Westvleteren 12

Westvleteren 12

9,4 (2 beoordelingen)

Westvleteren 12 behoeft eigenlijk geen toelichting. Dit vlaggenschip van de Sint-Sixtusabdij kreeg ooit het stempel "Beste bier ter wereld'. Sindsdien is het misschien wel meest begeerde bier op onze aarde. Het zware trappistenbier wordt op beperkte schaal gebrouwen en is officieel alleen verkrijgbaar via de bierlijn van de abdij. Als echte bierliefhebber heb je dit bier op je bucketlist.

10.2%
Trappistenbier
Donker en Rijk
Gekruide gerechten, Vleesgerechten, Pittige en belegen kazen, Zoete desserts
12 °C
33 cl
Haardvuur, In goed gezelschap, Bij het eten, Voor het slapen gaan
Bovengistend
38

Reviews door Bierista Experts

Casper
Bierista
9,2

Casper Meenink

Hèt bier met een van de beste totaalbelevingen. Bestellen via de biertelefoon, en vervolgens op de afgesproken tijd op de afgesproken plaats in België verschijnen om een bak op te kunnen halen. Kan het nog mysterieuzer? Ja. Dit kastanjebruine bier herbergt enorm veel zoete, zachte en verfijnde smaken dat je er van blijft nippen en ontdekken. Pas als je de tijd neemt zal je de echte mysteries van deze trappist langzaam ontrafelen....

Zicht 7,5

Diep kastanjebruin bier met een karamelkleurige, fijne schuimlaag. Iets mistig

Neus 8,0

Veelbelovend! Zacht zoet en erg complex. Karamel, rozijntjes, toffee en donkere chocolade. Ook een frissere, appelstroopachtige geur is te ontdekken.

Smaak 9,2

Fluweelzacht en verfijnd zoet. Doet direct denken aan appelstroop en zoete rozijnen. De koolzuurtinteling is erg zacht en past perfect bij de zoete smaakbalans. Het blijft continu een ontdekkingreis waarbij je steeds nieuwe smaken ontdekt.
Ron
Ontdekker
9,5

Ron Warnier

Op dit moment mijn nummer 1 bier. Recent geluk gehad om door de lange wachtrij van de Bierbestellijn van de trappisten paters van Sint Sixtus te komen. Twee kratjes mogen halen. Zwaar bovengistend bier. Ondanks sterkte toch soepel van afdronk. Vooral bij tweede slok heerlijke tonen van caramel waar te nemen. Heb de WV12 van meerdere jaren mogen degusteren, credo moet zijn .... probeer het bier nog te bewaren. Smaak wordt voller wanneer de trappist niet meer zo jong is.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket