De heidebrouwerij

De Heidebrouwerij

De Heidebrouwerij is in 2012 opgericht. De brouwerij heeft zich gevestigd in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterreinen Maurits-Noord in Ede. Bij de opening werd de voormalige keuken ingericht als een brouwerij met een proeflokaal.

In 2015 wonnen zij een gouden medaille voor de Edelhert Donker. Deze werd door de internationale jury op de Brussels Beer Challenge verkozen tot het beste bier in biercategorie.

De bieren worden gebrouwen met het doel ieder bier een regionaal karakter mee te geven. Dit door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning of door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop!

Onze topbieren

Nieuw

Heidebrouwerij Edenoartje

De Heidebrouwerij

Heidebrouwerij Edenoartje is een Amber Ale. Dit elegante, volle bier is gebrouwen met tarwe- en gerstemout.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij Edelhert Donker

De Heidebrouwerij

Edelhert Donker van De Heidebrouwerij is een smaakvolle Quadrupel. Het bier won in 2015 een gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge. Ambachtelijk gebrouwen met lokale gerst, lichte en donkere moutsoorten. Daarna is het bier minstens één jaar gerijpt in de kelders om te ontwikkelen tot een ware smaaksensatie. En dat proef je terug!

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij Everzwijn Tripel

De Heidebrouwerij

Everzwijn Tripel van De Heidebrouwerij is een stoere, krachtige, lichtblonde Tripel. Het bier is gebrouwen met lokale gerst. Een aansprekend, fijn aroma en een zachte bitterheid door het gebruik van een mix van zachte aroma- en bitterhoppen.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij Valk IPA

De Heidebrouwerij

Valk IPA van De Heidebrouwerij is een krachtige India Pale Ale. Het bier is bitter en kruidig van smaak en ambachtelijk gebrouwen uit lokale gerst, drie hopsoorten en pale mouten. Door het gebruik van de drie beste hopsoorten komt zijn speciale karakter volledig tot zijn recht en is elke slok een smaaksensatie..

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij Oehoe Donker

De Heidebrouwerij

Oehoe Donker van De Heidebrouwerij is een vol Bockbier. Een mooie zachte afdronk met een vleugje koffie. Dit bier is geïnspireerd op het het leven en werk van Vincent van Gogh en gebrouwen met ingrediënten die zijn samengesteld uit het het smaakboek van Vincent van Gogh. Daarom wordt het bier ook wel de 'Vincent Donker' genoemd.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij Bijen Blond

De Heidebrouwerij

Bijen Blond van De Heidebrouwerij is fris Blond bier. Door de licht moutige smaak van lokale gerst en het gebruik van echte Veluwse honing is dit een prettig doordrinkbaar bier met een bijzonder karakter. Dit bier wordt ook wel 'Veluws Blond' genoemd.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij Vlinder Blond

De Heidebrouwerij

Vlinder Blond van De Heidebrouwerij is een smaakvol Blond bier. Dit bier is gebrouwen met ingrediënten die zijn samengesteld uit het smaakprofielenboek 'De smaak van Van Gogh'. Het bier wordt dan ook wel de Vincent Blond genoemd. Een bloemig en citrusachtig aroma in de neus met een zweem van sinaasappel op de tong.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Nieuw

Heidebrouwerij EEF

De Heidebrouwerij

EEF van de Heidebrouwerij is een Pilsener. Zoals de brouwerij zelf zegt: Luxury Pilsener. Volle smaken en lekker verfrissend. Het bier is fijn doordrinkbaar met een subtiele, hoppige afdronk.

Heb jij deze al gedronken?

Schrijf een review en ontvang +50 Biercoin

Bierista heidebrouwerij ede.003

Een middagje brouwen bij de Heidebrouwerij

14 februari 2017 Natasja Bokschoten had nog nooit gebrouwen. Het leek haar een mooie ervaring, dus reisde ze naar de Heidebrouwerij in Ede. Brouwer Gerrit Hammink nam de deelnemers aan de workshop mee in het proces van schroten, maischen, filteren en koken. Verder lezen