Flying dutchman more dry and sour than your mother in law saison

Flying Dutchman More Dry and Sour Than Your Mother In Law Saison

8,4 (5 beoordelingen)

Flying Dutchman More Dry and Sour Than Your Mother In Law Saison is een farmhouse ale gebrouwen met de Japanse hopsoort Sorachi Ace. Het geeft dit bier een zeer fris en fruitig karakter.

4.7%
Soepel en Subtiel
Februari 2017
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
6 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek, Bij het eten
Bovengistend
Sorachi Ace
40

Reviews door Bierista Experts

Adjo
Bierista
7,5

Adjo Pot

Het flesje geeft de volgende informatie: Brouwerij Nomad Brewing company (gebrouwen bij de Proefbrouwerij) Merk: Flying Dutchman Omschrijving: More dry and more sour than your mother in law Alcoholgehalte: 4,7% gebrouwen met 4 hopsoorten (onder andere de Japanse Sorachi Ace), sinasappelschil en koriander. Een motto van de Flying Dutchman is hoppiness is a way of life, dat proef je terug in deze saison (Belgium style farmhouse ale).Het is een complex bier, prima in balans, met veel verschillende aroma’s.

Zicht 7,0

Het is een troebel bier met een pilsachtige, gouden kleur. Een witte schuimkraag met grove bellen. Je ziet de koolzuurtinteling. In het flesje zat een plak gist op de bodem, vindt ik zelf nooit zo mooi gezicht.

Neus 7,5

Een frisse, moutige en sinaasappel geur. Daarnaast ruik ik een boerderij achtige, aardse geur die kenmerkend is voor een Saison.

Smaak 7,5

Dun en doordrinkbaar, droog in de afdronk, bitter (40 EBU).De smaak mist wel de fruitigheid die in de geur zit.

Spijs suggestie

Salades, kip en gevogelte, romige en romige kazen
Alain
Bierista
9,0

Alain Schepers

Ongelofelijk hoe Flying Dutchman Ronals de Waal er in slaagt om met zoveel ingredienten zo'n complexiteit en balans in het bier te krijgen. Telkens weer ontdek je nieuwe smaken en aroma's. Dit is een bier dat niet snel gaat vervelen.

Zicht 8,8

Mooi glas bier, mistig met een dikke, ferme schuimkraag, die lang overeind blijft.

Neus 9,2

Haha, hier word je blij van. Ik ruik de boerderij, een lichte kruidigheid, fruitigheid en hooi met die typische 'muffigheid' die hoort bij een saison.

Smaak 9,2

Net als de geur is ook de smaak één groot feest. Je hebt hier duidelijk te maken met een saison: kruidigheid, fruitigheid en een droge afdronk. Na het nemen van een slok blijft de smaak aangenaam en lang hangen.

Spijs suggestie

Gegrilde kip met aardappelschijfjes en rauwkostsalade of ... asperges!
Bas
Bierista
8,5

Bas Schampers

Mooie saison! Zoals je mag verwachten, goed droog met mooie frisse hoptonen. Nodigt direct uit een tweede slok te nemen, zonder te gaan vervelen. Als je even geen slok neemt, blijft de smaak toch goed hangen.

Zicht 8,0

Overvloedig, gelijkmatig schuim en een mooi helder bier.

Neus 8,7

Mooie fruitige hoparoma's waarbij naast citrus ook appel en koriander naar boven komt.

Smaak 8,5

Zoals een saison hoort te zijn. Mooi fris, met droge hopbitters. Licht grassig en stro doet goed aan dit bier met de fruitige hoparoma's.
Eddy.van.der
Bierista
9,0

Eddy van der Ploeg

Droger en zuurder dan mijn schoonmoeder. Brouwerij Flying Dutchman weet als geen ander op het etiket te zeggen wat je kunt verwachten. Van een saison verwacht ik een droog bier met onmiskenbare geuren die mij doet denken aan het boerenleven, hooi, kruiden en een bepaalde muffigheid. De kenmerken van de traditionele Saisons uit Henegouwen. Dit bier van 4,7% mag zich met recht een saison noemen. Deze saison smaakt bitter, kruidig en droog in de mond. En daarbij krijg je nog een lekkere lange bittere afdronk. Het is dan ook prettig te ervaren dat bieren met een laag alcoholpercentage zoveel smaak kan bevatten. Ik denk niet dat dit bier een allemansvriend is vanwege de hoge bitterheid, maar ik ben wel zijn vriend. Ik ervaar een goed gelukte saison die past in stijlkenmerken. Alleen de term sour op het etiket kan ik geen plek geven. Dat zal wel te maken hebben met de schoonmoeder van de brouwer.

Zicht 7,0

Een volle schuimkraag met onregelmatige bellen

Neus 9,0

Een boeiende kruidige en hoppige geur die moeite had de rijke volle schuimlaag te doordringen.

Smaak 9,0

Bitter, kruidig en droog
Kitty
Bierista
8,2

Kitty Hendrix

Prachtig fris en fruitige saison met enorm veel smaak. Blijft uitnodigen om verder te drinken. En dat kan best met zo'n laag alcoholpercentage.

Zicht 6,9

Neus 8,6

Erg fruitige, bloemige frisse uitnodigende geur , mooi gehopt

Smaak 7,1

Fruitig, zacht hoppig, fris met subtiel bittertje
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket