Expert-reviews bieden inspiratie

28 oktober 2022
Elke dag is een feestje, elke dag passeren er weer tientallen expert-reviews de revue. Allemaal bevindingen van Bierista's, die de meest uiteenlopende bieren hebben geproefd; van frisse fruitige Pale Ales tot en met donkere verwarmende Quadrupels. We hebben weer een selectie gemaakt.

In Arcen worden populaire gebrouwen. Kijk alleen al naar de Hertog Jan Grand Prestige. Dit was voor de tweede opeenvolgende keer de nummer 1 in de Bierista Bier Top 100 over 2021. Maar er is er meer. Wat dacht je bijvoorbeeld van Hertog Jan Tripel. Dit bier wordt gemiddeld beoordeeld met een 7,7 door de Bierista's. Een prachtig cijfer, waarbij vooral de balans en de doordrinkbaarheid genoemd wordt. Het bier heeft 8,5% alcohol, is krachtig, zoet en fruitig. Na elke slok wil je er snel nog een nemen. En dan moet je toch een beetje oppassen met zo'n zware jongen.

Frolijke Frans

In Groenlo wordt Brouwersnös Frolijke Frans gebrouwen. Dit is een lichte, verfrissende Pale Ale met een mooie balans tussen mout en hop. Bierista's waarderen dit smaakvolle alternatief voor een Pils met gemiddeld een 7,0. Dit bier wordt gebrouwen met een driedubbele vergisting, waaronder een keer in een open vergistingskuip. Hoe dat precies zit leer je in de gratis speedcourse over deze craftbrouwerij uit Groenlo.

Muifel Zuster Agatha

Je hebt van die bieren die nooit vervelen. Zuster Agatha van Muifelbrouwerij is er daar zeker één van. Dit mag je gerust een moderne Nederlandse klassieker noemen. De Zuster wordt gebrouwen in Oss en elke slok van dit donkere verwarmende bier is een avontuur. Dat is ook de mening van de community met gediplomeerde Bierista's. Zij geven dit bier gemiddeld een 7,9. Als je dit bier koopt, weet je dat je gouden momenten in het vooruitzicht liggen.

Expert-review

Wil je zelf ook een proefnotitie schrijven? Dat kan! Log in en ga naar je account-pagina. Daar kies je in het menu 'Expert-reviews'. Selecteer vervolgens het bier van jouw keuze en begin met het schrijven van een review. Heb je nog geen account? Ook geen ramp; je kunt er gratis een maken en dan profiteer je direct van de voordelen van de website. Jouw bieravontuur wordt nog leuker als Bierista. Dan moet je eerst je officiële bierdiploma halen. Dat doe je met de enige echte Bierista Bieropleiding.