Muifelbrouwerij

De Brabantse Muifelbrouwerij is in 2006 opgericht in Oss. De brouwerij heeft als missie het produceren van excellente bieren in zo divers mogelijke stijlen. De Muifelbieren worden op ambachtelijke wijze geproduceerd. Dit betekent tijdens afvullen geen filtratie, geen pasteurisatie en koolzuurvorming op fles en fust middels hervergisting. Elke fles bevat daarom een depot van eiwitten en gist.

Dit geldt ook voor fusten; de Muifelbieren zullen dus altijd enigszins troebel uit de tap stromen. Bewaar het bier rechtop (op een koele en donkere plek) en laat het bier 24 uur rusten na vervoer. Drink de bieren niet te koud, dat is zonde van de geur en smaak. Tussen de 8 en 10 ̊C komen de bieren het best tot hun recht.

In 2018 is de Muifelbrouwerij klaar voor uitbreiding. Aan het begin van het jaar starten zij hun crowdfunding op. Tijdens de gezellige investeerdersdag wordt deze actie gelanceerd en behalen zij een sneltreinuitslag. Binnen 48 wordt de crowdfunding reeds met 10% overschreden. Uitbreiden is dus een feit!

Spraakmakende bieren van deze brouwerij zijn bijvoorbeeld Zuster Agatha en de Zuster Agatha Houtgerijpt uit 2017.

Bieren (9)

Sorteer op
  Score Category Naam
Muifel zuster agatha

Muifel Zuster Agatha

8,7
Muifel Zuster Agatha is een donker en warm bier. Het heeft een enorme complexiteit en een zeer aangename zoete en bittere nasmaak.
Muifel beersky

Muifel Beerskey

8,5
Muifel Beerskey is een bier gebrouwen met Geturfde Whiskeymout. Geen enkel misverstand daarover. Zodra je met je neus in de buurt van het glas komt, vang je de aroma's. Een gruwel voor diegene die niet van whiskey houdt; een genot voor de liefhebbers van heftige smaken als rook en turf.
Muifel den ossebock

Muifel D'n Ossebock

7,8
Muifel heeft D'n Ossebock, het eerste seizoensbier van de brouwerij, speciaal gebrouwen voor de gure herfstavonden. Deze bock heeft meer dan alleen zoetheid. Het heeft een subtiel bittere smaak, die D'n Ossebock pit en kracht geeft.
Muifel lentebier

Muifel Lentebier

7,5
Muifel Lentebier is een ondergistend bier met veel hopkarakteristieken. Het heeft de frisheid als de lente zelf.
Muifel den ossekop

Muifel D'n Ossekop

7,5
Muifel D'n Ossekop is een eerbetoon aan de verdwenen Maaslandbrouwerij uit Oss. Als inspiratie werd het beste bier genomen. Uiteraard heeft brouwerij Martin Ostendorf het recept naar zijn hand gezet.
Zuster agatha houtgerijpt 2017

Zuster Agatha Houtgerijpt 2017

6,0
Zuster Agatha Houtgerijpt van de Muifelbrouwerij werd in 2013 voor het eerst gebrouwern. Een houtgerijpte variant gebrouwen van de klassieke Quadrupel Zuster Agatha. Het op licht geroosterde eikenhout gerijpte bier bleek zeer in de smaak te vallen waardoor men in 2014 besloot deze houtgerijpte heerlijkheid eenmaal per jaar te brouwen als lekkernij voor de winter.
Winterbier 10

Winterbier 10 - Zuster Agatha Houtgerijpt Winter

6,0
Muifel usa ipa

Muifel USA IPA

Muifel USA IPA is een India Pale Ale met een aangename, milde bitterheid. Drie Amerikaanse hopsoorten zorgen voor veel aroma's van onder meer citrusfruit. De nasmaak is zeker bitter, maar een bitterheid zonder scherpe randjes.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket