Adjo Pot Bergen op Zoom, Nederland

Kenner - 54 Reviews
Bier is een produkt om van te genieten. Zum Wohl. Smaak is persoonlijk. Maar kennis over het produkt, kennis van de ingredienten, het verhaal achter het bier, maakt dat je nog meer kan genieten van dit eeuwenoude maar nog steeds innovatieve en moderne produkt. Ik heb een bieropleiding gevolgd bij StiBON, Stichting Bieropleidingen Nederland. Na het behalen van deel 1 en de deel 2 heb ik met succes examen gedaan bij de Doemens Akademie in Obertrum. Sinds juni 2016 mag ik mij Diplom Biersommelier noemen. Zakelijk ben ik als verkoper van de ingredienten mout en suikers aan Nederlandse en Belgische brouwers onderdeel van de produktieketen van boer tot het eindprodukt bier. Steeds meer wordt ik gevraagd om uitleg te geven aan klanten en geinteresseerden over bierstijlen, de ingredienten en produktkwaliteit.
7,0

"Scelling 4 is een weizenbier van de Terschellinger Bieren geïntroduceerd in 2018. De Scelling bieren worden gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling. Scelling 4 bevat 4% alcohol, vandaar de naam .De aanbevolen schenktemperatuur is 5-8 graden. Het is een bier van hoge gisting, een EBC van 16 en een IBU van 12. Ik vind het een lekkere Weizen maar niet bijzonder of uitgesproken. Lekker fris bier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Het is een verassend bleek en helder bier met zichtbaar sterke koolzuur-pareling. Met een witte, romige schuimkraag met fijne bellen. De schuimkraag blijft lang staan.

7,2 Neus Een zoetige, moutige geur. Een lichte banaan en citrusfruit geur. Geen sterke neus.

7,0 Smaak Een volle zoetige smaak, met de lichte frisheid van tarwe. Sterke CO2 tinteling en een lichte zurige, kruidige nasmaak. Een volle body

Spijs suggestie Tonijnfilet of zalmfilet met asperges, frisse salades met avocado’s, wienerschnitzel.

6,5

"Grolsch 0,0% Radler is geen bier maar een biermix-drank zonder alcohol. Het product heeft behoorlijk wat ingrediënten als water, suiker, gerstmout, vruchtensap, groene thee aroma, johannesbroodpitmeel en hop. De aanbevolen drinktemperatuur is zeer koud 3 graden. Voor mij een lekkere frisse Radler, zonder alcohol, voor zomerse temperaturen. De Radler drinkt makkelijk weg. De Grolsch Radler 0,0% Ice Tea is eerder een frisdrank dan een bier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

6,0 Zicht Een goudgeel biermix drank met tweeschijn, met een witte schuim kraag. De schuimkraag is niet stabiel en verdwijnt snel. Zichtbare koolzuurbellen. Het ziet er snel uit als een limonade.

7,5 Neus Erg zoete geur met frisse citroen en frisse thee aroma’s

6,5 Smaak Zoet, smaakt naar een citroen ijsthee. Met een licht bittere afdronk en aangename koolzuurprikkeling. De traditionele biersmaak elementen zijn hier nauwelijks te onderscheiden. Een drinkbare Radler met een lichte body.

7,5

"Grolsch lentebok is een ondergistend seizoensbier met een alcoholgehalte van 7%. Ingrediënten water, gerstemout en hop. Gezoet met suiker. Aanbevolen drinktemperatuur is 8 graden. Een lekkere frisse ronde lentebok die prima combineert met een borrelhap zoals een geitekaasje."

Review : Grolsch Lentebok
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,5 Zicht Goudgeel, tegen amber aan, helder bier, met een witte fijne schuimkraag. Die langzaam inzakt.

7,5 Neus Moutige frisse geur met hop en citrus-tinten. Daarnaast ruik ik iets kruidigs.

7,5 Smaak Bittere, hoppige, zoete smaak Een lekker fris bier met een iets kruidige nasmaak. Goed doordrinkbaar.

Spijs suggestie Het combineert uitstekend bij asperges en het licht pittige karakter van gegrild of geroosterd vlees

7,8

"Een rijk donker bier, gebrouwen met water, hop, 4 verschillende geroosterde mouten en tarwe, gerijpt met echte chocolade. Bierstijl Porter. Alcohol percentage 6,5%. Aanbevolen drinktemperatuur 8 graden. Dit bier is gemaakt door brouwmeester Alistair Hook. Een lekkere Porter die goed te combineren is met verschillende spijzen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,8 Zicht Een donker bruin, vrij helder bier met een creme-kleurige volle schuimkraag, met kleine schuimbellen die redelijk lang blijft staan.

7,0 Neus De geur vind ik niet zo sterk, ik ruik de geroosterde mouten en een vleug van chocolade en karamel.

7,8 Smaak Een lekkere zoetige geroosterde mout smaak, met licht toetsen van bittere chocolade.. Een door-drinkbaar zacht bier met een goede body en een lichte bittere nasmaak.

Spijs suggestie Lekker met pure chocolade (paas-eitjes) of een brownie. Maar ook stoofpot en gegrilled rundvlees.

6,5

"De Scelling bieren worden gebrouwen met ingrediënten van het eiland Terschelling zoals tarwe en haver. Dit bier is niet gebouwen op Terschelling maar bij brouwerij Wolf in Aarschot België. Biertype is een blond (blond en krachtig). Bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. De gebruikte ingrediënten zijn water, hop, gemoute gerst en haver en tarwe. Alcohol gehalte 7,2%. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12 Graden. Ik vind het bier wel lekker maar niet helemaal in balans. "

Review : Scelling Koan
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Wit-gelig schuim met grote bellen. Het schuim blijft stabiel. Het is een goudgeel troebel bier (vanwege het gist depot en de haver/tarwe).

6,8 Neus De geur is niet zo sterk. Ik ruik sinaasappel en een zoetige moutige geur.

6,5 Smaak De eerste smaakbeleving is zoet. De smaak verdwijnt snel. Plakkerig met een klein zuurtje. Zacht in de mond, met een iets volle body. De nasmaak is licht bitter.

Spijs suggestie Zomerse salade, niet sterk gekruide nasi, kaas.

7,3

"Grolsch royale Weizen IPA is een combinatie van 2 bierstijlen, een Weizen en een Indian Pale Ale gebrouwen in de proefbrouwerij van Grolsch. In de basis een tarwe bier met hoppige geuren en aroma’s. Een trend is de speciale of limited edities en personalisering van de bieren: dit bier is gebrouwen onder supervisie van meesterbrouwer Marc Janssen. Alcoholgehalte 6%. Aanbevolen drinktemperatuur 6 graden. Het is een lekker en toegankelijk bier. Ik vind het bier mooi in balans: de frisheid, de hop bitterheid en aroma’s en de volle body."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Het bier ziet eruit als een Weizen: donkergeel troebel bier. Een witte, tegen crèmekleurig aan, volle schuimkraag met grotere bellen. Het schuim blijft lang staan.

7,5 Neus De geur van de hop, kenmerkend voor een IPA, komt je tegemoet. Een frisse fruitige geur, met geur beleving van Citrus, sinaasappel en banaan.

7,3 Smaak Bitter van de hop, fris zurigheid van de tarwe, een beetje droog plakkend in de nasmaak. Volle body.

Spijs suggestie Salades , asperges, geitenkaas, salade met kip, zoute pindas.

6,7

"Grolsch 0.0% is gebrouwen met gerstemout en twee soorten hop. Vanwege een unieke gistsoort en de moderne brouwtechnieken is een alcoholvrij bier gebrouwen. De aanbevolen drinktemperatuur is 5 graden, maar wat mij betreft mag het nog iets kouder. Voor mij is dit een goed bier als je geen alcohol wilt of mag. De verschillen tussen Grolsch pils en de alcohol vrij 0,0% kan je nog steeds goed proeven. Alcohol geeft ook smaak en body aan pils. Grolsch 0.0% is een lekker fris en door drinkbaar bier."

Review : Grolsch 0.0%
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

7,2 Zicht Een mooie goudgele kleur en een kristal helder bier. Witte schuimkraag met fijne bellen, die niet stabiel is en snel verdwijnt. Mooie koolzuurpareling. Ziet er goed uit.

6,9 Neus Het eerste wat ik ruik is de zoetige mout. Verassend genoeg ruik ik geen hop geuren.

6,5 Smaak De eerste slok is moutig en zoet. Ik mis de bittere hop smaak. Goede koolzuur balans. Het lijkt erop dat het flesje dat ik mocht proeven een licht vorm van oxidatie had omdat ik een lichte nat papier/kartonsmaak proefde

Spijs suggestie Salade, kip, bitterbal, pittige gehaktballetjes, pizza. Nasi en bami.

7,7

"Het bier is geproefd in een Weizen glas. Ik kan mij vinden in de omschrijving op het etiket: natuurtroebel tarwe bier met een frisse Weizen-smaak en karakteristieke geuren van kruidnagel en fruit(lees banaan) Een trend is de personalisering van de bieren: dit bier is gebrouwen onder supervisie van meesterbrouwer Guy Evers. Alcoholgehalte 5,1 %. Bovengistend bier. Aanbevolen schenktemperatuur in de zomer wat kouder 6-8 graden en in de winter 8-10 graden. Het bier is gebrouwen volgens het Rheinheitsgebot. Een lekker en kwalitatief Weizen bier voor alle seizoenen."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,7 Zicht Goudgeel troebel bier. Koolzuurtinteling in het glas. Witte volle schuimkraag met fijne bellen.

7,5 Neus Kruidnagel, banaan, iets fris-zurig, een geur zoals je verwacht van een Weizen.

7,9 Smaak Moutige, fris zurige smaak van de tarwe, daarnaast ook zoetig en banaan. Een lichtere body dan ik had verwacht en ook minder koolzuur dan het zicht doet vermoeden. Een zachte, licht kruidige afdronk.

Spijs suggestie Salades , asperges, geitenkaas, salade met kip, een zacht gestoomde vis.

7,0

"De Goose Island 312 (312 is Area code Chicago) Urban Wheat Ale is een ongefilterd bier van brouwerij Goose Island Beer Company uit Chicago Amerika. Het bier wordt gebrouwen met Cascade hop maar dit proef en ruik je minder. Het bier is laag in alcohol met 4,2 % en heeft weinig body, maar een goede smaak. 18 IBU’s. De aanbevolen drinktemperatuur is relatief koud op 3 graden en daarom komen de aroma’s minder to hun recht. Een lekker fris tarwebier."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

6,5 Zicht Stro geel, mistig (ongefilterd), met witte kleine schuimkraag. Het schuim slaat snel neer en heeft grove bellen.

6,7 Neus Frisse, licht citrusachtige geur

7,0 Smaak Lekker fris tarwebier, een licht zoetige smaak, weinig body en licht bittere tonen van de hop. Dit is een echte doordrinker.

Spijs suggestie Kip en salade.

8,0

"De Hertog Jan Arcener Dubbel heb ik geproefd vanuit zo’n mooi 50cl kruik fles met kurk. De Arcener Dubbel, bier stijl dubbel, verwijst van oudsher naar de dubbele hoeveelheid ingrediënten, die bij het brouwen werd gebruikt. Bevat 7,3% alcohol en is een rijk en donker bier. Het bier is gebrouwen met gerste en tarwe mout, tarwezetmeel, suiker en hop. Is bovengistend en heeft nagisting in de kruik. Dit zorgt voor een volle, toch doordrinkbare body. De schenktemperatuur is tussen de 6 en 10 graden. Goed te combineren met vlees gerechten."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol
Samentr.

8,2 Zicht Een donker (bruin, rode gloed), mistig bier met een romige schuimkraag die lang blijft staan. Grote schuimbellen. De kleur van het bier samen met de kleur van het schuim geeft een mooie presentatie.

7,0 Neus De neus is niet zo sterk. Ik ruik zoete, caramel-achtige geuren.

7,8 Smaak Volle, zoetige, moutige smaak met een licht bittere afdronk. De zoete smaak komt van de mout en van de alcohol. Er is sprake van koolzuurprikkeling. Een lekker bier.

Spijs suggestie Hachee met Rode Kool, Runderstoofpot, Gepocheerde zalm en witlof (Brussels lof).