Muifelbrouwerij

De Brabantse Muifelbrouwerij is in 2006 opgericht in Oss. De brouwerij heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De Muifelbieren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dit betekent tijdens afvullen geen filtratie, geen pasteurisatie en koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een depot van eiwitten en gist.

In 2018 is de Muifelbrouwerij klaar voor uitbreiding. Aan het begin wordt een succesvolle crowdfunding opgezet. Binnen 48 uur wordt de crowdfunding met ruim 10% overschreden. In 2019 werd de brouwerij geopend door de Commissaris van de Koning van Brabant. De apetrotse eigenaar Martin Ostendorf brouwt sindsdien zijn bijzondere bieren in eigen ketels.

Spraakmakende bieren van deze brouwerij zijn bijvoorbeeld Zuster Agatha en de Zuster Agatha Houtgerijpt uit 2017.

Onze topbieren

8,5

Muifelbrouwerij Beerskey Peated

Muifelbrouwerij

Beerskey Peated van de Muifelbrouwerij is een donker en rijk bier. De combinatie van rijk en krachtig speciaalbier en een stevig geturfde whisky. Beerskey dankt zijn whisky beleving aan het gebruik van geturfde rookmout tijdens het brouwproces.

Donkere bieren

Aroma
Zoet

8,5

Muifel Duivels Verlanghe

Muifelbrouwerij

Muifel Duivels Verlanghe is een D.D.H.D.N.E.I.P.A. Gebrouwen met wel 30 gram hop per liter.

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Muifel Anneke & Merels Sweet Chocolate Stout

Muifelbrouwerij

Dit bier van Muifel is gebrouwen in samenwerking met Anneke & Merel. Het is een traditionele Stout zonder toevoegingen als lactose en chocolade. Het chocolade karakter komt volledig uit de belachelijke hoeveelheid Thomas Fawcett pale chocolate mout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Muifel Barley Wine Vatgerijpt #8 Tomintoul Whisky

Muifelbrouwerij

Muifel Barley Wine Vatgerijpt #8 Tomintoul Whisky is een Barley Wine. Het bier heeft een alcoholpercentage van 12,0%.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Muifel Bockski

Muifelbrouwerij

Muifel Bockski is het eerste Nederlandse Bockbier met sterke peated whisky aroma's. Dit stevige bier met 10,6% alcohol is een regelrecht degustatiebier, waar je rustig de tijd voor moet nemen. Ideaal na een lange verfrissende herfstwandeling of bij een knisperend haardvuur.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Muifel Beerskey

Muifelbrouwerij

Muifel Beerskey is een bier gebrouwen met Geturfde Whiskeymout. Geen enkel misverstand daarover. Zodra je met je neus in de buurt van het glas komt, vang je de aroma's. Een gruwel voor diegene die niet van whiskey houdt; een genot voor de liefhebbers van heftige smaken als rook en turf.

Flavoured bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Muifel Barley Wine

Muifelbrouwerij

Muifel Barley Wine is de eerste Barley Wine van Muifel Brouwerij. Het bier is gerijpt op Bourbon vaten. Gebrouwen met de hopsoorten Amarillo en Colombus.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Expert-reviews bieden inspiratie

De Bierista proeven wat af. Dagelijks passeren tientallen reviews met ervaringen over hoe de verschillende bieren smaken. Doe er je voordeel mee.

Verder lezen

Bierpack vol winnaars

De uitslag van de Dutch Beer Challenge werd deze week bekend gemaakt. Twaalf winnende bieren kun je nu in één pack bestellen.

Verder lezen

Nieuw: Muifel Vatgerijpt #3 Zuster Agatha Grand Reserve

Muifelbrouwerij heeft wederom een bijzonder bier gelanceerd. De Vatgerijpt #3 is de Zuster Agatha Reserve uit een Jamaicaans rumvat.

Verder lezen

IPA holadiee

IPA's zijn er in soorten en met maten. Bierista's hebben tal van expert-reviews geschreven, waarvan hier een kleine bloemlezing.

Verder lezen