Muifelbrouwerij

De Brabantse Muifelbrouwerij is in 2006 opgericht in Oss. De brouwerij heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De Muifelbieren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dit betekent tijdens afvullen geen filtratie, geen pasteurisatie en koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een depot van eiwitten en gist.

In 2018 is de Muifelbrouwerij klaar voor uitbreiding. Aan het begin van het jaar starten zij hun crowdfunding op. Tijdens de gezellige investeerdersdag wordt deze actie gelanceerd en behalen zij een sneltreinuitslag. Binnen 48 uur wordt de crowdfunding reeds met 10% overschreden. Uitbreiden is dus een feit!

Spraakmakende bieren van deze brouwerij zijn bijvoorbeeld Zuster Agatha en de Zuster Agatha Houtgerijpt uit 2017.

Onze topbieren

8,7

Muifel Zuster Agatha

Muifelbrouwerij

Muifel Zuster Agatha is een donker en warm bier. Het heeft een enorme complexiteit en een zeer aangename zoete en bittere nasmaak.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Bitter

8,6

Muifel USA IPA

Muifelbrouwerij

Muifel USA IPA is een India Pale Ale met een aangename, milde bitterheid. Drie Amerikaanse hopsoorten zorgen voor veel aroma's van onder meer citrusfruit. De nasmaak is zeker bitter, maar een bitterheid zonder scherpe randjes.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,5

Muifel Beerskey

Muifelbrouwerij

Muifel Beerskey is een bier gebrouwen met Geturfde Whiskeymout. Geen enkel misverstand daarover. Zodra je met je neus in de buurt van het glas komt, vang je de aroma's. Een gruwel voor diegene die niet van whiskey houdt; een genot voor de liefhebbers van heftige smaken als rook en turf.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Muifel Broeder Everardus

Muifelbrouwerij

Muifel Broeder Everardus is een mooie goudgele tripel met een ferme witte schuimkraag. Voor de vergisting is een trappistengist gebruikt. Dat levert dikke, fruitige aroma's op. Voor deze Tripel neem je graag even de tijd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Muifel D'n Ossebock

Muifelbrouwerij

Muifel heeft D'n Ossebock, het eerste seizoensbier van de brouwerij, speciaal gebrouwen voor de gure herfstavonden. Deze bock heeft meer dan alleen zoetheid. Het heeft een subtiel bittere smaak, die D'n Ossebock pit en kracht geeft.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Muifel Lentebier

Muifelbrouwerij

Muifel Lentebier is een ondergistend bier met veel hopkarakteristieken. Het heeft de frisheid als de lente zelf.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Bitter

7,5

Muifel D'n Ossekop

Muifelbrouwerij

Muifel D'n Ossekop is een eerbetoon aan de verdwenen Maaslandbrouwerij uit Oss. Als inspiratie werd het beste bier genomen. Uiteraard heeft brouwerij Martin Ostendorf het recept naar zijn hand gezet.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

5,9

Zuster Agatha Houtgerijpt 2017

Muifelbrouwerij

Zuster Agatha Houtgerijpt van de Muifelbrouwerij werd in 2013 voor het eerst gebrouwern. Een houtgerijpte variant gebrouwen van de klassieke Quadrupel Zuster Agatha. Het op licht geroosterde eikenhout gerijpte bier bleek zeer in de smaak te vallen waardoor men in 2014 besloot deze houtgerijpte heerlijkheid eenmaal per jaar te brouwen als lekkernij voor de winter.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle
1357 dubbel muifel

Bier van de Week | Muifel 1357 Dubbel

13 juni 2018 Het 'Bier van de Week' is dit keer weer vers van de pers! De Muifel 1357 Dubbel is begin juni gelanceerd tijdens de Open Brouwerijdagen. Ontdek snel meer over dit mooie Dubbel bier! Verder lezen
Muifelbrouwerij 1

Nieuw bier van de Muifelbrouwerij op de Nederlandse Brouwerijdagen!

25 mei 2018 Tijdens de Week van het Nederlandse Bier openen een hoop Nederlandse brouwerijen hun deuren voor geïnteresseerden. Je krijgt zo een uniek kijkje in de ketels! Ook de Muifelbrouwerij uit Oss sluit zich aan en lanceert dit weekend ook een gloednieuw bier! Verder lezen