Adjo.pot

Adjo Pot Bergen op Zoom

Bierista
36 Reviews
Bier is een produkt om van te genieten. Zum Wohl. Smaak is persoonlijk. Maar kennis over het produkt, kennis van de ingredienten, het verhaal achter het bier, maakt dat je nog meer kan genieten van dit eeuwenoude maar nog steeds innovatieve en moderne produkt. Ik heb een bieropleiding gevolgd bij StiBON, Stichting Bieropleidingen Nederland. Na het behalen van deel 1 en de deel 2 heb ik met succes examen gedaan bij de Doemens Akademie in Obertrum. Sinds juni 2016 mag ik mij Diplom Biersommelier noemen. Zakelijk ben ik als verkoper van de ingredienten mout en suikers aan Nederlandse en Belgische brouwers onderdeel van de produktieketen van boer tot het eindprodukt bier. Steeds meer wordt ik gevraagd om uitleg te geven aan klanten en geinteresseerden over bierstijlen, de ingredienten en produktkwaliteit.

Beoordelingen (36)

Adjo
Bierista
7,5

Leffe Royale Cascade

Leffe is een merk van werelds grootste brouwer AB-inbev en heeft een brouwtraditie sinds 1240. Het is een Belgisch abdijbier. Binnen het uitgebreide Leffe assortiment vormen de bieren van Leffe Royale een groep met een bijzondere karakters en speciale hopsoorten. Het label beschrijft dat meesterbrouwer Charles Nouwen naar de US is gereisd voor de Cascade hop. Deze hop, aan het bier middels dry-hopping toegevoegd, geeft frisse, hoppige- en citrusachtige- tonen aan het bier. Ik heb het bier bij uitzondering geproeft in een Leffe glas (normaal gesproken proef ik in neutrale proefglazen). Het bier heeft 7,5% alcohol en de aanbevolen drinkentemperatuur is 8-10 graden. Leffe noemt het bier een Indian Pale Ale. Het is een lekker, krachtig, blond, hoppig, niet uitgesproken bier. Het behoort naar mijn mening niet tot de IPA’s omdat deze bierstijl een grotere bitterheid kent.

Zicht 7,8

Mooi helder, goudgeel, stevige bier met een witte schuimkraag. In het Leffe glas blijft het schuim even staan, maar zakt toch snel in. Het bier geeft mooie koolzuurbellen door de oneffenheid in de bodem van het glas.

Neus 7,5

Frisse, complexe aromatische en citrus-achtige geuren eigen aan de cascade hop.

Smaak 7,0

Een lekker zoet blond bier met een hopachtig begin, de hopsmaken verdwijnen snel. Dit bier is een doordrinker, gebrouwen voor een brede smaak. Deze Leffe Royale Hop cascade is wel hoppig maar niet zo bitter, zoals je zou verwachten. Je proeft ook de zoetheid van het hogere alcohol percentage

Spijs suggestie

Rijpe kazen, gerechten met kalkoen, traditionele asperge gerechten.
vernoemd naar Osiris, de Egyptische god van de landbouw. Het is een bier van het type Farm House Ale / een Saison met 7% alcohol. Het bier is gebrouwen met gerst, spelt, haver en Cascade hop. Goed in balans. Een bittere smaak die lang aanhoudt zonder storend te zijn. Met een droge afdronk zoals een Saison hoort te smaken.

Zicht 7,0

Een troebel (ongefilterd) bier, met een oranje bijna koperachtige (17EBC) kleur. Met een dikke beigeachtig schuimkraag met grote bellen.

Neus 7,5

De neus is aards, kruidig , moutig en fris.

Smaak 7,0

De smaak is kruidig bitter (38IBU) met een medium body en een droge nasmaak. Het bier heeft een koolzuurprikkeling. Een mooie Saison.

Spijs suggestie

Visgerechten.
Wuldor Barley Wine is een bier van de Nederlandse (Amsterdamse) brouwerij Walhalla en is vernoemd naar Wuldor, de Germaanse god van de winter, jacht, tweekamp en boogschieten. Het is een stevig, zwaar bier van het type Engelse Barley Wine met 9,8% alcohol. De gebruikte aroma hop is Fuggles en er worden 3 soorten mout (pale, chrystal en amber) gebruikt. Kleur 48 EBC en bitterheid 52 IBU. Ik heb het bier gedronken op een temperatuur van 12 graden. Voor mij een geniet bier met een seizoenskarakter (herfst /winter).

Zicht 7,8

Het bier is troebel, heeft een koperachtige bruine kleur en een stevige beige schuimkraag.

Neus 7,0

De neus wordt overheerst door aardse en herfst tonen. Je ruikt de zoetheid van de mout en karamel en toffee aroma’s.

Smaak 7,0

De zoetheid (gedeeltelijk bepaald door 9,8% alcohol) overheerst naast de karamel, toffee en mout smaken. In de nasmaak een redelijke tot flinke bitterheid en koolzuurprikkeling. Een vol bier waar je de tijd voor moet nemen.

Spijs suggestie

Vleesgerechten en zoete desserts.
Shakti double Indian Pale Ale (DIPA) is een bier van de Nederlandse (Amsterdamse) brouwerij Walhalla en is vernoemd naar Shakti, in de Indiase mythologie de vertegenwoordigster van de vrouwelijke energie. Zij is een van de Hindoegoden en wordt vereerd als Moedergodin. Het is een double IPA met 8,8% alcohol. Kleur 8 EBC en bitterheid 90 IBU. De gebruikte dryhop is Sorachi hop. Het bier ziet er goed uit en de geur belooft veel, maar de bitterheid in de smaak is voor mij te overheersend.

Zicht 7,5

Donkergeel , bijna amber kleurig(14 EBC) , helder bier met en licht beige, crèmige volle schuimkraag die lang blijft staan.

Neus 6,5

Een duidelijke hop, fruitige en kruidige geur.

Smaak 6,0

De bittere smaak (90 IBU) overheerst de andere (zoete) smaken. De bittere smaak blijft ook lang hangen. Alle andere smaken zijn niet meer waarneembaar. Licht koolzuur prikkeling en medium body. Droge afdronk. Voor mij is de bittere smaak te overheersend.

Spijs suggestie

Romige kaas (brie), niet te kruidige kip gerechten of een zomerse salade.
Het flesje geeft de volgende informatie: Brouwerij Nomad Brewing company (gebrouwen bij de Proefbrouwerij) Merk: Flying Dutchman Omschrijving: Tree hugging,wood chopping mother-nature loving Alcoholgehalte: 6% gebrouwen met 3 hopsoorten ( Centennial, Citra & Mosaic).Het bier is gerijpt op Amerikaanse Oak Chips. Een motto van de Flying Dutchman is hoppiness is a way of life, dat proef je terug in deze Indian Pale Ale met 70 IBU.Naar mijn mening een goed in balans zijnde IPA.

Zicht 7,0

Het is een troebel bier met een oranje achtige kleur. Een crèmige schuimkraag met grove bellen die lang blijft staan.

Neus 7,0

Een frisse bloemige hoppige geur komt je tegemoet uit het glas.

Smaak 7,0

Een bittere, kruidige smaak met een zachte afdronk. Het bier is in balans. Minder bitter dan ik op basis van 70 IBU verwacht had. Ik kan de hout accenten niet proeven. Mooie medium body voor een IPA. Lichte koelzuurprikkeling.
Adjo
Bierista
7,5

Thornbridge Kipling

De Kipling is een South Pacific Pale Ale met een alcohol percentage van 5,2 % gebrouwen door de Engelse Thornbridge brouwerij. Ze gebruiken de Nelson Sauvin bitter en aroma hop uit Nieuw Zeeland. Twee soorten mout: gerst en tarwe mout. Het bier ziet er bleek geel uit met een witte schuimkraag. De geur is fris en het bier is behoorlijk complex, niet iets wat je direct verwacht bij een Pale Ale stijl bier. Aanbevolen drinktemperatuur 5 graden.

Zicht 8,0

Zeer lichte kleur, helder bier. Mooie witte schuimkraag, grote bellen blijft goed staan.

Neus 7,5

Als eerste valt een frisse hop geur op. Een typische Nelson Sauvin hop geur. Ik ruik passievrucht en mango. Als tweede ruik ik op de achtergrond een lichte boerderij geur.

Smaak 7,0

De smaak begint gelijk bitter, pas later komen de moutachtige smaken naar boven, de fruitigheid van de hop is in de smaak veel minder dan de geur. Een volle body met een lange bittere nasmaak. Best een smaakvol, complex, doordrinkbaar bier.

Spijs suggestie

frisse salade
De Zonnestraal is een bier gebrouwen door de Limburgse brouwerij de 7de Hemel. Wie in de zevende hemel is, is volkomen gelukkig, intens blij. Passend als je als hobby bier hebt. De Zonnestraal is een blond bier met 6,5% alcohol. De product omschrijving schrijft dat dit bier een ode is aan de verse oogsten van brouwgerst en hop. In dit blonde bier proef je de zomer aan de hand van een fris boeket van bloesem en hop. Serveertemperatuur 6-8 graden. Ongefilterd bier met nagisting op de fles, gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi. Een lekker soepel bier, in de geur fris, maar in de smaak minder fris door de bitterheid.

Zicht 8,0

Donkerblond, troebel bier met een mooie witte inzakkend schuimkraag die lang blijft staan. Mooi onderscheidend zomers uiterlijk.

Neus 8,0

Mooi boeket van mout, bloemige hop geuren. Je ruikt de bloesem.

Smaak 7,0

Relatief bittere smaak (IBU 42), astringent, blijft lang hangen, geen doordrinker. Plakkerig in de nasmaak.

Spijs suggestie

Romige kazen.
Loki golden Indian Pale Ale is een bier van de Nederlandse (Amsterdamse) brouwerij Walhalla en is vernoemd naar Loki, god van chaos en leugens uit de Noorse mythologie. Het is een session ale met 5,5% alcohol. De gebruikte aroma hop is cascade en de dryhop is Mosaic. Kleur 8 EBC en bitterheid 34 IBU. Een goed en lekker bier, maar niet zo spannend of bijzonder binnen de IPA categorie in mijn beleving.

Zicht 6,5

Een troebel bier met een gouden kleur. Volle, licht crème gekleurde schuimkraag.

Neus 7,0

De frisse, citrus-achtige geuren (citroen, limoen) van de hop komen als eerste naar boven.

Smaak 6,5

Een zacht bittere, fruitige doordrinkbare Indian Pale Ale. Ik proef toch ook een zoetje. Een beetje plakkerig in de nasmaak, die lang blijft hangen.

Spijs suggestie

Romige kaas (brie), niet te kruidige kip gerechten of een zomerse salade.
Adjo
Bierista
7,0

De 7de Hemel Diva

De Diva is een bier gebrouwen door de Limburgse brouwerij de 7de Hemel. Het is de opvolger van avondrood. De fles heeft een onderscheidend label ontworpen door een tattoo artiest. De Diva is een Red Ale met 7,0% alcohol. Serveertemperatuur 8-10 graden. Ongefilterd bier met nagisting op de fles, gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi.

Zicht 7,0

Amber, koperkleurig, troebel bier met een forse beigekleurige, glasplakkende schuimkraag die lang blijft staan

Neus 7,0

Mooi boeket van frisse hop geuren. Je ruikt fris rood fruit. Fruitig

Smaak 7,0

Je proef de bittere hop smaak (32 IBU), wat koolzuurprikkeling, in balans met de zoetigheid van de mout.

Spijs suggestie

Combinaties van gegrilld vlees.
Het flesje geeft de volgende informatie: Brouwerij Nomad Brewing company (gebrouwen bij de Proefbrouwerij) Merk: Flying Dutchman Omschrijving: More dry and more sour than your mother in law Alcoholgehalte: 4,7% gebrouwen met 4 hopsoorten (onder andere de Japanse Sorachi Ace), sinasappelschil en koriander. Een motto van de Flying Dutchman is hoppiness is a way of life, dat proef je terug in deze saison (Belgium style farmhouse ale).Het is een complex bier, prima in balans, met veel verschillende aroma’s.

Zicht 7,0

Het is een troebel bier met een pilsachtige, gouden kleur. Een witte schuimkraag met grove bellen. Je ziet de koolzuurtinteling. In het flesje zat een plak gist op de bodem, vindt ik zelf nooit zo mooi gezicht.

Neus 7,5

Een frisse, moutige en sinaasappel geur. Daarnaast ruik ik een boerderij achtige, aardse geur die kenmerkend is voor een Saison.

Smaak 7,5

Dun en doordrinkbaar, droog in de afdronk, bitter (40 EBU).De smaak mist wel de fruitigheid die in de geur zit.

Spijs suggestie

Salades, kip en gevogelte, romige en romige kazen

Favoriete bieren

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket