Erdinger sommerweisse

Erdinger Sommerweisse

8,0 (1 beoordeling)

Erdinger Sommerweisse is een soepel en fris seizoensbier van Erdinger. Natuurlijk is dit bier gebrouwen volgens het Reinheitsgebot. Er is gebruik gemaakt van dry hopping waardoor de frisse en fruitige hoparoma's prachtig naar voren komen. Dit is verfrissend en dorstlessend, zeer geschikt voor zonovergoten momenten.

4.6%
Soepel en Subtiel
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis, Jonge en romige kazen
5 °C
33 cl
Terras, Barbecue, In goed gezelschap, Bij het eten
Bovengistend

Reviews door Bierista Experts

Miel
Bierista
8,0

Miel Neuraij

Kwalitatief een lekker zomerbiertje, voor mij had de dryhopping iets intenser mogen zijn en was het bier lekker geweest als voor de basishop ook was gekozen voor een amerikaanse hop. Nu valt het iets tegen dat na het frisse hoparoma de smaak toch terugvalt naar de traditionele duitse hop, waarschijnlijk een Hallertau variant. Maar het is zeker geen straf om dit biertje op een zomers terras te drinken!

Zicht 9,0

troebel bleekgeel bier met stabiele romige kraag

Neus 8,0

Kruidig citrushoparoma,, iets grassig vermengd met tarwemout. e citrus vlakt snel af en het kruidige en grassige gaat overheersen.

Smaak 8,0

De kruidige citrus hop legt het in de smaak af tegen het de moutigheid. Het mondgevoel is licht samentrekkend met veel co2. In de nasmaak blijft een licht fruitig bittertje hangen.

Spijs suggestie

lijkt mij perfect te passen bij mossels of andere schelpdieren.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket