Vet & Lazy financiert binnen twee weken succesvol 200.000

Ben jij een liefhebber van duurzaam en lokaal geproduceerd bier en ben je op zoek naar een nieuwe hotspot om te genieten van een heerlijk biertje? Dan hebben wij goed nieuws voor je! De Rotterdamse brouwerij Vet & Lazy is namelijk via CrowdAboutNow een crowdfunding gestart om hun eigen bar aan de Maas te openen. En het goede nieuws is: binnen twee weken is het minimale doelbedrag van 200.000 euro al bereikt, mede dankzij de steun van ruim 150 investeerders.

Vet & Lazy is een brouwerij die inmiddels is uitgegroeid tot een gevestigde naam in Rotterdam. Ze liggen bij veel horecazaken en leveren buiten Rotterdam aan maar liefst 300 zaken. Het begon allemaal als een hobby van huisgenoten Ruben Krommenhoek en Okke van Beuge, maar inmiddels is de brouwerij onderdeel van broedplaats BlueCity in Rotterdam, de voorbeeldstad van de circulaire economie. Hier experimenteren meerdere lokale ondernemers met circulariteit in hun productieproces. Vet & Lazy werkt bijvoorbeeld met reststromen van andere ondernemers die in deze broedplaats produceren en produceert zelf grotendeels circulair. Dit maakt hen tot een voorloper op het gebied van duurzaamheid.

De brouwerij Vet & Lazy: van hobby naar gevestigde naam

En nu willen ze dus een eigen bar openen aan de Maas, waar ze hun klanten kunnen ontvangen en laten genieten van hun heerlijke bieren. De brouwerij heeft al geëxperimenteerd met een pop-up bar en dat was een groot succes. “We zijn klaar om ons startup jasje uit te trekken en door te groeien als een scale-up bedrijf, daar hoort een eigen bar bij waar we onze mensen kunnen ontvangen.” vertelt Ruben Krommenhoek.

Circulair brouwen en werken met reststromen

Het mooie van deze crowdfunding is dat het past in de lokale werkwijze van Vet & Lazy. Door klanten en partners mee te laten financieren maken ze hen mede-eigenaar van het project. Op deze manier betrekken ze de gemeenschap bij hun plannen en zorgen ze ervoor dat hun financiering niet afhankelijk is van grote banken, maar van lokale steun. Investeren kan nog tot 1 mei 2023, dus grijp je kans en word mede-eigenaar van deze prachtige brouwerij!

Kortom, Vet & Lazy is een brouwerij die niet alleen heerlijk bier produceert, maar ook nog eens op een duurzame en lokale manier te werk gaat. En nu ze hun eigen bar aan de Maas gaan openen, heb jij de kans om te genieten van hun bier op een prachtige locatie. Dus waar wacht je nog op? Investeer mee en help Vet & Lazy hun dromen waar te maken!