Brouwerij 't IJ

Brouwerij ‘t IJ werd opgericht in 1983 en brouwt sinds 1985. de brouwerij werd opgericht door Kaspar Peterson. De bieren van 't IJ zijn echt eigenzinnig Amsterdamse speciaalbieren. Bevindt zich in het gemeentelijk Badhuis Funen. Een pand met een uitgebreid watertoe- en afvoersysteem en een stoomgenerator en dus ideaal om bier in te brouwen. Herkenningspunt, is de Molen. De molen behoort niet tot de brouwerij, maar het is een mooi herkenningspunt. Daar tegenaan zit de brouwerij en tevens het proeflokaal. In 2015 werd bekend dat het Belgische Duvel/Moortgat een belang in de brouwerij heeft genomen. Hoe groot dat belang is werd niet naar buitengebracht. Vele speciaal bieren als : Biobok, 6.5%, bok; Ciel Bleu IPA, 7.0%, india pale ale; Ciel Bleu Imperial Stout, 10.2%, imperial russian stout; Columbus, 9.0%, speciaalbier; Scharrel-IJwit, 7.0%, witbier; IJbock, 6.5%, bok; IJndejaars, 9.5%, winterbier; IPA, 7.0%, india pale ale; Natte, 6.5%, speciaalbier, dubbel; Paasij, 7.0%, meibok; Plzen, 5.0%, pils; Struis, 9.0%, speciaalbier; Turbock Winterbier, 9.0%, winterbier; Speciale Vlo, 7.0%, speciaalbier; Zatte, 8.0%, speciaalbier, tripel.

Bieren (17)

Sorteer op
  Score Category Naam
T ij zatte

't IJ Zatte

7,8
Zatte van 't IJ is het eerste bier dat in 1985 werd gebrouwen door Brouwerij 't IJ. Het is een goudgeel bier met aroma's van vers fruit en is licht granig. Dit bier, gebrouwen volgens Belgische traditie, smaakt het hele jaar door.
T ij ijbok

't IJ IJbok

7,6
't IJ IJbok is een herfstachtig bier. Het is een roodbruin bockbier, stevig van smaak en niet zo zoet. De aroma's zitten vol geroosterde granen en donker fruit.
T ij columbus

't IJ Columbus

7,6
't IJ Columbus is een zwaar bier van hoge gisting. Columbus heeft 9% alcohol en is amberkleurig. De smaak is krachtig, maar zeer goed in balans.
T ij paasij

't IJ Paasij

7,4
't IJ Paasij is de lentachtige tegenhanger van de IJbok, het herfstbier. 't Paasij is pittig door zijn bitterheid, maar heeft ook veel frisheid en kruidigheid, mede dankzij het gebruik van koriander.
T ij ipa

't IJ I.P.A.

7,1
Grapefruit en bloemen dat zijn de kenmerkende aroma's van 't IJ IPA. Dit blonde bier met veel hop heeft een afwijkend etiket. De smaak is vooral fruitig en bitter, waarbij de fruitige nasmaak lang blijft hangen.
T ij struis

't IJ Struis

7,0
't IJ Struis zit vol met aroma's van gedroogde vruchten en chocolade. Dit bovengistende bier is een bovengistende bier met een intense smaak en geur. Voor deze stevige jongen moet je echt even de tijd nemen.
T ij ijwit

't IJ IJwit

6,7
't IJ IJwit is een verfrissend witbier met koriander en citroen. Dit bier lest de dorst en is uitermate goed doordrinkbaar. Dit maakt dit bier gebrouwen met tarwe een gevaarlijk biertje.
T ij flink

't IJ Flink

6,4
't IJ Flink is een blond met veel smaak en weinig alcohol. Flink heeft een behoorlijk bitter karakter, maar de finish van dit goudkleurige bier is toch vooral fruitig.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket