Muifelbrouwerij

De Brabantse Muifelbrouwerij is in 2006 opgericht in Oss. De brouwerij heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De Muifelbieren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dit betekent tijdens afvullen geen filtratie, geen pasteurisatie en koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een depot van eiwitten en gist.

In 2018 is de Muifelbrouwerij klaar voor uitbreiding. Aan het begin wordt een succesvolle crowdfunding opgezet. Binnen 48 uur wordt de crowdfunding met ruim 10% overschreden. In 2019 werd de brouwerij geopend door de Commissaris van de Koning van Brabant. De apetrotse eigenaar Martin Ostendorf brouwt sindsdien zijn bijzondere bieren in eigen ketels.

Spraakmakende bieren van deze brouwerij zijn bijvoorbeeld Zuster Agatha en de Zuster Agatha Houtgerijpt uit 2017.

Onze topbieren

Nieuw
8,5

Muifel Barley Wine

Muifelbrouwerij

Muifel Barley Wine is de eerste Barley Wine van Muifel Brouwerij. Het bier is gerijpt op Bourbon vaten. Gebrouwen met de hopsoorten Amarillo en Colombus.

Amber

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,5

Muifel Anneke & Merels Sweet Chocolate Stout

Muifelbrouwerij

Dit bier van Muifel is gebrouwen in samenwerking met Anneke & Merel. Het is een traditionele Stout zonder toevoegingen als lactose en chocolade. Het chocolade karakter komt volledig uit de belachelijke hoeveelheid Thomas Fawcett pale chocolate mout.

Stout en Porter

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Muifel Beerskey

Muifelbrouwerij

Muifel Beerskey is een bier gebrouwen met Geturfde Whiskeymout. Geen enkel misverstand daarover. Zodra je met je neus in de buurt van het glas komt, vang je de aroma's. Een gruwel voor diegene die niet van whiskey houdt; een genot voor de liefhebbers van heftige smaken als rook en turf.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Muifel USA IPA

Muifelbrouwerij

Muifel USA IPA is een India Pale Ale met een aangename, milde bitterheid. Drie Amerikaanse hopsoorten zorgen voor veel aroma's van onder meer citrusfruit. De nasmaak is zeker bitter, maar een bitterheid zonder scherpe randjes.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Muifel Bockski

Muifelbrouwerij

Muifel Bockski is het eerste Nederlandse Bockbier met sterke peated whisky aroma's. Dit stevige bier met 10,6% alcohol is een regelrecht degustatiebier, waar je rustig de tijd voor moet nemen. Ideaal na een lange verfrissende herfstwandeling of bij een knisperend haardvuur.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,3

Muifel Broeder Everardus

Muifelbrouwerij

Muifel Broeder Everardus is een mooie goudgele tripel met een ferme witte schuimkraag. Voor de vergisting is een trappistengist gebruikt. Dat levert dikke, fruitige aroma's op. Voor deze Tripel neem je graag even de tijd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,1

Muifel Zuster Agatha Houtgerijpt 2020

Muifelbrouwerij

Muifel Zuster Agatha Houtgerijpt 2020 is een volmout Quadrupel. Het winterbier wordt elk jaar eenmalig gebrouwen met houtsnippers. Een zacht, verwarmend bier.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Nieuw
8,0

Muifel Zuster Agatha Grand Reserve 2020

Muifelbrouwerij

Muifel Zuster Agatha Grand Reserve 2020 is een Quadrupel. Zuster Agatha vergist met champagnegist. Tonen van druiven, fruit, donkere chocolade en alcohol warmend.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Expert-reviews bieden inspiratie

De Bierista proeven wat af. Dagelijks passeren tientallen reviews met ervaringen over hoe de verschillende bieren smaken. Doe er je voordeel mee.

Verder lezen

Nieuw: Brabants Hoppenbier van Muifelbrouwerij

Vanaf november 2020 is er bij de Muifelbrouwerij een nieuw en uniek speciaalbier verkrijgbaar: het Brabants Hoppenbier.

Verder lezen

Bockbier in trek bij Bierista's

Het is het seizoen van Bockbier. Het lijkt er op alsof er meer verschillende bieren op de markt zijn dan ooit. Bierista's proeven en beoordelen.

Verder lezen

Muifel Black Bastard op-één-na lekkerste bier van Brabant

Charmeur van De Pimpelier is het Lekkerste Bier van Brabant. Toch is Martin van Muifelbrouwerij zeer content met het zilver voor Black Bastard.

Verder lezen