8,6

Schneider Weisse Aventinus Eisbock

Schneider Weisse (15)

Deze mahoniekleurige Schneider Weisse Aventinus Eisbock is pure magie. De brouwwijze volgens een speciaal recept met een klassieke ijsbehandeling geeft de Eisbock zijn krachtige intense karakter en uitgebreide smakenpalet. Je proeft blauwe pruimen, bananen en aroma’s van kruidnagel. De fluwelen touch komt door de smaakbeleving van amandel en marsepein. Heerlijk met pure chocolade, tiramisu of met een stuk volrijpe Parmezaanse kaas.

Details

Brouwerij
Bierstijl
Alcohol
12.0%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Reinheitsgebot Weizen Eisbock
Spijzen
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
Drinktemp.
14 °C
Volume
33 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Voor het slapen gaan
Gisting
Bovengistend

Mijn bieren

8,6

Het oordeel van de Bierista's

Schneider Weisse Aventinus Eisbock is beoordeeld met een gemiddelde van 8,6 door onze Bierista's

8,7

Smaak

8,4

Zicht

8,4

Neus

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +10

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding
8,7

"Ongelooflijk vol van smaak en toch goed drinkbaar. Anders dan ik had verwacht is de zoetigheid absoluut niet te overheersend in zowel de geur als smaak. Rozijnen, pruimen, dadels, met een beetje zoeken pluk je ze er zo uit. Voor het afsluiten van een drukke dag is dit een geweldig bier om rustig van te genieten voor 't slapen. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,9 Zicht Een troebel bruin bier met een stevige fijne schuimkraag. De schuimkraag heeft een mooie lichtbruine gloed.

8,2 Neus Minder zwaar dan de kleur doet vermoeden. Een leuke ontdekkingstocht door de complexiteit. Fruit (pruimen, krenten, vijg) en een kruidigheid komen naar voren. Mooie balans tussen zoete en wat zurige aromas.

8,8 Smaak Zoet en alcoholisch is het eerste wat in me opkomt. Al snel gevolgd door complexe smaken van o.a. rozijnen, vijg, dadel. Een volle afdronk met tonen van amandel en iets dat lijkt op een VSOP/XO Cognac.

9,3

"Schneider Weisse Aventinus Eisbock is echt een kanon! Wat een aroma's. Dit is volop genieten, een regelrechte Weizen-delicatesse. Hier kun je wat bij eten, iets met chocolade bij voorkeur. Maar waarom? Als je aan dit bier alleen niet voldoende hebt ... Voor dit bier ga je zitten. Hier maak je tijd voor vrij, bij voorkeur aan het einde van de dag, want 12% alc. is niet niks. Dit bier geef je aandacht en liefde en dat krijg je er driedubbel voor terug. "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,5 Zicht Bruine kleur, troebel, licht gekleurde schuimkraag. Schuimkraag is egaal en bestendig.

9,3 Neus Wat een vol en complex aroma. Je ruikt rozijnen, pruimen nougat en marsepein. Elke keer ruiken en je ontdekt weer nieuwe aroma's.

9,5 Smaak Wat de neus belooft maakt de smaak meer dan waar. Wat een ongelofelijk veelzijdige smaak. Rozijnen, gedroogde vruchten, pruimen, nougat. Koolzuur geeft een aangename frisheid in deze zoete smaakexplosie.

Spijssuggestie Zoete desserts met chocolade of een pittige kaas

9,1

"Een heerlijke weisse eisbock met een prettige geur en mooie nasmaak!"

Review
Aroma
Zoet
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,0 Zicht Mooi donker van kleur met een mooie vaste schuimkraag

8,0 Neus Voor een donker bier een frisse geur van banaan zoals bij een weisse hoort.

9,1 Smaak fijne na smaak en niet te sterk mooi in balans

8,5

"Flink zwaar bier. Heerlijk degustatie bier. Echt genieten van geur en smaak. Begin met eerste deel uit de fles koud te drinken, Laat de de rest wat opwarmen. Merk het verschil! "

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

8,5 Zicht Reebruin, wolkig bier, met grote crème kleurige, fijn parelige schuimkraag die goed houdbaar is

8,0 Neus Stevige gekaramelliseerde mout geur, iets kruidig.

8,5 Smaak Zoet, drop, karamel en een stevige mout smaak. Vol van smaak. Romig en ietwat plakkerig in de mond. Lekker verwarmend in de keel zonder een duidelijke hop bitterheid. Eerder wat zoet, karamel achtig. Nasmaak blijft goed behouden.

Spijssuggestie Geniet!! Niets bij eten, echt niet.

9,0

"Wat een heerlijke en vol biertje, de smaakt komt helemaal tot zijn recht, en het is genieten met een hoofdletter G. Voor herhaling vatbaar zeker voor de herfst - winter periode."

Review
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Intensit.
Nasmaak

9,1 Zicht Een donker bruin bier waar niet doorheen te kijken is de schuim kraag is mooi aanwezig met kleine belletjes die niet overdreven plakken aan je glas. Het bier is net iets te donker om er helemaal door heen te kunnen kijken.

9,1 Neus heerlijke eerlijke geuren van mout en kruiden. geven een speels karakter

9,0 Smaak een heerlijke intense smaak explosie, waar er plaats is voor zowel wat zoet als bitterheid, een stevige body heeft dit exemplaar en de afdronk is geweldig en blijft lekker hangen

Spijssuggestie stevige harde kazen, gekruid vlees van de BBQ of een mooie stoofschotel

Bier Butler Vrijdag - Bruschetta ansjovis met Gaia IPA

Op Bier Butler Vrijdag combineert Bierista steeds een gerecht met een bijpassend bier. Zo bezorgen we jou een lekker weekend.

Verder lezen

Brouwers passen recept Hertog Jan 0.0 aan

De brouwers waren nog niet tevreden over de Hertog Jan 0.0. Na veel testen en proeven is er nu een verbeterde Hertog Jan 0.0.

Verder lezen

Nieuw: Rising Sun, de nieuwe hazy IPA op basis van Kumquats

Ook dit jaar hebben de brouwers van De Leckere weer een zomers speciaalbier ontwikkeld: De Kumquat IPA.

Verder lezen

Bierista proeft Sierra Nevada Narwhal Imperial Stout

Soms heb je zo'n bier waar je stijl van achterover slaat, waar al je verwachting worden overtroffen. We hebben er weer één te pakken!

Verder lezen