Brouwerij 't IJ

Sinds 1985 brouwt Brouwerij ’t IJ in Amsterdam eigenzinnige bieren. Ondertussen worden deze bieren door heel het land en ver daarbuiten goed gewaardeerd. Oprichter Kasper Peterson trad als lid van de band Drukwerk vaak op in België waar hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Omdat soortgelijk bier in Nederland toentertijd nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij zelf te gaan brouwen in een kraakpand.

Zijn bier sloeg zo snel aan dat hij op zoek moest gaan naar een nieuw pand waarbij hij op het Gemeentelijk Badhuis Funen stuitte. De aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als markant herkenningspunt. Kort na de start op deze nieuwe locatie werd er ook een proeflokaal en terras gerealiseerd.

Na twintig jaar besloot Kasper de brouwerij achter zich te laten en gaf het stokje over aan Bart Obertop en Patrick Hendrikse. De traditie van eigenzinnige bieren werd voortgezet en nieuwe bierstijlen waaronder ’t IJ IPA en verschillende pale ales werden aan het aanbod toegevoegd. In 2013 werd de tweede brouwlocatie geopend, zo’n 700 meter bij de eerste locatie vandaan, waar vooral bier voor de flessen en fusten wordt gebrouwen. Vandaag de dag groeit Brouwerij ’t IJ nog steeds en besteden zij veel tijd aan experimenteren en implementeren van de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Onze topbieren

9,0

't IJ Galaxy Summer IPA

Brouwerij 't IJ

Galaxy Summer IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Super smaakvol en verfrissend bier voor zonnige dagen. De zachte moutigheid maakt deze lichte IPA heerlijk doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

't IJ Columbus

Brouwerij 't IJ

't IJ Columbus is een zwaar bier van hoge gisting. Columbus heeft 9% alcohol en is amberkleurig. De smaak is krachtig, maar zeer goed in balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Geniet & Geef 2018

Brouwerij 't IJ

Geniet & Geef 2018 is gebrouwen door Brouwerij ' IJ voor Stichting Kika, Kinderen Kankervrij. Het Blond bier met 6,2% alcohol bevat een hint van vanille en een licht tintelende afdronk. De opbrengst van dit bier komt geheel ten goede aan Kika!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

't IJ Amarillo Red IPA

Brouwerij 't IJ

Amarillo Red IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Het bier is gebrouwen met een mix van meer en minder geroosterde mouten voor een verwarmend gevoel. Citrustonen en een mooi zweem van sinaasappel. De hoppige bite biedt een mooi tegenwicht aan de zachte, geroosterde moutigheid van dit bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,5

't IJ Zatte

Brouwerij 't IJ

Zatte van 't IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

't IJ I.P.A.

Brouwerij 't IJ

Grapefruit en bloemen dat zijn de kenmerkende aroma's van 't IJ IPA. Dit blonde bier met veel hop heeft een afwijkend etiket. De smaak is vooral fruitig en bitter, waarbij de fruitige nasmaak lang blijft hangen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

't IJ Paasij

Brouwerij 't IJ

't IJ Paasij is de lentachtige tegenhanger van de IJbok, het herfstbier. 't Paasij is pittig door zijn bitterheid, maar heeft ook veel frisheid en kruidigheid, mede dankzij het gebruik van koriander.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

't IJ IJbok

Brouwerij 't IJ

't IJ IJbok is een herfstachtig bier. Het is een roodbruin bockbier, stevig van smaak en niet zo zoet. De aroma's zitten vol geroosterde granen en donker fruit.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Ook Bierista loopt Dam-tot-Damloop voor KiKa

In het kader van Geniet & Geef heeft Grolsch een speciaal met hardlopers geformeerd, die geld bijeen lopen voor KiKa.

Verder lezen

Grolsch brouwt Geniet & Geef bier voor KiKa

Grolsch brouwt dit jaar het Geniet & Geef bier. De opbrengst van dit bier, dat in september verkrijgbaar is, gaat naar KiKa.

Verder lezen

Brouwerij 't IJ lanceert Session IPA

In navolging van heel veel andere brouwerijen komt nu ook Brouwerij 't IJ met een Session IPA. Laag in alcohol en met een fruitig hopkarakter.

Verder lezen