Hertog jan grand prestige

Hertog Jan Grand Prestige

9,0 (2 beoordelingen)

Hertog Jan Grand Prestige wordt gebrouwen met vier verschillende soorten mout. In de rijpe, volle smaak proef je zowel bittere tonen van chocolade en koffie als zoete tonen van karamel en rozijnen. Hertog Jan Grand Prestige is een zogenaamde gerstewijn ofwel barley wine, een biersoort die uitermate geschikt is om op te leggen. De smaak zal zich nog jaren ontwikkelen in de richting van port. Bierkenners en bierliefhebbers van over de hele wereld weten de Hertog Jan Grand Prestige te waarderen. Dat blijkt onder meer uit de vele onderscheidingen en gouden medailles die dit bier heeft verdiend. Grand Prestige is met recht het kroonjuweel van Hertog Jan.

10.0%
Gerstewijn Oplegbier
Donker en Rijk
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
30 cl
Haardvuur, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
Te koop bij: Hertog Jan Brouwerijwinkel
34,99
6 flessen Grand Prestige 75cl
Inclusief rijpingsrekje & Gratis Bezorging

Beoordelingen

Alain
Bierista
9,2

Alain Schepers

Brouwer Gerard van den Broek noemt dit een supertrappist. De Grand Prestige mag zich officieel geen trappistenbier noemen, maar kan wij mij betreft de concurrentie aan met bv. de Rochefort 10 of de La Trappe Quadrupel. Dit is een stevig bier met veel aangename zoetheid, denk aan karamel, chocolade en gedroogde vruchten als rozijntjes en vijgen. Voor mij een onbetwiste evergreen!

Zicht 8,5

Diep, donkerbruin bier met een volle romige schuimkraag. Schuimkraag is stevig en heeft een beige tot bruine kleur.

Neus 9,0

Vol zoete neus met gedroogde vruchten. Rozijnen en vijgen zijn duidelijk herkenbaar. Zoete aroma's van karamel en gerbrane mout doen ook duidelijk van zich spreken.

Smaak 9,5

De smaak is vol, rijk en zoet. Een zeer stevige body en aroma's van karamel, gedroogde vruchten en chocolade maken dit bier tot een feestje.

Spijs suggestie

Rijpe kaassoorten, chocolade of bij een langzaam gegaard stevig stuk rundvlees.
Ivo
Bierista
8,7

Ivo Thijssen

Meesterlijke gerstewijn die niet verbleekt bij de betere trappisten. Een zwoele, zoetsappige en verleidelijke nectar die haar jaren goed draagt. Complex bij beschouwing maar voor iedereen aangenaam.

Zicht 7,5

Diep robijnrood tot donker. Beige, fijnmazige schuimkraag.

Neus 8,0

Geroosterde mouten met hintjes van vijgen.

Smaak 8,8

Een fluweelzachte gerstewijn waarin chocolade, donker fruit en moutsuikers mee worden gedragen door een aangename alcoholwarmte.

Spijs suggestie

Brownies, hertebiefstuk, rood vlees.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Live proeverij

Doe mee met de grootste bierproeverij van Nederland