Brouwerij Sint-Sixtusabdij Trappist Westvleteren

Sint-Sixtusabdij Westvleteren is de plek waar één van de beste bieren ter wereld wordt gebrouwen. De Westvleteren 12 is dan ook het vlaggenschip van de Sint Sixtusabdij. Ooit werd dit trappistenbier door een Amerikaanse website bestempeld als het beste bier ter wereld en sindsdien heeft het bier een cultstatus verworden.

Het is niet makkelijk om aan dit bier te komen. Je dient daarvoor eerst met de Bierlijn te bellen. Je hebt al een dosis geluk nodig om je bestelling te mogen plaatsen. De bestellingen dienen bij de abdij met het afgesproken voertuig en op het afgesproken tijdstip te worden opgehaald. Ook mag je maximaal twee bakken per keer meenemen.

Hoewel de Westvleteren 12 officieel nergens anders te koop is dan bij de abdij en bij de brasserie van de abdij, zie je het bier ook in slijterijen en op de bierkaart van menig biercafé. Vaak hangt er om de hals van het etiketloze flesje trappistenbier een prijskaartje van tien euro, of meer.

De smaak, de kwaliteit, de schaarste en de marketing hebben de Sint-Sixtusabdij gemaakt tot een regelrecht bedevaartsoord voor de ware bierliefhebber. Naast Westvleteren 12 worden hier ook de Trappist Westvleteren Blond (TW Blond) en de Trappist Westvleteren 8 (TW8) gebrouwen.

Onze topbieren

Beste Bier
9,0

Westvleteren 12

Sint-Sixtusabdij Trappist Westvleteren

Westvleteren 12 behoeft eigenlijk geen toelichting. Dit vlaggenschip van de Sint-Sixtusabdij kreeg ooit het stempel "Beste bier ter wereld'. Sindsdien is het misschien wel meest begeerde bier op onze aarde. Het zware trappistenbier wordt op beperkte schaal gebrouwen en is officieel alleen verkrijgbaar via de bierlijn van de abdij. Als echte bierliefhebber heb je dit bier op je bucketlist.

Zware bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,4

Westvleteren 8

Sint-Sixtusabdij Trappist Westvleteren

Westvleteren 8 is de middelste uit de familie van de wereldberoemde Sint-Sixtusabdij uit Westvleteren. Deze Dubbel is zeer vol van smaak, vol zoetheid en karameltonen. Complex en krachtig, heerlijk bij stevig brood met een dikke roompaté of bij een goed stuk vlees, waarbij een medium gebakken biefstuk op nummer 1 staat.

Dubbel

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter

8,2

Westvleteren Blond

Sint-Sixtusabdij Trappist Westvleteren

Westvleteren Blond is het lichtste van de drie bieren uit de brouwerij van de Sint-Sixtusabdij. Dit goudkleurige bier heeft 5,8% alcohol. Je komt helemaal tot rust met deze Westvleteren Blond in combinatie met een fijn stukje romige of jonge kaas en ook bij een licht vleesgerecht als een carpaccio is deze Blond niet te versmaden.

Blonde bieren

Aroma
Zoet
Zuur
Bitter