Muifelbrouwerij

De Brabantse Muifelbrouwerij is in 2006 opgericht in Oss. De brouwerij heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De Muifelbieren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dit betekent tijdens afvullen geen filtratie, geen pasteurisatie en koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een depot van eiwitten en gist.

In 2018 is de Muifelbrouwerij klaar voor uitbreiding. Aan het begin wordt een succesvolle crowdfunding opgezet. Binnen 48 uur wordt de crowdfunding met ruim 10% overschreden. In 2019 werd de brouwerij geopend door de Commissaris van de Koning van Brabant. De apetrotse eigenaar Martin Ostendorf brouwt sindsdien zijn bijzondere bieren in eigen ketels.

Spraakmakende bieren van deze brouwerij zijn bijvoorbeeld Zuster Agatha en de Zuster Agatha Houtgerijpt uit 2017.

Onze topbieren

Nieuw
8,7

Muifel Bockski

Muifelbrouwerij

Muifel Bockski is het eerste Nederlandse Bockbier met sterke peated whisky aroma's. Dit stevige bier met 10,6% alcohol is een regelrecht degustatiebier, waar je rustig de tijd voor moet nemen. Ideaal na een lange verfrissende herfstwandeling of bij een knisperend haardvuur.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

8,6

Muifel USA IPA

Muifelbrouwerij

Muifel USA IPA is een India Pale Ale met een aangename, milde bitterheid. Drie Amerikaanse hopsoorten zorgen voor veel aroma's van onder meer citrusfruit. De nasmaak is zeker bitter, maar een bitterheid zonder scherpe randjes.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,6

Muifel Beerskey

Muifelbrouwerij

Muifel Beerskey is een bier gebrouwen met Geturfde Whiskeymout. Geen enkel misverstand daarover. Zodra je met je neus in de buurt van het glas komt, vang je de aroma's. Een gruwel voor diegene die niet van whiskey houdt; een genot voor de liefhebbers van heftige smaken als rook en turf.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Muifel Broeder Everardus

Muifelbrouwerij

Muifel Broeder Everardus is een mooie goudgele tripel met een ferme witte schuimkraag. Voor de vergisting is een trappistengist gebruikt. Dat levert dikke, fruitige aroma's op. Voor deze Tripel neem je graag even de tijd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Muifel Black Bastard

Muifelbrouwerij

Black Bastard van de Muifelbrouwerij is gebrouwen ter ere van het 10-jarig bestaan van de brouwerij. Deze Stout is volmondig met een complex karakter. De nadruk ligt op de gebrande moutsmaken in combinatie met vrij licht zoete tonen.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Muifel Zuster Agatha

Muifelbrouwerij

Muifel Zuster Agatha is een donker en warm bier. Het heeft een enorme complexiteit en een zeer aangename zoete en bittere nasmaak.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Muifel D'n Ossebock

Muifelbrouwerij

Muifel heeft D'n Ossebock, het eerste seizoensbier van de brouwerij, speciaal gebrouwen voor de gure herfstavonden. Deze bock heeft meer dan alleen zoetheid. Het heeft een subtiel bittere smaak, die D'n Ossebock pit en kracht geeft.

Bockbier

Aroma
Zoet
Bitter

7,6

Muifel Weizen

Muifelbrouwerij

Muifel Weizen is gebrouwen met veel tarwemout voor een milde & frisse smaak. Vergist met een prima Duitse weizen gist voor heerlijke banaan en kruidnagel aroma’s.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Muifel start het bockbierseizoen met Bockski

De fysieke brouwerij bij Muifel is een feit. Het streven is om binnen een jaar de productie te gaan verdubbelen.

Verder lezen

Nieuw bier Muifelbrouwerij: Muifel Bockski

De Osse Muifelbrouwerij lanceert aan de start van het bockbierseizoen een gloednieuw Nederlands bockbier: Bockski.

Verder lezen

Nieuw bier Muifelbrouwerij: Muifel Weizen

Muifelbrouwerij presenteert een licht & fris & zomers bier: de Muifel Weizen. Gebrouwen met veel tarwemout voor een milde & frisse smaak.

Verder lezen

Muifelbrouwerij lanceert nieuw bier op 25 en 26 mei

Muifelbrouwerij uit Oss opent de deuren voor het publiek tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen, in het kader van de Week van het Nederlandse Bier.

Verder lezen