Brouwerij Sint-Sixtusabdij Trappist Westvleteren

Sint-Sixtusabdij Westvleteren is de plek waar één van de beste bieren ter wereld wordt gebrouwen. De Westvleteren 12 is dan ook het vlaggenschip van de Sint Sixtusabdij. Ooit werd dit trappistenbier door een Amerikaanse website bestempeld als het beste bier ter wereld en sindsdien heeft het bier een cultstatus verworden.

Het is niet makkelijk om aan dit bier te komen. Je dient daarvoor eerst met de Bierlijn te bellen. Je hebt al een dosis geluk nodig om je bestelling te mogen plaatsen. De bestellingen dienen bij de abdij met het afgesproken voertuig en op het afgesproken tijdstip te worden opgehaald. Ook mag je maximaal twee bakken per keer meenemen.

Hoewel de Westvleteren 12 officieel nergens anders te koop is dan bij de abdij en bij de brasserie van de abdij, zie je het bier ook in slijterijen en op de bierkaart van menig biercafé. Vaak hangt er om de hals van het etiketloze flesje trappistenbier een prijskaartje van tien euro, of meer.

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber. Naast Westvleteren 12 worden hier ook de Trappist Westvleteren Blond (TW Blond) en de Trappist Westvleteren 8 (TW8) gebrouwen.

Bieren (3)

Sorteer op
  Score Category Naam

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket