Hertog jan grand prestige

Hertog Jan Grand Prestige

8,6 (4 beoordelingen)

Hertog Jan Grand Prestige wordt gebrouwen met vier verschillende soorten mout. In de rijpe, volle smaak proef je zowel bittere tonen van chocolade en koffie als zoete tonen van karamel en rozijnen. Een zogenaamde gerstewijn ofwel barley wine, een biersoort die uitermate geschikt is om op te leggen. De smaak zal zich nog jaren ontwikkelen in de richting van port. Bierkenners en bierliefhebbers van over de hele wereld weten dit speciaalbier te waarderen. Dat blijkt onder meer uit de vele onderscheidingen en gouden medailles die dit bier heeft verdiend. Met recht het kroonjuweel van Hertog Jan.

10.0%
Gerstewijn Oplegbier
Donker en Rijk
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
30 cl
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Beste keuze: Albert Heijn
4,45
4 x 30 cl Bestellingen alleen vanaf 70 euro
Vandaag besteld, morgen in huis

Expert Video Review

Vatgerijpt. Meesterbrouwer Gerard van den Broek trakteert whiskeykenners op Hertog Jan Vatgerijpt. Wat vinden deze doorgewinterde whiskeykenners van houtgerijpte bieren.

Reviews door Bierista Experts

Frouke.van
Bierista
8,5

Frouke van Loo

Ik begrijp waarom dit bier de 'Grand Prestige' heet; het aangezicht is al bijna koninklijk en de smaak maakt het af. Een heerlijk vol en smakelijk bier!

Zicht 8,5

Gave kastanjebruine kleur! Helder bier met grof en inzakkend schuim.

Neus 8,5

Op het eerste gezicht denk ik aan de wijnballen van de kermis, zuurstukgeuren. Dit gaat over in oudheid en karamel, een vol bier dus!

Smaak 8,5

Sterke smaken die mooi in elkaar overvloeien! Denk aan karamel, rozijnen, banaan en chocolademout...
Spook
Bierista
8,1

spook

Mooi donker gerstewijn bier waar ik na jaren de eer weer eens had om er een te proeven tijdens de proeverij. Wel een heel speciale editie uit 2009!heb ik mogen proeven. Zeker toen ik die op temperatuur heb laten komen, komt hij zeker meer tot zijn recht.

Zicht 8,2

Mooi donker bier. Donker bruin en licht troebel.

Neus 8,1

Mooie romige, zoete en kruidige neus die binnenkomt.

Smaak 6,9

Zacht licht zoet en kruidig van smaak. De afdronk is mooi rond en blijft een hele tijd hangen. Beste om dit bier echt op temperatuur te laten komen, want dan is het bier juist heel zacht. Heerlijk evenwicht van de caramel, chocola en fruitige smaken. Goed in evenwicht vind ik.

Spijs suggestie

Zeker in de winter zou ik het aanraden met een lekkere wildraqout
Alain
Bierista
9,2

Alain Schepers

Brouwer Gerard van den Broek noemt dit een supertrappist. De Grand Prestige mag zich officieel geen trappistenbier noemen, maar kan wij mij betreft de concurrentie aan met bv. de Rochefort 10 of de La Trappe Quadrupel. Dit is een stevig bier met veel aangename zoetheid, denk aan karamel, chocolade en gedroogde vruchten als rozijntjes en vijgen. Voor mij een onbetwiste evergreen!

Zicht 8,5

Diep, donkerbruin bier met een volle romige schuimkraag. Schuimkraag is stevig en heeft een beige tot bruine kleur.

Neus 9,0

Vol zoete neus met gedroogde vruchten. Rozijnen en vijgen zijn duidelijk herkenbaar. Zoete aroma's van karamel en gerbrane mout doen ook duidelijk van zich spreken.

Smaak 9,5

De smaak is vol, rijk en zoet. Een zeer stevige body en aroma's van karamel, gedroogde vruchten en chocolade maken dit bier tot een feestje.

Spijs suggestie

Rijpe kaassoorten, chocolade of bij een langzaam gegaard stevig stuk rundvlees.
Ivo
Bierista
8,7

Ivo Thijssen

Meesterlijke gerstewijn die niet verbleekt bij de betere trappisten. Een zwoele, zoetsappige en verleidelijke nectar die haar jaren goed draagt. Complex bij beschouwing maar voor iedereen aangenaam.

Zicht 7,5

Diep robijnrood tot donker. Beige, fijnmazige schuimkraag.

Neus 8,0

Geroosterde mouten met hintjes van vijgen.

Smaak 8,8

Een fluweelzachte gerstewijn waarin chocolade, donker fruit en moutsuikers mee worden gedragen door een aangename alcoholwarmte.

Spijs suggestie

Brownies, hertebiefstuk, rood vlees.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket