Brouwerij Erdinger

Brouwerij Erdinger is een Duitse bierbrouwerij. De brouwerij is in 1886 door Johann Kienle opgericht in het plaatsje Erdinger. Vier jaar na oprichting verkoopt de Kienle de brouwerij. De familie Brombach neemt de brouwerij in 1930 van hem over, zij zijn op dat moment al in het bezit van een mouterij. Het bedrijf groeit gestaag door tot in de jaren ’60 vorige eeuw. Vanaf 1965 ontstaat er een behoorlijke groei van het bedrijf en ook de productie gaat erg hard.

Erdinger is inmiddels een van de grootste Weissbier producenten. In 1990 heeft hebben zij maar liefst 1 miljoen hectoliter geproduceerd! De brouwerij is een markant voorvechter van het Duitse 'Reinheitsgebot' en brouwt alleen tarwebieren met de puur natuurlijke ingrediënten water, gemoute tarwe en gerst, hop en gist.

Erdinger vereist ook een speciale manier van inschenken. Om de perfecte Erdinger te kunnen drinken, moet je volgens de brouwer het laatste restje van het bier in de fles, voor het leegschenken, even cirkelend schudden. Hierdoor mengt het zich met de gist onderin de fles. Schenk dit vervolgens in het glas en het restje mengt zich weer met het bier. Dit maakt Erdinger extra bijzonder en smaakvol.

Onze topbieren

8,0

Erdinger Urweisse

Erdinger

Erdinger Urweisse is een Weizen. Een zacht bier dat gebrouwen is met gemoute tarwe en karamelaroma's Het bier heeft tonen van kruidnagel, banaan en gist.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Erdinger Schneeweisse

Erdinger

Erdinger Schneeweisse is de wintervariant van de klassieke Erdinger Weisse. Het bier bevat Iets meer alcohol dan de gewone variant. Wat zwaarder en robuuster.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Erdinger Sommerweisse

Erdinger

Erdinger Sommerweisse is een soepel en fris seizoensbier van Erdinger. Natuurlijk is dit bier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Er is gebruik gemaakt van dry hopping waardoor de frisse en fruitige hoparoma's prachtig naar voren komen. Dit is verfrissend en dorstlessend, zeer geschikt voor zonovergoten momenten.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,0

Erdinger Pikantus

Erdinger

Erdinger Pikantus is een Weizen Bock. Een moutig bier met tonen van pruim, donkere chocolade en zoethout.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,6

Erdinger Dunkel

Erdinger

Erdinger Dunkel is de donkere variant van Erdinger Weissbier Hefe Weizen. Door het gebruik van meer donker moutsoorten heeft dit bier meer warme aroma's van toast en karamel. Dit in combinatie met de fruitige tonen van de reguliere weizen maakt de Erdinger Dunkel tot een waar feest!

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Erdinger Weissbier (Hefe-Weizen)

Erdinger

Erdinger Weissbier - Hefe Weizen is een klassieker. Vol fruitige aroma's van onder meer banaan is het genieten van deze Duitse bierspecialiteit. Een heerlijk bier voor op het terras, in combinatie met salades of met licht gekruide kip of varkensvlees.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Lager

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle

Vijf grootste Weizen bierbrouwerijen van Duitsland

Ooit was Weizen een verguisde bierstijl. Tegenwoordig hoort het frisse tarwebier er weer helemaal bij. Dit zijn vijf grote Weizen bierbrouwerijen in Duitsland.

Verder lezen

Bier Butler Vrijdag: Lekkerbekjes met Erdinger Weissbier

Het weekend staat voor de deur. Zorg dat je goed voorbereid de drempel over gaat, zodat je lekker kunt genieten!

Verder lezen

Paulaner koploper in Weizen Top 10

Paulaner staat aan kop in de Weizen Top 10. In deze ranglijst vind je logischerwijs veel Duitsers op een enkele uitzondering na!

Verder lezen