Adjo Pot

3630

Adjo Pot Bergen op Zoom, Nederland

Bierista - 8 Badges - 3630 Biercoins - 62 Reviews - #bedanktAdjo
Bier is een produkt om van te genieten. Zum Wohl. Smaak is persoonlijk. Maar kennis over het produkt, kennis van de ingredienten, het verhaal achter het bier, maakt dat je nog meer kan genieten van dit eeuwenoude maar nog steeds innovatieve en moderne produkt. Ik heb een bieropleiding gevolgd bij StiBON, Stichting Bieropleidingen Nederland. Na het behalen van deel 1 en de deel 2 heb ik met succes examen gedaan bij de Doemens Akademie in Obertrum. Sinds juni 2016 mag ik mij Diplom Biersommelier noemen. Zakelijk ben ik als verkoper van het belangrijke ingredienten mout aan Nederlandse en Belgische brouwers onderdeel van de produktieketen van boer tot het eindprodukt bier. Steeds meer wordt ik gevraagd om uitleg te geven aan klanten en geinteresseerden over bierstijlen, de ingredienten en produktkwaliteit.
Bierista Bierdiploma
Bier proeven kun je leren
Badge Bud
Badge Speedcourse Leffe
Badge Oktoberfest
Badge Bierquiz 2019
Badge Hertog Jan Abdijbieren

Review badges 62 reviews

Expert (10+ reviews)
Inspirator (100+ reviews)
Mentor (500+ reviews)
BierBaas (1000+ reviews)
6,5

"Mooi etiket op het flesje, gist plakkend op de bodem van het flesje en in mijn glas. De white ale van brouwerij Lowlander (Amsterdam) is gebrouwen met botanicals: curacao, kamille en vlierbloesem. Daarnaast gerste- en tarwemout en ongemoute tarwe. 5% alcohol. Drinktemperatuur 6 graden. Het bier heeft zeker een kruidig bloemig karakter en is net even iets anders. Ik houd zelf meer van de eenvoudige witbieren."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Een troebel bleek bier, met een mooie witte schuimkraag, die inzakt.

6,4 Neus De geur is kruidig, sinaasappel, vlierbloesem. Ik ruik geen kamille.

6,5 Smaak Een kruidig, bloemig doordrinkbaar wit bier met de typische tarwe kruidigheid. Voor mij te kruidig , bloemig. De balans is er tussen bitter, zoet en zuur wat het complex maakt.

Spijssuggestie Op de website van Lowlander staan goede suggesties zoals croquetas. Daarnaast leent de lowlander white ale zich voor biercocktails.

6,4

"Een mix van bier en citroenlimonade gemaakt met water suiker, gerstemout, vruchtensap, natuurlijke aroma’s, johannesbroodpitmeel en hop. 0% alcohol. Aanbevolen drinktemperatuur koud 3%. Lekker op een zomerse dag. Meer een frisdrank dan een bier omdat in mijn beleving de hopbitterheid ontbreekt."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,0 Zicht Gelig, tweeschijn, witte schuimkraag die zeer snel weg is. Ziet er uit als een frisdrank.

6,0 Neus Zoetige, citrus fris, limonade geur.

6,5 Smaak Zoet, fris, milde koolzuurprikkeling, limonade. Mis de traditionele bierelementen als hop bitterheid. Zomerse dorstlesser.

8,2

"De Scelling bieren worden gebrouwen met ingrediënten van het eiland Terschelling. Dit bier is niet gebrouwen op Terschelling maar bij brouwerij Wolf in Aarschot België. Biertype is een stout. Bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. De gebruikte ingrediënten zijn water, hop, gemoute gerst en tarwe. Alcohol gehalte 8,5%. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12 graden. Stout is niet mijn favoriete bierstijl maar deze kan ik waarderen. Een degustiebier, niet om je dorst te lessen. "

Review : Scelling 8
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,3 Zicht Romig, beige schuimkraag. Het schuim blijft stabiel en lang staan. Het is een donkerbruin bijna zwart bier.

6,8 Neus Ik ruik geroosterde mout en koffieachtige geuren. De geur is niet krachtig.

7,5 Smaak Je proeft koffie, geroosterde mout, en gekarmeliseerde suikers. Een licht zuurtje. Koolzuurprikkelend en met een medium body. Het hoge alcoholgehalte draagt bij in de zoete smaak. De nasmaak is licht bitter en een beetje plakkend, droog.

Spijssuggestie Donkere chocolade, Geroosterd en gekruid vlees

8,1

"Het blijft bijzonder een herfstbier te proeven in een ander seizoen, in dit geval de overgang van winter naar lente. Een trend is de personalisering van de bieren gecombineerd met limited editions: deze Bok is gebrouwen onder supervisie van meesterbrouwer Wim Vermeulen. Alcoholgehalte 6,6%. Ondergistend bier. Aanbevolen schenktemperatuur 8-10 graden. Het bijzondere aan deze versie is dat de Bok is gebrouwen in 2016 en een gerijpte Bok is. De smaak ontwikkelt verder in de fles. Ik vermoed dat het geproefde bier ca 21 maanden oud is. In het bier zijn behalve water, gerstemout, gist en hop toevoegingen gebruikt. Op het etiket staan suiker en kleurstof: karamel. In mijn beleving een lekker bock bier die smaakvoller wordt met de tijd."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

8,1 Zicht Een mooie robijn rode kleur. Een helder bier. Crèmekleurige volle schuimkraag met fijne bellen.

7,9 Neus Het eerste wat ik ruik zijn rozijntjes. Daarnaast de typisch de zoetige geur van de mout en de suiker . Een kenmerkende Bok geur

8,2 Smaak De eerste slok is vooral zoet. Ook hier proef je suiker en karamel en ervaar je dat plakkerige mondgevoel. Het is een vol (maar niet zo vol als ik verwacht had) bier, met ook een behoorlijk niveau van koolzuur. Mooie rond afdronk.

Spijssuggestie Stoofpotje, wildschotel, pure chocolade, hachee, bitterbal.

8,1

"Een american red ale stijl met 5 hoppen uit de Yakima vallei in de US. 4,1% alcohol gebrouwen met water, gerstmout en hop. De aanbevolen proeftemperatuur is 5 graden. Een verassend lekker, licht en doordrinkbaar bier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Het is een troebel, licht rood, amber bier. De schuimkraag heeft een crème kleur en grote bellen. De schuimkraag zakt in.

7,6 Neus De eerst neus geeft een aardse hoppige geur, daarna de citrusachtige tonen van de citra hop. Onderliggend zijn er de moutige tonen.

7,6 Smaak De Meantime Yakima red is een lekkere bittere red ale. Goed in balans van koolzuur en smaak. Een lekker lichte body en goed doordrinkbaar. Een beetje plakkend en een lange nasmaak.

Spijssuggestie Spareribs of geroosterd varkensvlees

6,5

"De Scelling bieren worden gebrouwen met ingrediënten van het eiland Terschelling. Dit bier is niet gebrouwen op Terschelling maar bij brouwerij Wolf in Aarschot België. Biertype is een blond. Bier van hoge gisting, met nagisting op de fles. De gebruikte ingrediënten zijn water, hop, gemoute gerst en tarwe. Alcohol gehalte 7,4%. Aanbevolen drinktemperatuur 10-12 Graden. Ik vind het bier wel lekker, maar niet bijzonder spannend. "

Review : Scelling 7
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

6,9 Zicht Wit, beige schuimkleur met grote bellen. Het schuim blijft stabiel en lang staan. Het is een tweeschijn goudgeel troebel bier.

6,4 Neus De geur is niet zo sterk, een vlakke geur. Ik ruik sinaasappel en een zoetige moutige geur. Ruikt een een beetje naar een trippel.

6,4 Smaak Een vlakke smaakbeleving, niet spannend. De smaak verdwijnt snel. Koolzuurprikkelend en met een medium body. De nasmaak is licht bitter.

Spijssuggestie Zomerse salade, kaas, kaasplankje

7,9

"Een vol-mout pils van 5% alcohol gebrouwen met water, gerstmout en hop. De belevenis van het openen en uitschenken van een 0,45cl beugelfles (de plop) is uniek. De aanbevolen proeftemperatuur is 6-8 graden, ik vind hem kouder nog lekkerder. Pils vind ik een van de moeilijkst te beoordelen bierstijlen. Ik vind deze lekker en hij heeft zeker karakter."

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Het is een goudgeel, helder bier, met kleine koolzuurparels die opstijgen in het glas. De schuimkraag heeft een witte kleur en grote bellen. De schuimkraag blijft goed staan

7,0 Neus De eerst neus geeft een frisse, moutige geur. Grassige hop tonen.

7,9 Smaak Grolsch pils is een lekker fris pils met mooie bittere tonen van de hop. Goed in balans van koolzuur en smaak. Een lekker licht bitter door-drinkbaar pils. Medium body.

Spijssuggestie Bitterballen, frites. Gekookte mosselen en nasi met saté.

7,9

"Zoals het etiket vermeld is Grolsch Kanon krachtig van smaak met een alcoholgehalte van 11,6%. Ingrediënten water, gerst-mout, suiker en hop. Aanbevolen drinktemperatuur is 8 -12 graden. Biertype gerstewijn. Wat mij betreft één van de sterkste bieren die ik geproefd heb en voor mij een stevig en bier om rustig van te genieten."

Review : Grolsch Kanon
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,4 Zicht Het is een amberkleurig, helder bier, met mooie kleine koolzuurparels. De schuimkraag heeft een crème - kleur en grote bellen. De schuimkraag blijft goed staan.

7,1 Neus De eerste neus geeft zoete karamelachtige en moutige geuren. Daarnaast een lichte kruidige geur van jeneverbes.

7,8 Smaak De Grolsch Kanon is vol, krachtig en zoet van smaak. Duidelijk alcohol warmend. Daarnaast proef je de kruidige tonen van de jeneverbes

Spijssuggestie Geproefd met een lekker stukje oude kaas. Heerlijk!

7,0

"Scelling 4 is een weizenbier van de Terschellinger Bieren geïntroduceerd in 2018. De Scelling bieren worden gebrouwen met gerst en tarwe van Terschelling. Scelling 4 bevat 4% alcohol, vandaar de naam .De aanbevolen schenktemperatuur is 5-8 graden. Het is een bier van hoge gisting, een EBC van 16 en een IBU van 12. Ik vind het een lekkere Weizen maar niet bijzonder of uitgesproken. Lekker fris bier."

Review : Scelling 4
Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur
Alcohol

7,0 Zicht Het is een verassend bleek en helder bier met zichtbaar sterke koolzuur-pareling. Met een witte, romige schuimkraag met fijne bellen. De schuimkraag blijft lang staan.

7,2 Neus Een zoetige, moutige geur. Een lichte banaan en citrusfruit geur. Geen sterke neus.

7,0 Smaak Een volle zoetige smaak, met de lichte frisheid van tarwe. Sterke CO2 tinteling en een lichte zurige, kruidige nasmaak. Een volle body

Spijssuggestie Tonijnfilet of zalmfilet met asperges, frisse salades met avocado’s, wienerschnitzel.

6,5

"Grolsch 0,0% Radler is geen bier maar een biermix-drank zonder alcohol. Het product heeft behoorlijk wat ingrediënten als water, suiker, gerstmout, vruchtensap, groene thee aroma, johannesbroodpitmeel en hop. De aanbevolen drinktemperatuur is zeer koud 3 graden. Voor mij een lekkere frisse Radler, zonder alcohol, voor zomerse temperaturen. De Radler drinkt makkelijk weg. De Grolsch Radler 0,0% Ice Tea is eerder een frisdrank dan een bier. "

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter
Fruitig
Moutig
Kruidig
Body
Koolzuur

6,0 Zicht Een goudgeel biermix drank met tweeschijn, met een witte schuim kraag. De schuimkraag is niet stabiel en verdwijnt snel. Zichtbare koolzuurbellen. Het ziet er snel uit als een limonade.

7,5 Neus Erg zoete geur met frisse citroen en frisse thee aroma’s

6,5 Smaak Zoet, smaakt naar een citroen ijsthee. Met een licht bittere afdronk en aangename koolzuurprikkeling. De traditionele biersmaak elementen zijn hier nauwelijks te onderscheiden. Een drinkbare Radler met een lichte body.