Bierista fles

Mestreechs Aajt

Gulpener Bierbrouwerij (34)

Mestreechs Aajt is een bijzonder middeleeuwse bier. Het wordt vandaag de dag nog maar op één plek gebrouwen, namelijk in Herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen. Hier ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar te rijpen in eikenhouten vaten. Alleen op die manier ontstaat de typische rinzige - wat zurige - smaak met een frisse afdronk die het Mestreechs Aajt zo kenmerkt. Mestreechs Aajt is met haar donkere kleur een heerlijk fris oerbier dat de perfecte balans heeft tussen zurig en zoet. De appelachtige geur streelt de neus. Verkrijgbaar als Gulpener Speciale Editie!

Details

Bierstijl
Alcohol
3.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Middeleeuws bier, Houtgerijpt
Spijzen
Kip en gevogelte, Vette vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek

Het oordeel van de Bierista's

Mestreechs Aajt is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Zwarte Cross - Niks is onmogelijk voor Grolsch

Niks is onmogelijk. Dat was de lijfspreuk van Frank Domhof, verantwoordelijk voor de biervoorziening tijdens de Zwarte Cross.

Verder lezen

Bud wil vooral jonge generatie bierdrinkers inspireren

Bud, het nummer één biermerk van de Verenigde Staten, is vanaf nu ook breed verkrijgbaar in Nederland.

Verder lezen

Mout Bierfestival komt naar Tilburg

Goed nieuws voor bierbeminnend Tilburg: Mout Bierfestival – Tilburg 2019 strijkt van 2 tot en met 4 augustus neer in het nieuwe Spoorpark.

Verder lezen

Bierfestival Hoppig doneert 1 miljoen liter schoon drinkwater

Samen met bezoekers heeft Bierfestival Hoppig 1 miljoen liter schoon drinkwater gedoneerd aan ontwikkelingslanden.

Verder lezen