De Heidebrouwerij

De Heidebrouwerij is in 2012 opgericht. De brouwerij heeft zich gevestigd in de manschappenkeuken op het voormalig kazerneterreinen Maurits-Noord in Ede. Bij de opening werd de voormalige keuken ingericht als een brouwerij met een proeflokaal.

In 2015 wonnen zij een gouden medaille voor de Edelhert Donker. Deze werd door de internationale jury op de Brussels Beer Challenge verkozen tot het beste bier in biercategorie.

De bieren worden gebrouwen met het doel ieder bier een regionaal karakter mee te geven. Dit door het verwerken van ambachtelijke streekproducten zoals heidehoning of door het gebruik van bijvoorbeeld in de regio verbouwde gerst en/of hop!

Onze topbieren

9,1

Heidebrouwerij Wolf Weizen

De Heidebrouwerij

Heidebrouwerij Wolf Weizen is een Weizen. Een heerlijk licht bier dat haar smaak ontleent aan bijzondere hopsoorten. Tonen van citrus en dennen en het subtiel gebruik van kruiden als koriander.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Heidebrouwerij Edelhert Donker

De Heidebrouwerij

Edelhert Donker van De Heidebrouwerij is een smaakvolle Quadrupel. Het bier won in 2015 een gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge. Ambachtelijk gebrouwen met lokale gerst, lichte en donkere moutsoorten. Daarna is het bier minstens één jaar gerijpt in de kelders om te ontwikkelen tot een ware smaaksensatie. En dat proef je terug!

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,8

Heidebrouwerij Oehoe Donker

De Heidebrouwerij

Oehoe Donker van De Heidebrouwerij is een vol Bockbier. Een mooie zachte afdronk met een vleugje koffie. Dit bier is geïnspireerd op het het leven en werk van Vincent van Gogh en gebrouwen met ingrediënten die zijn samengesteld uit het het smaakboek van Vincent van Gogh. Daarom wordt het bier ook wel de 'Vincent Donker' genoemd.

Bockbier

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Heidebrouwerij Everzwijn Tripel

De Heidebrouwerij

Everzwijn Tripel van De Heidebrouwerij is een stoere, krachtige, lichtblonde Tripel. Het bier is gebrouwen met lokale gerst. Een aansprekend, fijn aroma en een zachte bitterheid door het gebruik van een mix van zachte aroma- en bitterhoppen.

Tripel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,7

Heidebrouwerij Valk IPA

De Heidebrouwerij

Valk IPA van De Heidebrouwerij is een krachtige India Pale Ale. Het bier is bitter en kruidig van smaak en ambachtelijk gebrouwen uit lokale gerst, drie hopsoorten en pale mouten. Door het gebruik van de drie beste hopsoorten komt zijn speciale karakter volledig tot zijn recht en is elke slok een smaaksensatie..

IPA (India Pale Ale)

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Heidebrouwerij Bijen Blond

De Heidebrouwerij

Bijen Blond van De Heidebrouwerij is fris Blond bier. Door de licht moutige smaak van lokale gerst en het gebruik van echte Veluwse honing is dit een prettig doordrinkbaar bier met een bijzonder karakter. Dit bier wordt ook wel 'Veluws Blond' genoemd.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,4

Heidebrouwerij WolfWeizen

De Heidebrouwerij

Heidebrouwerij WolfWeizen is een heerlijk licht bier en ontleent haar frisse smaak aan bijzondere hop-soorten, met tonen van citrus en dennen en het subtiel gebruik van kruiden als koriander.

Weizen

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

7,2

Heidebrouwerij Vlinder Blond

De Heidebrouwerij

Vlinder Blond van De Heidebrouwerij is een smaakvol Blond bier. Dit bier is gebrouwen met ingrediënten die zijn samengesteld uit het smaakprofielenboek 'De smaak van Van Gogh'. Het bier wordt dan ook wel de Vincent Blond genoemd. Een bloemig en citrusachtig aroma in de neus met een zweem van sinaasappel op de tong.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

Toon alle