Bierista fles

Mestreechs Aajt

Gulpener Bierbrouwerij (36)

Mestreechs Aajt is een bijzonder middeleeuwse bier. Het wordt vandaag de dag nog maar op één plek gebrouwen, namelijk in Herberg De Zwarte Ruiter in Gulpen. Hier ligt Mestreechs Aajt minimaal een jaar te rijpen in eikenhouten vaten. Alleen op die manier ontstaat de typische rinzige - wat zurige - smaak met een frisse afdronk die het Mestreechs Aajt zo kenmerkt. Mestreechs Aajt is met haar donkere kleur een heerlijk fris oerbier dat de perfecte balans heeft tussen zurig en zoet. De appelachtige geur streelt de neus. Verkrijgbaar als Gulpener Speciale Editie!

Details

Bierstijl
Alcohol
3.5%
Categorie
Intens en Uitdagend
Kenmerken
Middeleeuws bier, Houtgerijpt
Spijzen
Kip en gevogelte, Vette vis, Vleesgerechten, Jonge en romige kazen
Drinktemp.
6 °C
Volume
75 cl
Drinkmoment
Haardvuur, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek

Het oordeel van de Bierista's

Mestreechs Aajt is nog niet beoordeeld door onze Bierista's.

Ben je Bierista? Login en schrijf een review en ontvang +25 Biercoin

Reviews worden alleen geschreven door onze Bierista’s. Jij kunt nu ook Bierista worden door de Bierista Bieropleiding te doen. Zo weten wij zeker dat je de juiste bierkennis in huis hebt om kwalitatief hoogwaardige beoordelingen te schrijven.

Bestel Bieropleiding

Volop proeven, brouwen en beleven in het nieuwe Brand Proeflokaal

Tweeëntachtig jaar na opening van ’t Kelderke heeft de Brand Bierbrouwerij op de plek van de oude pastorie een nieuw Proeflokaal geopend.

Verder lezen

Zundert 10 als eerste trappist op de thuistap

Een wereldprimeur! Zundert 10 is als eerste trappistenbier beschikbaar voor een thuistapsysteem!

Verder lezen

Dit zijn de winnaars van de Entree-verkiezing Huisbier van het Jaar

Een deskundige jury heeft zich gebogen over tal van huisbieren. Dit zijn de winnaars van de verkiezing Huisbier van het Jaar.

Verder lezen

Lowlander Winter Ale draagt een naaldje bij

Lowlander doneert voor ieder verkocht flesje Winter IPA 0,05 aan Adopteer een Kerstboom.

Verder lezen