Brouwerij 't IJ

Sinds 1985 brouwt Brouwerij ’t IJ in Amsterdam eigenzinnige bieren. Ondertussen worden deze bieren door heel het land en ver daarbuiten goed gewaardeerd. Oprichter Kasper Peterson trad als lid van de band Drukwerk vaak op in België waar hij kennis maakte met de Belgische bierstijlen. Omdat soortgelijk bier in Nederland toentertijd nog nauwelijks gebrouwen werd, besloot hij zelf te gaan brouwen in een kraakpand.

Zijn bier sloeg zo snel aan dat hij op zoek moest gaan naar een nieuw pand waarbij hij op het Gemeentelijk Badhuis Funen stuitte. De aangrenzende molen De Gooyer hoort niet bij het pand maar dient al sinds het begin als markant herkenningspunt. Kort na de start op deze nieuwe locatie werd er ook een proeflokaal en terras gerealiseerd.

Na twintig jaar besloot Kasper de brouwerij achter zich te laten en gaf het stokje over aan Bart Obertop en Patrick Hendrikse. De traditie van eigenzinnige bieren werd voortgezet en nieuwe bierstijlen waaronder ’t IJ IPA en verschillende pale ales werden aan het aanbod toegevoegd. In 2013 werd de tweede brouwlocatie geopend, zo’n 700 meter bij de eerste locatie vandaan, waar vooral bier voor de flessen en fusten wordt gebrouwen. Vandaag de dag groeit Brouwerij ’t IJ nog steeds en besteden zij veel tijd aan experimenteren en implementeren van de nieuwste trends en ontwikkelingen. 

Onze topbieren

9,0

't IJ Galaxy Summer IPA

Brouwerij 't IJ

Galaxy Summer IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Super smaakvol en verfrissend bier voor zonnige dagen. De zachte moutigheid maakt deze lichte IPA heerlijk doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

't IJ Columbus

Brouwerij 't IJ

't IJ Columbus is een zwaar bier van hoge gisting. Columbus heeft 9% alcohol en is amberkleurig. De smaak is krachtig, maar zeer goed in balans.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Geniet & Geef 2018

Brouwerij 't IJ

Geniet & Geef 2018 is gebrouwen door Brouwerij ' IJ voor Stichting Kika, Kinderen Kankervrij. Het Blond bier met 6,2% alcohol bevat een hint van vanille en een licht tintelende afdronk. De opbrengst van dit bier komt geheel ten goede aan Kika!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

't IJ Blondie

Brouwerij 't IJ

't IJ Blondie is - je verwacht het niet - een Blond. Licht en verfrissend, subtiel moutig gecombineerd met een vleugje hop. Dit ongefilterde bier is een tikkeltje minder zoet dan je zou verwachten. Daardoor bestel je makkelijker een tweede glas van deze frisse dorstlesser met slechts 4,8% alcohol.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

't IJ Amarillo Red IPA

Brouwerij 't IJ

Amarillo Red IPA van Brouwerij 't IJ is een India Pale Ale. Het bier is gebrouwen met een mix van meer en minder geroosterde mouten voor een verwarmend gevoel. Citrustonen en een mooi zweem van sinaasappel. De hoppige bite biedt een mooi tegenwicht aan de zachte, geroosterde moutigheid van dit bier.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Beste Bier
7,4

't IJ Zatte

Brouwerij 't IJ

Zatte van 't IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

't IJ I.P.A.

Brouwerij 't IJ

Grapefruit en bloemen dat zijn de kenmerkende aroma's van 't IJ IPA. Dit blonde bier met veel hop heeft een afwijkend etiket. De smaak is vooral fruitig en bitter, waarbij de fruitige nasmaak lang blijft hangen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,3

't IJ Paasij

Brouwerij 't IJ

't IJ Paasij is de lentachtige tegenhanger van de IJbok, het herfstbier. 't Paasij is pittig door zijn bitterheid, maar heeft ook veel frisheid en kruidigheid, mede dankzij het gebruik van koriander.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

IJtje voor Karweitje

Als je tijdens je Vondelparkwandeling een speciale vuilniszak ophaalt en die vult met zwerfafval, en 'm inlevert bij 't Blauwe Theehuis, krijg je in ruil daarvoor een glas bier.

Verder lezen

't IJ van de Duvel bier met lef

Als je de brouwers van de Brouwerij 't IJ en Duvel opsluit in een ruimte en ze laat nadenken over een speciaalbier dan krijgt je 't IJ van de Duvel. Een fris, bloemig bier dat het goed doet op lange zwoele zomeravonden.

Verder lezen

Wat is Pasen zonder Paasij?

Pasen is traditioneel het begin van het voorjaarsseizoen. Wat is Pasen zonder Paasij, een vaste klant in de Lentebieren Top 10.

Verder lezen

Ook Bierista loopt Dam-tot-Damloop voor KiKa

In het kader van Geniet & Geef heeft Grolsch een speciaal met hardlopers geformeerd, die geld bijeen lopen voor KiKa.

Verder lezen