Bockbier Top 10

Bockbier staat weer op de tap en in de schappen. Terwijl de regen tegen de ramen klettert en de wind om het huis giert, zitten we lekker te genieten met zo'n prachtig roodbruin gekleurde rakker. Wat zijn tien bockbieren, die goed verkrijgbaar zijn en door velen wordt gewaardeerd om zijn rijke smaak met kenmerkende aroma's van karamel, geroosterde mout, gedroogd fruit en nog veel meer. Kies je eigen favoriet!

1
Jopen bokbier

Jopen Bokbier

Jopen Bokbier is een alom gewaardeerd Bockbier. Het heeft alles wat je van een goed Bockbier mag verwachten. Niet voor niets is Jopen Bokbier in september 2017 uitgeroepen tot Bier van de Maand bij Bierista.nl
2
Bronckhorster ijsselbock

Bronckhorster IJsselbock

Bronckhorster IJsselbock scoort al jaren achtereen zeer goed in de competitie 'Het Lekkerste Bockbier van Nederland'. In 2016 won dit bier de titel. Brouwer Steve Gammage veranderde een aantal jaren het recept en koos voor een ondergistend bockbier. Sindsdien is dit bier een enorme hardloper.
3
Texels bock

Texels Bock

Texels Bock is zo'n heerlijk bier, die je alles biedt wat je van een Bockbier mag verwachten. Mooie karameltonen, een zoetheid, een licht bittertje. Het onderscheidende van Texels Bockbier is zijn romige karakter. Romig? Ja, romig! Proef het en je weet precies wat ik bedoel.
4
T ij ijbok

't IJ IJbok

IJbok van de Amsterdamse brouwerij 't IJ heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Dit bier is een echte topper geworden. Een mooi robuust bier met veel moutige tonen, waarmee je elke herfststorm met gemak doorstaat.
5
Hertog jan bockbier

Hertog Jan Bockbier

Hertog Jan Bockbier heeft een mooie volle smaak. Ook dit bier heeft tonen van geroosterde mout en de zoete karameltonen. Je wordt er al warm van als je er naar kijkt. Maar ja, naar bier moet je niet kijken. Dat moet je proeven. Zeker ook doen met deze topper! Cheers!
6
Gulpener herfstbock

Gulpener Herfstbock

In het Limburgse Gulpen is de laatste jaren veel gebeurd op biergebied. Gulpener heeft enorm aan de weg getimmerd. Een aanrader om het Brouwlokaal naast de brouwerij eens te bezoeken. Proef daar dan zeker de Gulpener Herfstbock. Lekker uit de fles, maar je gaat huilen van geluk als je 'm uit de tap drinkt, zo vlak naast de brouwerij.
7
Oedipus chateau akkerman

Oedipus Chateau Akkerman

Bij Oedipus maken ze kwalitatief prachtige bieren met een eigen twist. Nooit gedacht dat deze brouwerij met een traditioneel bier als een bockbier zou komen. Maar gelukkig, het is er nu wel. Chateau Akkerman klinkt als een Nederlandse Bordeaux. De fles ziet er ook zo uit. Het is echter een Bockbier, dat je met veel vleesgerechten kunt combineren.
8
Lindeboom gouverneur dubbelbock

Lindeboom Gouverneur Dubbelbock

Deze Gouverneur Dubbelbock komt van Brouwerij Lindeboom uit het Limburgse Neer. Deze krachtige jongen heeft een ietwat afwijkende smaak als je 'm vergelijkt met de concurrentie. Behalve de mooie gebrande tonen die je in een Bockbier mag verwachten heeft dit bier iets fruitig. Rode vruchtjes als frambozen. Bijzonder aangenaam!
9
La trappe bockbier

La Trappe Bockbier

La Trappe Bockbier is het enige Bockbier ter wereld dat het Trappistenlogo mag dragen. Dit bier heeft een kruidig karakter dankzij de grote hoeveelheden hop die zijn gebruikt. Behalve veel kruidigheid heeft dit bier een grote volle schuimkraag.
10
Grolsch herfstbok

Grolsch Herfstbok

Grolsch Herfstbok is een allemansvriend. Het is een Bockbier dat de grote massa aanspreekt. Al jaren is dit Bockbier het meest verkocht in ons land. Het is een erg zoet bier en daardoor laagdrempelig.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket