Brouwerij Bird Brewery

Bird Brewery is in 2015 opgericht door biersommeliers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. Je hoeft van hen geen kruiwagens hop, liters koffie of likeur te verwachten. Reken wel op gebalanceerde bieren waarbij de ingrediënten altijd mooi naar voren komen. Kwaliteitsbieren met een eigenwijze twist. Met een hoop kennis, enthousiasme en de juiste ingredienten brouwt Bird Brewery zeer mooi bier.

In het eerste jaar maken de brouwers al indruk. Tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland is Bird Brewery de beste nieuwkomer met maar liefst drie prijzen, waaronder beste IPA en Saison van Nederland. Ook internationaal valt de brouwerij meerdere malen in de prijzen. Zo wonnen zij tijdens de World Beer Awards in 2016 vijf prijzen, mochten zij bij de International Beer Challenge vier prijzen meenemen en stond er bij de Brussels Beer Challenge ook nog een prijs te wachten. In één jaar wonnen zij dus maar liefst tien internationale awards! In 2017 wonnen zij ook nog eens de prijs 'Beste Nieuwkomer' tijdens de Dutch Beer Challenge. En de koek(oek) is nog lang niet op!

Bieren (11)

Sorteer op
  Score Category Naam
Datsmaaktnaar meerkoet

Datsmaaktnaar Meerkoet

8,6
Datsmaaktnaar Meerkoet is een Scotch Ale waarin je steeds weer nieuwe aroma's blijft ontdekken. Dit complexe bier is ondanks de enorme smaakrijkdom zeer toegankelijk en doordrinkbaar.
De rumoerige roodborst

De Rumoerige Roodborst

7,4
De Rumoerige Roodborst is een amber- tot roodkleurig bier met duidelijke hoptonen, die vooral fruitige smaken geven, zoals sinaasappel en pompelmoes. Prachtige balans, smaakvol en uitstekend doordrinkbaar.
Mr cacaotoe special 1

Mr. Cacaotoe - Special #1

6,8
Mr. Cacaotoe is de eerste special van Bird Brewery. Ruwe cacao heeft de hoofdrol in deze porter. De stevige moutbasis en de subtiele hopbitterheid maken van dit bier een hele meneer. Wat een feest is dit in combinatie met vanille-ijs of een stukje oude boerenkaas.
Bird captain blackbird

Bird Brewery Captain Blackbird

Captain Blackbird is de derde special dit jaar van Bird Brewery. Deze keer staat het ingrediënt vanille centraal. In deze Imperial Vanilla Stout zit een flinke dosis vanille en koffiebonen. Het geeft bier een volle, zachte smaak die verder versterkt wordt door een klein beetje lactose. Captain Blackbird is een bier om echt voor te gaan zitten en te genieten van de vele smaken.
Bird miss scarecrow

Miss Scarecrow

Miss Scarecrow van Bird Brewery is een 'special' van de Amsterdamse brouwerij. In deze special staat pompoen centraal. Er zijn honderden kilo’s pompoen geroosterd en toegevoegd aan dit bier. In combinatie met herfstkruiden, mooie karamelmouten en een subtiele hopgift is Miss Scarecrow een smaakvolle Pumpkin Ale.
Fuut fieuw

Fuut Fieuw

Fuut Fieuw is een blonde, fruitige Session Pale Ale. De aanduiding Session geeft aan dat het hier om een bier gaat met weinig alcohol. De aroma's zijn fruitig met veel citrusfruit en tropisch fruit. De zachte zoete karameltonen verleiden je snel tot een volgende slok.
Nognietnaar huismus

Nognietnaar Huismus

Nognietnaar Huismus is een American Brown Ale vol karamel-, noten- en koffietonen. De kleur is kastanjebruin. Ondanks deze bruine kleur heeft dit bier is fris karakter door de hopbitters en de fruitige tonen. Lekker bij de barbecue of bij een stuk notenbrood.
Bird lekker in de kauw

Bird Lekker in de Kauw

Verkrijgbaar vanaf 15 september 2017. Deze herfstbock bevat een mix van karamel, herfstfruit en een lichte hopbitters. Van dit bier krijg je het zeker warm!

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket