Bierfestival Groningen terug in de kerk

22 februari 2022

Nu het coronavirus is terug gedrongen, kunnen we weer vooruit kijken naar een seizoen vol bierfestivals. Een van de mooiste festivals is Bierfestival Groningen in de Martinikerk. Het festival is terug op de agenda, op zaterdag 23 april. Nu niet meer online, maar lekker live, elkaar ontmoeten en samen bier drinken!

Vol energie wordt er weer gewerkt aan het Bierfestival Groningen. “Dit jaar is het festival op een dag. We hopen er de komende jaren weer een meerdaags festival van te maken. Zaterdag 23 april is kort dag en het virus zorgt nog altijd voor onzekerheden. Daarom kiezen we nu voor een goed georganiseerd eendaags festival”, aldus organisator Maik van Heerd.

De tiende editie van het Bierfestival Groningen is op zaterdag 23 april van 16.00 tot 22.00 uur. Tickets kosten € 17,50 en zijn hier verkrijgbaar. De line up bestaat uit bekende en minder bekende brouwerijen. Onder andere Baxbier, Breugem, Brouwerij Kees!, Two Chefs Brewing, Eggens Craft Beer en vandeStreek bier komen naar de kerk.

Behalve tientallen verschillende soorten bier proeven, kun je ook deelnemen aan masterclasses. Het Bierdiner, inmiddels uitgegroeid tot een traditie, wordt ook gehouden op 23 april. In de kapel van de kerk worden gerechten op topniveau geserveerd met bijpassende bieren.

Het complete programma van het Bierfestival Groningen vind je op de gelijknamige website. De kaartverkoop is net begonnen. Er zijn voorlopig nog kaarten genoeg, maar zorg ervoor dat je niet achter het net vist.