Brouwerij Kees!

Brouwerij Kees! is in 2015 opgericht in Middelburg door Kees Bubberman. Na 10 jaar bij Brouwerij Emelisse in Zeeland gewerkt te hebben, besloot hij in 2014 zijn eigen brouwerij te starten. Het benodigde startkapitaal haalde hij op via crowdfunding. Ondertussen is Brouwerij Kees! niet meer weg te denken uit het Nederlandse bierlandschap.

Kees Bubberman is van huis uit kok maar in de loop der jaren heeft hij zich omgeschoold tot Meesterbrouwer. In 1996 brouwde hij zijn eerste thuisbrouwsel van 10 liter in de keuken van zijn vader en dat was het begin van zijn ontdekkingstocht in de bierwereld. Zijn motto is dan ook nog altijd: ‘Bier brouwen met pure passie voor het vak en voor het brengen van geluk aan de mensen die mijn bieren drinken!’

Om dit motto waar te maken gebruikt Brouwerij Kees! een Hopback. Dit is een gesloten vat van 700 liter gevuld met hopbloemen. Deze hopbloemen zorgen voor een natuurlijke filtratie en geven een mooie zachte hopsmaak aan het bier. Dat deze methode zijn vruchten afwerpt blijkt uit de vele biertitels die Brouwerij Kees! inmiddels op zijn naam heeft staan.

Onze topbieren

9,3

Kees Barry Haze

Brouwerij Kees!

Kees Barry Haze is een frisse New England IPA. Dryhop van Cascade Cryo hop en Motueka uit Nieuw Zeeland.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,3

Kees Coconut & Grapefruit Bar

Brouwerij Kees!

Kees Coconut & Grapefruit Bar is een Pastry Stout. Het bier heeft een alcoholpercentage van 13,0%.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,2

Kees Catch me by the Coconuts

Brouwerij Kees!

Kees Catch me by the Coconuts is een zeer smaakvolle pastry stout. Kokos en licht bittere smaken.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Kees Caramel Fudge Stout Woodford Barrel Aged

Brouwerij Kees!

Kees Caramel Fudge Stout Woodford Barrel Aged is een Stout gerijpt op Woodford whiskyvaten. De hout- en whiskytonen van deze vaten zijn mooi in het bier getrokken en een echte verrijking te noemen!

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

9,0

Kees! Barrel Project 18.05

Brouwerij Kees!

Barrel Project 18.05 van Brouwerij Kees! is een nieuw bier uit de Barrel Projects van de brouwerij. Met dit project brouwt Brouwerij Kees unieke bieren gerijpt op houten vaten die zijn gebruikt bij de productie van o.a. cognac, whisky en bourbon. Deze uitvoering is gelagerd op Craigellachie Whisky Barrels. Dit zorgt voor mooie tonen van geroosterde mouten, whisky, koffie en vanille.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,9

Kees! Barrel Project 18.12

Brouwerij Kees!

Kees! Barrel Project 18.12 is een Imperial Saison. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,0% en is gerijpt op witte wijn vaten. Smaken als chardonnay druif, kruidige gist en kruisbes.

Saison

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,8

Kees! Barrel project 18.04

Brouwerij Kees!

Barrel Project 18.04 van Brouwerij Kees! is een nieuw bier uit de Barrel Projects van de brouwerij. Met dit project brouwt Brouwerij Kees unieke bieren gerijpt op houten vaten die zijn gebruikt bij de productie van o.a. cognac, whisky en bourbon. Deze uitvoering is een gerstewijn van 11,2% gerijpt op cognac, port en sherry vaten.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bierfestival Groningen terug in de kerk

Nu het coronavirus is terug gedrongen, kunnen we weer vooruit kijken naar een seizoen vol bierfestivals.

Verder lezen