Brouwerij DAVO Bieren

DAVO Bieren is in 2012 opgericht in Deventer. Ondertussen is de eigen stadsbrouwerij en haar proeflokaal sinds 2016 dé plek in Deventer waar alles draait om bier. Je proeft hier de lekkerste bieren in combinatie met misschien wel de beste burgers van de stad. In het oude industriële, maar sfeervol ingerichte pand is de Stadsbrouwerij gevestigd. Hier kun je zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en dus van de bieren proeven in het gezellige proeflokaal. Op de tap zijn ook nog een hoop bieren van andere brouwerijen verkrijgbaar. Hier vermaak je je dus prima!

Bij de Stadsbrouwerij is ook een winkeltje waar je DAVO bieren kunt kopen voor thuis, maar ook exclusieve edities en geschenkverpakkingen verkrijgbaar zijn.

Onze topbieren

8,2

DAVO St. Dmitri Ivanovitsj Donskoy

DAVO Bieren

DAVO St. Dmitri Ivanovitsj Donskoy is een Russian Imperial Stout. Dit bier is geinspireerd op St. Dmitry Ivanovich Donskoy, die je kunt kennen als 'The Don' als prins van Moskou in de 14e eeuw. Het bier is zoet, vol en rijk van smaak. Tonen en aroma's van karamel, vanille en chocolade. Deze Stout is verrijkt met Firean whisky.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

DAVO Weizenbock

DAVO Bieren

DAVO Weizenbock is het smakelijke bockbier van Davo Bieren. Typische smaken zoals karamel en koffie zijn mild maar duidelijk aanwezig. Het frisse en lichtzurige wat we gewend zijn van een Weizen komt ook in dit bier naar boven. De combinaties maken dit een mooie bock om te beginnen maar ook een echte smaakmaker om ook als gevorderde bierdrinker van te genieten. Deze Weizenbock ontving in 2016 een zilveren medaille als de Beste Speciaalbock van Nederland en in 2017 een zilveren medaille voor Beste Dubbelbock van de wereld. In 2019 kreeg dit bier een gouden medaille voor de Beste Dubbelbock van de wereld en won het de Beste Bok van het Oosten Bokaal.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

DAVO Whiplash

DAVO Bieren

DAVO Whiplash is een Witbier van DAVO Bieren in Deventer. Een verfrissend Witbier met tonen van koriander en citrus.

Witbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

DAVO Darkness

DAVO Bieren

DAVO Darkness is een combinatie van Stout en Dubbel. Deze hybride bevat intense smaken van gebrande mouten en aroma's van karamel. Ook proef je tonen van drop terug in dit bier.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

DAVO The Don

DAVO Bieren

DAVO The Don is een Russian Imperial Stout. St. Dmitri Donskoy, ook wel ‘The Don’ genoemd was in de 14e eeuw heerser in Noord-Rusland en Prins van Moskou. Een geducht krijger die het opnam tegen de Tartaren en Mongolen. Naar verluidt zou hij meer dan eens zijn tegenstanders dronken hebben gevoerd alvorens de strijd in te gaan. Een tactiek die de brouwers van DAVO zeer aanspreekt en waarvoor zij wel een geschikt bier in gedachten hadden: Saint Dmitri Ivanovitsj Donskoy Sweet Oak Aged Russian Imperial Stout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

DAVO Tripel

DAVO Bieren

DAVO Tripel is een blond en krachtig bier. Het goudgele bier is zoet en verwarmend door het stevige alcoholpercentage. Het fruitige karakter maakt het bier zeer toegankelijk. Heerlijk bij vette vissoorten of een gegrild vlees. Brons op de Dutch Beer Challenge in 2017!

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,5

DAVO Hangout

DAVO Bieren

DAVO Hangout is een Session IPA. Ondergistend, vol simcoe hop en laag in alcohol. De ultieme dorstlesser voor in jouw favoriete hangout!

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Out now - Zomernummer van Bier! Magazine

De hele zomer lang genieten van mooie reportages, columns en biernieuws. Het zomernummer van Bier! Magazine ligt in de kiosk.

Verder lezen

Davo Bieren 10 jaar

Davo Bieren bestaat deze maand precies tien jaar. Er is een speciale bierbox ontwikkeld en de brouwerij maakt de toekomstplannen bekend.

Verder lezen

DAVO Bieren strijkt neer in Zwolle

De speciaalbierbrouwers van DAVO Bieren openen 9 juli een proeflokaal in Zwolle.

Verder lezen

Bijzonder bier van ver weg en van hier

Bierfestival Leeuwarden bood afgelopen weekeinde bierliefhebbers weer een bijzondere ontdekkingstocht in smaken.

Verder lezen