Brouwerij Bird Brewery

Bird Brewery is in 2016 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Je hoeft van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur te verwachten. Reken wel op gebalanceerde bieren waarbij de ingrediënten altijd mooi naar voren komen. Kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery zeer mooi bier.

In het eerste jaar maken de brouwers al indruk. Tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland is Bird Brewery de beste nieuwkomer met maar liefst drie prijzen, waaronder beste IPA en Saison van Nederland. Ook internationaal valt de brouwerij meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij tijdens de World Beer Awards in 2016 vijf prijzen, mochten zij bij de International Beer Challenge vier prijzen meenemen en stond er bij de Brussels Beer Challenge ook nog een prijs te wachten. In één jaar wonnen zij dus maar liefst tien internationale awards! In 2017 wonnen zij ook nog eens de prijs 'Beste Nieuwkomer' tijdens de Dutch Beer Challenge. En de koek(oek) is nog lang niet op!

Onze topbieren

8,5

Bird Captain Blackbird ‘20 Oak Aged Bourbon

Bird Brewery

Bird Captain Blackbird ‘20 Oak Aged Bourbon is een Imperial Stout. Het bier is gerijpt op bourbon vaten. Gebrouwen met vanille.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Bird Captain Blackbird

Bird Brewery

Captain Blackbird is de derde special dit jaar van Bird Brewery. Deze keer staat het ingrediënt vanille centraal. In deze Imperial Vanilla Stout zit een flinke dosis vanille en koffiebonen. Het geeft bier een volle, zachte smaak die verder versterkt wordt door een klein beetje lactose. Captain Blackbird is een bier om echt voor te gaan zitten en te genieten van de vele smaken.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Bird Fazantisch

Bird Brewery

Fazantisch is een Stout van Bird Brewery. En niet zomaar een Stout! Deze Stoofpeer Stout is namelijk gebrouwen in samenwerking met brouwerij Jopen. Fazantisch is het twaalfde bier uit de Bird Collab Tour en zit vol tonen van vanille, kaneel, stoofpeer en geroosterde mouten.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Bird Brrrandgans

Bird Brewery

Bird Brrrandgans is een donkere Pastry Stout. Het bier is gebrouwen met donkere mouten, cacao, kokos en vanille.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Bird Miss Scarecrow

Bird Brewery

Miss Scarecrow van Bird Brewery is een 'special' van deze Amsterdamse brouwerij. In deze special staat pompoen centraal. Er zijn honderden kilo’s pompoen geroosterd en toegevoegd aan dit bier. In combinatie met herfstkruiden, mooie karamelmouten en een subtiele hopgift is Miss Scarecrow een smaakvolle Pumpkin Ale.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,1

Bird Apres Kievit

Bird Brewery

Bird Apres Kievit is een winterbier dat heeft gerijpt op hout. Dankzij Jägermeister heeft dit bier een kruidige, warme afdronk.

Winterbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Bird Vallende Ekster

Bird Brewery

Bird Vallende Ekster is een New England IPA. Het bier heeft een stevige body en zit boordevol tropische hoppen voor de ultieme fruitexplosie.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Bird Three Little Birds orange IPA

Bird Brewery

Bird Three Little Birds orange IPA is een collab van Bird Brewery samen met Tyris en H2ÖL uit Spanje. Het bier is een heerlijke doordrinkbare Tripel Dry Hopped Orange IPA met een mix van lokale sinaasappelen. Het zal je niet verbazen dat de sinaasappels en het citrusfruit prominent aanwezig zijn in deze bijzondere India Pale Ale.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Bird Brewery is Albatrots

Bird Brewery lanceert een bijzondere Jeneverbes Saison. Het bier is gebrouwen voor Werelddag van de Bossen op zondag 21 maart.

Verder lezen

Nieuw: Brrrandgans van Bird Brewery

Bird Brewery lanceert speciaal voor Warmetruiendag op 5 februari een nieuw bier. Brrrandgans, een Pastry Stout van maar liefst 9,5%.

Verder lezen

Nieuw: Specht Lekker en Apres Kievit

Bird Brewery heeft twee nieuwe specials uitgebracht met ludieke namen. Specht Lekker en Adres Kievit zijn nu tijdelijk verkrijgbaar.

Verder lezen

Nieuw van Bird Brewery: Flamingooo

Bird Brewery lanceert een nieuwe special Flamingooo: een porter met tonen van koffie, chocolade en karamel.

Verder lezen