Brouwerij Vet & Lazy

Brouwerij Vet & Lazy is een Rotterdamse brouwerij. De brouwerij is gevestigd in het voormalige zwemparadijs Tropicana, nu wel bekend als BlueCity. Brouwers Okke & Ruben brouwen bieren zonder nonsens, precies zoals je van een Rotterdamse brouwerij verwacht.

Onze topbieren

8,1

Vet & Lazy Disco Volante

Brouwerij Vet & Lazy

Vet & Lazy Disco Volante is een Milk Stout. De tweede samenwerking met de Rotterdamse koffiebranders van Heilige boontjes. Dit maal iets sterker in alcoholpercentage en voller in de body. Een heerlijke milk stout met vers gebrande ethiopische koffiebonen is het resultaat. Het genieten begint als je de Disco Volente uitschenkt. De geur die je tegemoet komt is cappuccino, melk-chocolade en koffie. De redelijk dikke body komt voornamelijk door de toevoeging van haver. Het bier is prachtig in balans met een zoete romige afdronk.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Vet & Lazy The Rapture

Brouwerij Vet & Lazy

The Rapture is een Barley Wine, het is het perfecte VET&LAZY herfstbier. Met zijn zware moutige profiel en zoete afdronk kan je er heerlijk van genieten tijdens de gure dagen. De toevoeging van rabarber maakt het bier bitterzoet.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Vet & Lazy Sweet Baby Jesus

Brouwerij Vet & Lazy

Vet & Lazy Sweet Baby Jesus is een Weizen. Goddelijk lekker, vol van smaak en een heerlijke dorstlesser. Zoals het hoort een dik aroma met banaan en kruidnagel. Ook worden de smaakpappilen gekieteld door de frisse citrustonen afkomstig van het overvloedig gebruik van tarwe. Een heel licht bittere toets van de Tettnanger Hop maakt deze fruitige verlosser compleet.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,9

Vet & Lazy Chupacadabra

Brouwerij Vet & Lazy

Vet & Lazy Chupacadabra is een Mexican Imperial Porter van 9,0%. Een mooi winterbier met vanille, piment, Jalapeño en krekels.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Vet & Lazy Bean Me Up Scotty

Brouwerij Vet & Lazy

Vet & Lazy Bean Me Up Scotty is een uitstekend doordringbare Porter. Een licht gehopt bier met tonen van Rotterdams gebrande koffie en een beetje chocolademout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Vet & Lazy Je moeder

Brouwerij Vet & Lazy

Je Moeder van de Rotterdamse brouwerij Vet & Lazy is een Tripel. Deze klassiek kruidige blonde Tripel is gecombineerd met een frisse Japanse hopsoort en lokaal gekweekte vlierbloesem. De zoetzure smaak van hibiscus rond het bier mooi af.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Vet & Lazy Le Phallus

Brouwerij Vet & Lazy

Vet & Lazy Le Phallus is een Porter. De toevoeging van oesterzwammen geeft het brouwsel een boeiende, aardse ondertoon mee. En dat past goed bij de smaken van vanille, eikenhout en whiskey.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Vet & Lazy St Guinefort

Brouwerij Vet & Lazy

Net als St. Guinefort is dit bier overladen met karakter, in de stijl van de monniken van weleer. Zo wordt blond niet meer gemaakt. Behalve door VET&LAZY natuurlijk. De gerst- en tarwemout uit ’t Buijtenland van Rhoon geeft het bier een volle moutige afdronk en het aroma van Styrian Golding hop blijft je bij tot de volgende slok. En daar wil je niet te lang mee wachten. Met zijn 6,7 procent kan je er gelukkig altijd nog een nemen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

De Rotterdamse bierbrouwerij Vet & Lazy is via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen.

Verder lezen

Rotterdam brouwt 010 All Star bier

Na de succesvolle samenwerking bij de eerste 010 Craftbox bundelen de vier toonaangevende Rotterdamse brouwerijen in 2021 opnieuw hun krachten.

Verder lezen