Brouwerij 't IJ

Sinds 1985 brouwt Brouwerij ’t IJ in Amsterdam eigenzinnige bieren. Ondertussen worden deze bieren door heel het land en ver daarbuiten goed gewaardeerd. Oprichter Kasper Peterson trad als lid van de band Drukwerk vaak op in België waar hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Omdat soortgelijk bier in Nederland toentertijd nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij zelf te gaan brouwen in een kraakpand.

Zijn bier sloeg zo snel aan dat hij op zoek moest gaan naar een nieuw pand waarbij hij op het Gemeentelijk Badhuis Funen stuitte. De aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als markant herkenningspunt. Kort na de start op deze nieuwe locatie werd er ook een proeflokaal en terras gerealiseerd.

Na twintig jaar besloot Kasper de brouwerij achter zich te laten en gaf het stokje over aan Bart Obertop en Patrick Hendrikse. De traditie van eigenzinnige bieren werd voortgezet en nieuwe bierstijlen waaronder ’t IJ IPA en verschillende pale ales werden aan het aanbod toegevoegd. In 2013 werd de tweede brouwlocatie geopend, zo’n 700 meter bij de eerste locatie vandaan, waar vooral bier voor de flessen en fusten wordt gebrouwen. Vandaag de dag groeit Brouwerij ’t IJ nog steeds en besteden zij veel tijd aan experimenteren en implementeren van de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Onze topbieren

9,0

't IJ Galaxy Summer IPA

Brouwerij 't IJ

Galaxy Summer IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Super smaakvol en verfrissend bier voor zonnige dagen. De zachte moutigheid maakt deze lichte IPA heerlijk doordrinkbaar.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

't IJ De Diepte

Brouwerij 't IJ

't IJ De Diepte is een Imperial Stout van 11,4%. Twee surfers die samen een bier brouwden, zo ontstond De Diepte. Een zeer donkere en stevige Imperial Stout met gezuiverd Noordzeewater en Arubaanse kokos.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

't IJ Dubbelbock

Brouwerij 't IJ

Dubbelbock van Brouwerij 't IJ komt ieder jaar weer terug in de herfst, het begint een beetje een traditie te worden. De Dubbelbock is gebrouwen met veel verschillende geroosterde en gerookte mouten, wat zorgt voor een mooie volle kleur en een gelaagd, donker aroma. Het is een complex en vol bier om rustig van te genieten terwijl de regen tegen de ramen tikt.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

't IJ Columbus

Brouwerij 't IJ

't IJ Columbus is een zwaar bier van hoge gisting. Columbus heeft 9% alcohol en is amberkleurig. De smaak is krachtig, maar zeer goed in balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Geniet & Geef 2018

Brouwerij 't IJ

Geniet & Geef 2018 is gebrouwen door Brouwerij ' IJ voor Stichting Kika, Kinderen Kankervrij. Het Blond bier met 6,2% alcohol bevat een hint van vanille en een licht tintelende afdronk. De opbrengst van dit bier komt geheel ten goede aan Kika!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,6

't IJ Zatte

Brouwerij 't IJ

Zatte van 't IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

't IJ 77 East Coast IPA

Brouwerij 't IJ

't IJ 77 East Coast IPA is een zacht en fruitig bier en heeft beetje citrus in de finish. Dit IJ bier heeft een harmonieuze balans.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

't IJ Roggebok

Brouwerij 't IJ

't IJ Roggebok is een vol, zacht Bockbier. Aroma van versnipperde eikenhouten whiskyvaten. Een bijna toffee-achtige sensatie.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

’t IJ Zatte, een keurige nette Nederlandse klassieker

In onze eeuwig durende zoektocht naar de lekkerste bieren in het supermarktschap stuiten we deze keer op een oude bekende.

Verder lezen

Nieuw: Duvel 6,66%

Duvel viert het 150-jarig bestaan met een nieuw bier: Duvel 6,66%, een zachte, zeer doordrinkbare Belgische Blond.

Verder lezen

IJtje voor Karweitje

Als je tijdens je Vondelparkwandeling een speciale vuilniszak ophaalt en die vult met zwerfafval, en 'm inlevert bij 't Blauwe Theehuis, krijg je in ruil daarvoor een glas bier.

Verder lezen

't IJ van de Duvel bier met lef

Als je de brouwers van de Brouwerij 't IJ en Duvel opsluit in een ruimte en ze laat nadenken over een speciaalbier dan krijgt je 't IJ van de Duvel. Een fris, bloemig bier dat het goed doet op lange zwoele zomeravonden.

Verder lezen