Grolsch (63)
Afgelopen weekend werden in München de 8e Biersommelier Wereldkampioenschappen gehouden. Voor het eerst ging er een Nederlander met het goud naar huis en ging ook het zilver mee terug naar de Lage Landen.
Verder lezenHeb je je weleens afgevraagd waarom Belgisch bierschuim stabieler is dan schuim van andere bieren? Onderzoekers van de Technische Universiteit Eindhoven en de Eidgenössische Technische Hochschule Zürich ook. En ze hebben het antwoord gevonden.
Verder lezen'4 oktober, da's toch Dierendag?' horen we je denken. Het antwoord is ja, maar Hellobier doopt het om tot Bierendag. Een dag waarop er bij 6 locaties op de Noordkade in Veghel, 6 (inter)nationale bokbieren worden geproefd, desgewenst met bijpassende hapjes.
Verder lezenVoor het derde jaar op rij is een Nederlandse brouwerij uitgeroepen tot de duurzaamste brouwerij te wereld. Dat betekent dat ze ook het komende jaar de titel 'Sustainable Brewery of the Year' mogen dragen.
Verder lezen
"Fris en dorstlessend is deze radler zeker, vooral wanneer je hem steenkoud drinkt. Daarmee is het wat mij betreft dan ook wel klaar. Wanneer je me had verteld dat ik een glas citroen-ijsthee aan het drinken was had ik je ook geloofd. Geen enkele (ook niet subtiele) kenmerken van bier/radler te ontdekken. Het geheel wordt weggeblazen door het ijsthee-aroma. Prima drankje, maar niks voor mij."
Casper Meenink