Adjo.pot

Adjo Pot Bergen op Zoom

Bierista
46 Reviews
Bier is een produkt om van te genieten. Zum Wohl. Smaak is persoonlijk. Maar kennis over het produkt, kennis van de ingredienten, het verhaal achter het bier, maakt dat je nog meer kan genieten van dit eeuwenoude maar nog steeds innovatieve en moderne produkt. Ik heb een bieropleiding gevolgd bij StiBON, Stichting Bieropleidingen Nederland. Na het behalen van deel 1 en de deel 2 heb ik met succes examen gedaan bij de Doemens Akademie in Obertrum. Sinds juni 2016 mag ik mij Diplom Biersommelier noemen. Zakelijk ben ik als verkoper van de ingredienten mout en suikers aan Nederlandse en Belgische brouwers onderdeel van de produktieketen van boer tot het eindprodukt bier. Steeds meer wordt ik gevraagd om uitleg te geven aan klanten en geinteresseerden over bierstijlen, de ingredienten en produktkwaliteit.

Beoordelingen (46)

De Goose Island 312 (312 is Area code Chicago) Urban Wheat Ale is een ongefilterd bier van brouwerij Goose Island Beer Company uit Chicago Amerika. Het bier wordt gebrouwen met Cascade hop maar dit proef en ruik je minder. Het bier is laag in alcohol met 4,2 % en heeft weinig body, maar een goede smaak. 18 IBU’s. De aanbevolen drinktemperatuur is relatief koud op 3 graden en daarom komen de aroma’s minder to hun recht. Een lekker fris tarwebier.

Zicht 6,5

Stro geel, mistig (ongefilterd), met witte kleine schuimkraag. Het schuim slaat snel neer en heeft grove bellen.

Neus 6,7

Frisse, licht citrusachtige geur

Smaak 7,0

Lekker fris tarwebier, een licht zoetige smaak, weinig body en licht bittere tonen van de hop. Dit is een echte doordrinker.

Spijs suggestie

Kip en salade.
Adjo
Bierista
8,0

Hertog Jan Dubbel

De Hertog Jan Arcener Dubbel heb ik geproefd vanuit zo’n mooi 50cl kruik fles met kurk. De Arcener Dubbel, bier stijl dubbel, verwijst van oudsher naar de dubbele hoeveelheid ingrediënten, die bij het brouwen werd gebruikt. Bevat 7,3% alcohol en is een rijk en donker bier. Het bier is gebrouwen met gerste en tarwe mout, tarwezetmeel, suiker en hop. Is bovengistend en heeft nagisting in de kruik. Dit zorgt voor een volle, toch doordrinkbare body. De schenktemperatuur is tussen de 6 en 10 graden. Goed te combineren met vlees gerechten.

Zicht 8,2

Een donker (bruin, rode gloed), mistig bier met een romige schuimkraag die lang blijft staan. Grote schuimbellen. De kleur van het bier samen met de kleur van het schuim geeft een mooie presentatie.

Neus 7,0

De neus is niet zo sterk. Ik ruik zoete, caramel-achtige geuren.

Smaak 7,8

Volle, zoetige, moutige smaak met een licht bittere afdronk. De zoete smaak komt van de mout en van de alcohol. Er is sprake van koolzuurprikkeling. Een lekker bier.

Spijs suggestie

Hachee met Rode Kool, Runderstoofpot, Gepocheerde zalm en witlof (Brussels lof).
Adjo
Bierista
6,9

Goose Island IPA

De IPA is een van de bieren van de Amerikaanse ( Chicago) Goose Island brouwerij. Op het etiket staat dat het een IPA is waarbij de hops geteelt worden op de Elk mountain farm. Het bier bevat 5,9% alcohol en is gebrouwen met gerst en tarwe mout, hop, gist en water. 55 International bitter units. De aanbevolen drinktemperatuur is tussen de 4-6 graden. Een lekkere, krachtige en volle IPA die heerlijk doordrinkt.

Zicht 7,0

Een licht oranje kleurig, helder bier, met een off-white schuimkraag. Kleine schuim bellen, het schuim zakt snel in maar blijft toch lang staan Koolzuurbelletjes in het glas.

Neus 6,8

Een frisse, citrusachtige, hoppig geur met tonen van grapefruit.

Smaak 6,9

Een typische bittere Indian Pale Ale smaak, mooi in balans, blijft goed doordrinkbaar. Volle body. Wat koolzuurprikkeling. Plakkerige bittere nasmaak.

Spijs suggestie

Toastje met blauwe schimmelkaas (Roquefort). Een pittige worst. Een curry. Op de website van Goose Island zijn veel gerechten te vinden die prima combineren met de Goose IPA.
Honkers Ale is een bier van de Amerikaanse Goose Island brewery. Op het etiket staat dat het een english style bitter is inspired by trips oversea. Het bier bevat 4,3% alcohol en is gebrouwen met gerst en tarwe mout, hop, gist en water. 30 International bitter units. Voor mij een doordrinkbare niet zo bijzondere amber ale. Een niet uitgesproken bier met een behoorlijke koolzuurprikkeling en een licht bittere nasmaak. Ik had meer van de hop verwacht.

Zicht 6,5

Een amber kleurig mistig bier, met een beige schuimkraag. Fijne schuim bellen. Mooie combinatie van bier kleur en schuimkleur, helaas verdwijnt de schuimkraag snel. Koolzuurbelletjes in het glas.

Neus 6,0

Aardse en licht fruitige tonen. Zwakke geur. De hop komt niet door.

Smaak 7,0

Een moutige, aardse, licht bittere smaak. Een beetje caramel. Een doordrinkbaar bier met koolzuurprikkeling. Laag in alcohol. Met een licht bittere nasmaak.

Spijs suggestie

Kipgerechten. Een niet pittige nasi. Camembert.
Adjo
Bierista
7,5

Leffe Tripel

Leffe is een Belgisch abdijbier en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Leffe Tripel bevat 8,5% alcohol en is een bovengistend bier met nagisting op de fles. De aanbevolen drinktemperatuur is 6 à 8°C . Het aanbevolen glaswerk is een kelkglas , zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen. De naam Tripel verwijst naar de hoeveelheid mout en hop die gebruikt werd om het bier te maken. Gebrouwen met gerstemout, suiker, sinaasappelschil en korianderzaden en hop. In mijn beleving een prima Tripel, die goed doordrinkbaar is en mooi te combineren is met verschillende gerechten.

Zicht 7,0

Een troebel (geproefd met het bezinksel), goud geel bier met een off-white schuimkraag. De schuimkraag blijft mooi lang staan. Er is koolzuur-pareling in het glas.

Neus 7,3

Een typische Tripel geur, de geur van de gist en het sinaasappel aroma.Koriander in de kruidigheid.

Smaak 7,5

Een krachtig en lekker bier met een toets van kruiden (kruidnagel). Je merkt de koolzuurprikkeling. Mooie balans tussen de zoete mout en alcohol en de bittere hop tonen. Een mooie Tripel, een lekker bier om van te genieten.

Spijs suggestie

Witlof met ham en kaas uit de oven (www.horecasupport.nl), kaas-stengel, Gandaham-rolletjes met roomkaas.
Adjo
Bierista
7,5

Leffe Rituel 9

Leffe is een Belgisch abdijbier en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Leffe Rituel 9 bevat 9,0% alcohol en is een bovengistend bier. Gebrouwen met gerstemout, mais, gerst en hop. De aanbevolen drinktemperatuur is 6 à 8°C . Het aanbevolen glaswerk is een kelkglas , zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen. Een hoog alcoholisch, karaktervol, en vol genietbier, met een lange nasmaak. Lastig te classificeren, goed te combineren met verschillende gerechten

Zicht 7,8

Mooi helder, donker amberkleurig bier met een beige schuimkraag. Kleine schuimbellen. De schuimkraag blijft lang staan. Mooie koolzuur pareling in het Leffe kelkglas.

Neus 7,0

Zoetige, moutige, kruidige, fruitige geur. Lastig te bepalen welk fruit ik ruik. Het is een complexe geur.

Smaak 7,5

Een zoete volle smaak. Veel body. De smaak gaat over in fruitige en bittere kruidige smaken. Er is een duidelijke koolzuurprikkeling. Een lange afdronk. Een beetje plakkend. Dit is een krachtig, vol bier waarin ik elke keer nieuwe aroma’s tegenkom. Het heeft karakter en een mooie balans. Een genietbier met een hoog alcohol percentage.

Spijs suggestie

Frietjes met stoofvlees. Pitabroodjes met shoarma. Krachtige (belegen)kazen. Spareribs.
Adjo
Bierista
7,0

Leffe Radieuse

Leffe is een merk van werelds grootste brouwer AB-inbev en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Leffe is een Belgisch abdijbier. Leffe Radieuse bevat 8,2% alcohol en is een bovengistend bier. De aanbevolen drinktemperatuur is 5 à 6°C . Het aanbevolen glaswerk is een kelkglas , zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen. Het is een sterk, vol degustatie bier met frisse geuren en smaken. Een mooi en complex bier vanwege de vele ingrediënten.

Zicht 7,0

Een donker amber kleurig, helder bier met een volle beige schuimkraag. Kleine schuimbellen. De kraag blijft lang staan. Er is koolzuur pareling in het glas.

Neus 7,0

Als eerste ruik ik de sinaasappel geur en de Koriander. Dit wordt versterkt door zoetige moutige geur en een frisse fruitige toon.

Smaak 7,0

Een kruidig, zoetig sterk bier met een mooie balans tussen zoet en bitter. Je proeft het hogere alcoholpercentage en een koolzuurprikkeling. Het is een vol en rond bier met een plakkerige nasmaak. Best een complex bier vanwege het gebruik van veel verschillende ingrediënten.

Spijs suggestie

Toastje met romige brie en kaasfondue.
Adjo
Bierista
8,0

Hertog Jan Bockbier

Hertog Jan Bockbier is een traditioneel seizoensbier. Geproefd is een Bockbier uit 2016, dus 1 jaar oud. Alcoholpercentage 6,5%. De extra ingrediënten naast het water, hop en mout zijn suiker en karamel. Het is een bovengistend bier dat het best geproefd wordt op 10-12 graden. Een lekker, tikkeltje eigenwijs bockbier, passend bij het herfstweer buiten. Voor mij een lekker eigenwijs bockbier.

Zicht 7,5

Mooi robijnrode, bruine kleur met een crèmekleurige schuimkraag. Schuim blijft heerlijk aan het glas plakken.

Neus 7,0

Moutige, karamellige en kandij-suiker geuren komen je uit het glas tegemoet.

Smaak 8,0

Deze Bock heeft een volle, kruidige, moutige en een lichte zoete smaak met een licht bittere afdronk Gemiddelde koolzuurprikkeling. De zachte smaak verraad dat het bier een jaar oud is.

Spijs suggestie

Salade van bloedworst, gemengde paddestoelen en Hertog Jan Bockbier (recept op website bierliefde). Kipdrumsticks (recept HJ website).
Adjo
Bierista
7,3

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Weizener is een tarwebier en is een combinatie van twee bierstijlen Belgisch witbier en Duits weizen bier Het woord eigenzinnig past bij goed bij dit bier omdat het eigenschappen heeft van weizen ( veel body, schuim en zoetkracht) en van het witbier (gist en de sinaasappelsmaak en kruidigheid). De aanbevolen drinktemperatuur vindt ik vrij koud 3 graden. Het alcohol percentage is 5,7%. Dit bier smaakt het beste in de lente of zomer en laat zich goede combineren met verschillende gerechten. Een lekker fris en fruitig tarwe bier.

Zicht 7,0

Donkergeel, troebel bier met een stevige witte schuimkraag, die goed blijft staan. Veel koolzuurprikkeling.

Neus 7,0

Een frisse banaan geur, een typische gist geur en kruidigheid (koriander), tonen van sinaasappel.

Smaak 7,5

Fris bier met een volle body , lichte koolzuurprikkeling, zoet met kruidige bittere tonen. Een typisch tarwe smaak en een beetje plakkerig. Niet uitgesproken maar zeker wel eigenzinnig.

Spijs suggestie

Tonijnfilet of zalmfilet met asperges (van de HJ website), frisse salades met avocados, wienerschnitzel.
Adjo
Bierista
7,5

Hertog Jan Karakter

Hertog Jan is een Nederlandse brouwerij van de groep AB-Inbev. Het bier Hertog Jan Karakter is een Belgische Ale, een Belgische variant van de van oorsprong Engelse Ale. Een blend van verschillende mouten en zetmeel zorgt voor de zoetige smaak en de volle body. Het is een bier van hoge gisting met een hoger alcohol percentage van 7,5%. De schenktemperatuur is 8 graden, iets warmer komen de smaken en geuren beter tot zijn recht. In mijn beleving een mooie ale met een rijke moutsmaak en lichte bitterheid, een degustatiebier met een toegankelijke smaak.

Zicht 7,9

Een koperkleurig, mistig bier met een mooie romige schuimkraag die lang blijft staan.

Neus 7,3

Zoetige, moutige en karamel geuren met kruidig accenten.

Smaak 7,5

Krachtig en lekker bier met een zoetige, kruidige smaak en bittere accenten. Het bier heeft veel body en veel karakter.

Spijs suggestie

Tartaartjes (recept op de HJ website) bierpoffertjes (recept website bierliefde)

Favoriete bieren

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket