Brouwerij Bird Brewery

Opgericht in 2015. Kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery prachtig bier. De Bieren van Bird zijn: De Rumoerige Roodborst een American Amber Ale, Fuut Fieuw een Session Pale Ale, de Datsmaaktnaar Meerkoet, Datisanderekoekoek Saison en de Nognietnaar Huismus een American Brown Ale. Ook worden regelmatig specials uitgebracht. De eerste is Mr. Cacaotoe, een porter met ruwe cacao in de hoofdrol. Bird Brewery werd uitgeroepen tot Beste Nieuwkomer tijdens de Dutch Beer Challenge 2017.

Bieren (10)

Sorteer op
  Score Category Naam
Datsmaaktnaar meerkoet

Datsmaaktnaar Meerkoet

8,6
Datsmaaktnaar Meerkoet is een Scotch Ale waarin je steeds weer nieuwe aroma's blijft ontdekken. Dit complexe bier is ondanks de enorme smaakrijkdom zeer toegankelijk en doordrinkbaar.
De rumoerige roodborst

De Rumoerige Roodborst

7,4
De Rumoerige Roodborst is een amber- tot roodkleurig bier met duidelijke hoptonen, die vooral fruitige smaken geven, zoals sinaasappel en pompelmoes. Prachtige balans, smaakvol en uitstekend doordrinkbaar.
Mr cacaotoe special 1

Mr. Cacaotoe - Special #1

6,8
Mr. Cacaotoe is de eerste special van Bird Brewery. Ruwe cacao heeft de hoofdrol in deze porter. De stevige moutbasis en de subtiele hopbitterheid maken van dit bier een hele meneer. Wat een feest is dit in combinatie met vanille-ijs of een stukje oude boerenkaas.
Bird miss scarecrow

Miss Scarecrow

Miss Scarecrow van Bird Brewery is een 'special' van de Amsterdamse brouwerij. In deze special staat pompoen centraal. Er zijn honderden kilo’s pompoen geroosterd en toegevoegd aan dit bier. In combinatie met herfstkruiden, mooie karamelmouten en een subtiele hopgift is Miss Scarecrow een smaakvolle Pumpkin Ale.
Fuut fieuw

Fuut Fieuw

Fuut Fieuw is een blonde, fruitige Session Pale Ale. De aanduiding Session geeft aan dat het hier om een bier gaat met weinig alcohol. De aroma's zijn fruitig met veel citrusfruit en tropisch fruit. De zachte zoete karameltonen verleiden je snel tot een volgende slok.
Nognietnaar huismus

Nognietnaar Huismus

Nognietnaar Huismus is een American Brown Ale vol karamel-, noten- en koffietonen. De kleur is kastanjebruin. Ondanks deze bruine kleur heeft dit bier is fris karakter door de hopbitters en de fruitige tonen. Lekker bij de barbecue of bij een stuk notenbrood.
Bird lekker in de kauw

Bird Lekker in de Kauw

Verkrijgbaar vanaf 15 september 2017. Deze herfstbock bevat een mix van karamel, herfstfruit en een lichte hopbitters. Van dit bier krijg je het zeker warm!
Datisandere koekoek

Bird Datisandere Koekoek

Datisandere Koekoek is een frisse dorstlesser met een funky smaakje. Drie verschillende hopsoorten zorgen dat deze Saison een lekker fruitig tintje heeft.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket