Brouwerij Erdinger

Brouwerij Erdinger is een Duitse bierbrouwerij. De brouwerij is in 1886 door Johann Kienle opgericht in het plaatsje Erdinger. Vier jaar na oprichting verkoopt de Kienle de brouwerij. De familie Brombach neemt de brouwerij in 1930 van hem over, zij zijn op dat moment al in het bezit van een mouterij. Het bedrijf groeit gestaag door tot in de jaren ’60 vorige eeuw. Vanaf 1965 ontstaat er een behoorlijke groei van het bedrijf en ook de productie gaat erg hard.

Erdinger is inmiddels een van de grootste Weissbier producenten. In 1990 heeft hebben zij maar liefst 1 miljoen hectoliter geproduceerd! De brouwerij is een markant voorvechter van het Duitse 'Reinheitsgebot' en brouwt alleen tarwebieren met de puur natuurlijke ingrediënten water, gemoute tarwe en gerst, hop en gist.

Erdinger vereist ook een speciale manier van inschenken. Om de perfecte Erdinger te kunnen drinken, moet je volgens de brouwer het laatste restje van het bier in de fles, voor het leegschenken, even cirkelend schudden. Hierdoor mengt het zich met de gist onderin de fles. Schenk dit vervolgens in het glas en het restje mengt zich weer met het bier. Dit maakt Erdinger extra bijzonder en smaakvol.

Bieren (4)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket