Bird brewery

Brouwerij Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Je hoeft van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur te verwachten. Reken wel op gebalanceerde bieren waarbij de ingrediënten altijd mooi naar voren komen. Kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery zeer mooi bier.

In het eerste jaar maken de brouwers al indruk. Tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland is Bird Brewery de beste nieuwkomer met maar liefst drie prijzen, waaronder beste IPA en Saison van Nederland. Ook internationaal valt de brouwerij meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij tijdens de World Beer Awards in 2016 vijf prijzen, mochten zij bij de International Beer Challenge vier prijzen meenemen en stond er bij de Brussels Beer Challenge ook nog een prijs te wachten. In één jaar wonnen zij dus maar liefst tien internationale awards! In 2017 wonnen zij ook nog eens de prijs 'Beste Nieuwkomer' tijdens de Dutch Beer Challenge. En de koek(oek) is nog lang niet op!

Onze topbieren

8,6

Bird Lekker in de Kauw

Bird Brewery

Lekker in de Kauw van Bird Brewery is een Herfstbok. Dit bier bevat een mix van karamel, herfstfruit en lichte hopbitters. Van Lekker in de Kauw krijg je het dus zeker heerlijk warm!

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Bird Nognietnaar Huismus

Bird Brewery

Nognietnaar Huismus is een American Brown Ale vol karamel-, noten- en koffietonen. De kleur is kastanjebruin. Ondanks deze bruine kleur heeft dit bier is fris karakter door de hopbitters en de fruitige tonen. Lekker bij de barbecue of bij een stuk notenbrood.

Donkere bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Bird Brewery Captain Blackbird

Bird Brewery

Captain Blackbird is de derde special dit jaar van Bird Brewery. Deze keer staat het ingrediënt vanille centraal. In deze Imperial Vanilla Stout zit een flinke dosis vanille en koffiebonen. Het geeft bier een volle, zachte smaak die verder versterkt wordt door een klein beetje lactose. Captain Blackbird is een bier om echt voor te gaan zitten en te genieten van de vele smaken.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Bird Datsmaaktnaar Meerkoet

Bird Brewery

Datsmaaktnaar Meerkoet is een Scotch Ale waarin je steeds weer nieuwe aroma's blijft ontdekken. Dit complexe bier is ondanks de enorme smaakrijkdom zeer toegankelijk en doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Bird Miss Scarecrow

Bird Brewery

Miss Scarecrow van Bird Brewery is een 'special' van deze Amsterdamse brouwerij. In deze special staat pompoen centraal. Er zijn honderden kilo’s pompoen geroosterd en toegevoegd aan dit bier. In combinatie met herfstkruiden, mooie karamelmouten en een subtiele hopgift is Miss Scarecrow een smaakvolle Pumpkin Ale.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Bird Datisandere Koekoek

Bird Brewery

Datisandere Koekoek is een frisse dorstlesser met een funky smaakje. Drie verschillende hopsoorten zorgen dat deze Saison een lekker fruitig tintje heeft gekregen.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

Bird Gijtlijster

Bird Brewery

Gijtlijster is het eerste bier in een reeks samenwerkingen van Bird Brewery. Gijtlijster is een collaboration brew tussen Bird Brewery en brouwerij De Natte Gijt uit Weert. Het is een hoppige Black IPA geworden. Voor dit bier zijn de prijswinnende bieren de Rumoerige Roodborst en Hop met de Gijt als basis gebruikt.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Bird Fuut Fieuw

Bird Brewery

Fuut Fieuw is een blonde, fruitige Session Pale Ale. De aanduiding Session geeft aan dat het hier om een bier gaat met weinig alcohol. De aroma's zijn fruitig met veel citrusfruit en tropisch fruit. De zachte zoete karameltonen verleiden je snel tot een volgende slok.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Bird crowdfunding.001

Bird Brewery lanceert crowdfunding voor proeflokaal House of Bird

5 oktober 2018 Het is eindelijk zo ver! De Bird vliegt zijn dromen achterna. Na jaren van immense groei en ontwikkeling is het nu tijd voor een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Bird Brewery. En dat gaat zich allemaal ontpoppen op de bijzondere locatie in het Diemerbos Verder lezen
Bird crow funding.001

Crow Funding is de nieuwe Forest Ale van Bird Brewery

31 augustus 2018 Speciaal voor de lancering van de crowdfunding voor House of Bird in het Diemerbos, lanceert Bird Brewery eenmalig de Forest Ale Crow Funding. Een bijzonder smakelijk bier met toevoeging van dennennaalden en aardse hoppen om je zo in het bos te wanen! Verder lezen