Seefbier

Seefbier

8,8 (1 beoordeling)

Seefbier is een traditioneel streekbier. Ooit beleefde het furore in en rond Antwerpen. Bijna een eeuw geleden raakte het in de vergetelheid, totdat Johan van Dyck met zijn Antwerpse Brouw Compagnie het originele recept opnieuw brouwde. Seefbier heeft behalve mouttoetsen ook wat frisheid afkomstig van de hop. Een bijzonder bier met een rijke historie.

6.5%
Blond, Traditioneel bier
Soepel en Subtiel
Salades, Kip en gevogelte, Witte vis, Vette vis
6 °C
33 cl
Terras, In goed gezelschap, Alleen, bij een boek
Beste keuze: Albert Heijn
1,79
0,33 l Bestellingen alleen vanaf 70 euro
Vandaag besteld, morgen in huis
Ook te koop bij
Bier&zO 2,15

Reviews door Bierista Experts

Bibi
Bierista
8,8

Bibi Boom

Zeer prettig bier voor elk seizoen. Doch geen vlot doordrinkbaar bier, dus wellicht iets minder geschikt voor 's zomers op het terras. Prachtig van kleur en mooi van smaak.

Zicht 9,0

Stroblond met een fikse, roomwitte schuimkraag die vrijwel onmiddellijk weer inzakt. Mistig tot troebel. Zeer aanlokkelijk.

Neus 7,5

Rijpe banaan overheerst enigszins. Daarachter wat citroen en iets van paardendeken. Wanneer het bier iets warmer wordt komt de bloemigheid mooi boven.

Smaak 8,5

Fris, citrusachtig. Verrassend veel kracht en smaak voor zo'n vrij laagalcoholhoudend bier. Drinkt als een tripel, mede door het hoge koolzuurgehalte. Naarmate het bier warmer wordt, neemt de zoetheid toe.
Tip: Het Bierlogboek! Hou je eigen bierlijstje bij.

Join the club

Deel jouw beoordeling en maak kans op een gratis Bierista-pakket