een kraakpand.

Zijn bier sloeg zo snel aan dat hij op zoek moest gaan naar een nieuw pand waarbij hij op het Gemeentelijk Badhuis Funen stuitte. De aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als markant herkenningspunt. Kort na de start op deze nieuwe locatie werd er ook een proeflokaal en terras gerealiseerd.

Na twintig jaar besloot Kasper de brouwerij achter zich te laten en gaf het stokje over aan Bart Obertop en Patrick Hendrikse. De traditie van eigenzinnige bieren werd voortgezet en nieuwe bierstijlen waaronder ’t IJ IPA en verschillende pale ales werden aan het aanbod toegevoegd. In 2013 werd de tweede brouwlocatie geopend, zo’n 700 meter bij de eerste locatie vandaan, waar vooral bier voor de flessen en fusten wordt gebrouwen. Vandaag de dag groeit Brouwerij ’t IJ nog steeds en besteden zij veel tijd aan experimenteren en implementeren van de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Onze topbieren

9,0

't IJ Galaxy Summer IPA

Brouwerij 't IJ

Galaxy Summer IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Super smaakvol en verfrissend bier voor zonnige dagen. De zachte moutigheid maakt deze lichte IPA heerlijk doordrinkbaar.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

't IJ De Diepte

Brouwerij 't IJ

't IJ De Diepte is een Imperial Stout van 11,4%. Twee surfers die samen een bier brouwden, zo ontstond De Diepte. Een zeer donkere en stevige Imperial Stout met gezuiverd Noordzeewater en Arubaanse kokos.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Maibock

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

't IJ Amarillo Red IPA

Brouwerij 't IJ

Amarillo Red IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Het bier is gebrouwen met een mix van meer en minder geroosterde mouten voor een verwarmend gevoel. Citrustonen en een mooi zweem van sinaasappel. De hoppige bite biedt een mooi tegenwicht aan de zachte, geroosterde moutigheid van dit bier.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,6

't IJ Zatte

Brouwerij 't IJ

Zatte van 't IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Geniet & Geef 2018

Brouwerij 't IJ

Geniet & Geef 2018 is gebrouwen door Brouwerij ' IJ voor Stichting Kika, Kinderen Kankervrij. Het Blond bier met 6,2% alcohol bevat een hint van vanille en een licht tintelende afdronk. De opbrengst van dit bier komt geheel ten goede aan Kika!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

't IJ Columbus

Brouwerij 't IJ

't IJ Columbus is een zwaar bier van hoge gisting. Columbus heeft 9% alcohol en is amberkleurig. De smaak is krachtig, maar zeer goed in balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

't IJ IJwit

Brouwerij 't IJ

't IJ IJwit is een verfrissend witbier met koriander en citroen. Dit bier lest de dorst en is uitermate goed doordrinkbaar. Dit maakt dit bier gebrouwen met tarwe een gevaarlijk biertje.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

't IJ Free IPA: Fris en hoppig maar wat weinig body

't IJ Free IPA is een prima alternatief voor een alcoholhoudend bier. Deze IPA is fris, fruitig en hoppig, maar mist wel wat body.

Verder lezen

Uitgelicht: 't IJ Columbus is een populaire zwaargewicht

't IJ Columbus kun je gerust een golden oldie noemen. Dit is een zwaagewicht op leeftijd maar nog immer uiterst vitaal.

Verder lezen

’t IJ Zatte, een keurige nette Nederlandse klassieker

In onze eeuwig durende zoektocht naar de lekkerste bieren in het supermarktschap stuiten we deze keer op een oude bekende.

Verder lezen

Nieuw: Duvel 6,66%

Duvel viert het 150-jarig bestaan met een nieuw bier: Duvel 6,66%, een zachte, zeer doordrinkbare Belgische Blond.

Verder lezen