Davo bieren

Brouwerij DAVO Bieren

DAVO Bieren is in 2012 opgericht in Deventer. Ondertussen is de eigen stadsbrouwerij en haar proeflokaal sinds 2016 dé plek in Deventer waar alles draait om bier. Je proeft hier de lekkerste bieren in combinatie met misschien wel de beste burgers van de stad. In het oude industriële, maar sfeervol ingerichte pand is de Stadsbrouwerij gevestigd. Hier kun je zien hoe bier gemaakt wordt, een praatje maken met de brouwers en dus van de bieren proeven in het gezellige proeflokaal. Op de tap zijn ook nog een hoop bieren van andere brouwerijen verkrijgbaar. Hier vermaak je je dus prima!

Bij de Stadsbrouwerij is ook een winkeltje waar je DAVO bieren kunt kopen voor thuis, maar ook exclusieve edities en geschenkverpakkingen verkrijgbaar zijn.

Onze topbieren

Nieuw
8,6

DAVO St. Dmitri Ivanovitsj Donskoy

DAVO Bieren

DAVO St. Dmitri Ivanovitsj Donskoy is een Russian Imperial Stout. Dit bier is geinspireerd op St. Dmitry Ivanovich Donskoy, die je kunt kennen als 'The Don' als prins van Moskou in de 14e eeuw. Het bier is zoet, vol en rijk van smaak. Tonen en aroma's van karamel, vanille en chocolade. Deze Stout is verrijkt met Firean whisky.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

DAVO Road Trip

DAVO Bieren

DAVO Road Trip is een smaakvolle Tripel. Dit krachtige, blonde bier is licht zoet en fijn alcoholverwarmend. Door het fruitige karakter is de Road Trip heel toegankelijk en lekker doordrinkbaar.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,8

DAVO Weizenbock

DAVO Bieren

DAVO Weizenbock is het smakelijke bockbier van Davo Bieren. Deze Weizenbock ontving in 2016 een zilveren medaille als de Beste Speciaalbock van Nederland en in 2017 een zilveren medaille voor Beste Dubbelbock van de wereld. Typische smaken zoals karamel en koffie zijn mild maar duidelijk aanwezig. Het frisse en lichtzurige wat we gewend zijn van een Weizen komt ook in dit bier naar boven. De combinaties maken dit een mooie bock om te beginnen maar ook een echte smaakmaker om ook als gevorderde bierdrinker van te genieten.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

DAVO Tripel

DAVO Bieren

DAVO Tripel is een blond en krachtig bier. Het goudgele bier is zoet en verwarmend door het stevige alcoholpercentage. Het fruitige karakter maakt het bier zeer toegankelijk. Heerlijk bij vette vissoorten of een gegrild vlees. Brons op de Dutch Beer Challenge in 2017!

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,5

DAVO CEO#1: Sketchy

DAVO Bieren

Iedere medewerker bij DAVO krijgt een eigen bier. De eerste is voor Elena, een light IPA. Niet zo hoppig als een Session maar lekker fris en en dorstlessend.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,3

DAVO Lost Boys

DAVO Bieren

DAVO Lost Boys is een Imperial Red Ale. Verwarmend met een licht zuurtje en wat droog in de afdronk. Lekker op het terras bij het eten of na een dag aan het haardvuur.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
7,2

DAVO Kettle Sour Kriek

DAVO Bieren

Kettle Sour Kriek van DAVO Bieren is een smakelijk bier waar aan het einde van het brouwproces een hele bak kersen aan toe is gevoegd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,0

DAVO Surf Ale

DAVO Bieren

DAVO Surf Ale is een American Wheat Ale van DAVO Bieren in Deventer. Frisse, hoppige smaken en tonen van citrus maken dit bier een toegankelijke IPA. Het alcoholpercentage van 6,4% geeft kracht aan dit bier en zorgt ervoor dat je hem toch echt wat rustiger zal moeten drinken om er van te genieten. Een mooi voorbeeld in de categorie Blond & Krachtig.

American Wheat Ale

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
Davo bieren.001

Bierista’s ontdekken | DAVO Bieren in Deventer

1 augustus 2018 Zondag 29 juli vond er weer een nieuwe maandelijkse, exclusieve Bierista rondleiding plaats. Dit keer bij DAVO Bieren in Deventer. Een groep van 20 gediplomeerde Bierista’s vond hun weg naar deze hotspot in Overijssel. Lees je mee? Verder lezen
Davo bar

DAVO Bieren behaalt crowdfundingsdoel in 4 dagen!

28 juli 2018 DAVO Bieren in Deventer gaat een nieuw proeflokaal openen aan de Rijnkade in Arnhem. Binnen vier dagen was het doelbedrag al binnen! Op naar Arnhem! Verder lezen